Honda Civic 1.6 i-DTEC. le filifiliga misi

Anonim

O le lona sefulu o augatupulaga Honda Civic na oʻo mai ia i matou i le tausaga talu ai, faʻatasi ai ma afi penisini, o latou uma turbo-compressed - o se mea muamua mo le faʻataʻitaʻiga. Ma o loʻo i ai sina mea itiiti o mea uma, mai se tamaʻi tasi-lita-tolu-silinder, e oʻo atu i le vaeluagalemu 1.5-lita fa-silinder, i le malosi uma 320-hp 2.0-lita o le mataʻina Ituaiga R - o le Civic e foliga mai e aofia uma faavae.

Ia, toetoe lava o mea uma. Na'o le taimi nei, ina ua mae'a le toeitiiti atoa le tausaga talu ona fa'alauiloa lenei augatupulaga, na iu lava ina maua e le Civic se afi Diesel - e ui lava i le "fa'asalalauga leaga" o afi tiso, ae o lo'o tumau pea se poloka taua tele. O lo'o fa'atusalia pea e Tiso le aofa'i o fa'atauga ma ose vaega taua mo le tele o faufale e fa'ataunu'uina sini fa'atulafonoina mo fa'aitiitiga CO2.

Evolution

O le 1.6 i-DTEC iunite o se "tuai" ua iloa. Afai e te vaʻavaʻai i fuainumera - 120 hp i le 4000 rpm ma le 300 Nm i le 2000 rpm - atonu tatou te manatu o le afi e tutusa lelei, ae o le toe faʻaleleia o loʻo faia e loloto. Ua fa'atuputeleina le sa'o o tulaga fa'atatau i le fa'aosoina o le NOx (nitrogen oxides), lea e fa'amaonia ai le tele o lisi o suiga i le afi.

Honda Civic 1.6 i-DTEC — afi
E foliga mai o le afi lava lea e tasi, ae ua tele suiga.

O toe teuteuga na aafia ai le tele o itu: faʻaitiitia feteʻenaʻiga i totonu o pusa, se turbocharger fou (faʻatasi ai ma vanes toe faʻatulagaina), ma le faʻalauiloaina o se NOx Storage and Conversion (NSC) system fou - lea e faʻamalieina ai le i-DTEC 1.6 ma le tulaga Euro6d-TEMP i le aoga ma ua uma ona saunia mo le taamilosaga fou a le WLTP ma le RDE, lea e aoga ia Setema.

piston uamea

O le poloka ma le ulu o le 1.6 i-DTEC o loʻo tumau pea le alumini, ae o pistons e le o toe. O lo'o i ai nei i le uamea fa'ameamea - e foliga mai o se la'a i tua, e mamafa atu, ae o se vaega taua o le fa'aitiitia o fa'apogai. O le suiga na mafai ai ona faʻaitiitia le gau o le vevela ma, i le taimi lava e tasi, faʻateleina le lelei o le vevela. O le isi fa'amanuiaga o le fesoasoani lea e fa'aitiitia le pisa o le afi ma tetete. O le faʻaogaina o le sila i totonu o pistons na faʻatagaina foʻi mo se ulu vaapiapi ma mama - e tusa ma le 280 kalama - e aunoa ma le faʻafefeina o le tumau. O le crankshaft ua mama nei foi, faafetai i se mamanu slimmer.

Leai AdBlue

O le mea sili ona lelei o le toe faʻaleleia o le NSC system (ua iai i le augatupulaga talu ai) o le e le mana'omia le AdBlue - le vai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le NOx - o le vaega o se vaega o le SCR (Selective Catalytic Reduction) faiga, o loʻo i ai i isi faʻataʻitaʻiga tiso tutusa, e fai ma sui o le tau maualalo i le tagata faʻaoga.

O le faʻaofiina o tekinolosi faʻaopoopo e faʻaitiitia ai le NOx emisi, i le faʻavae, o le a faʻateleina ai le faʻaaogaina ma le CO2 emisi. Ae ui i lea, o le pepa faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai ua pa'ū le emissions mai le 94 i le 93 g / km (le taamilosaga NEDC) - naʻo le kalama, e mautinoa, ae o loʻo faʻaititia pea.

O lona laina laina i nisi taimi e pei o se afi penisini nai lo le tiso.

E na'o le fa'aitiitia o fete'ena'iga i totonu, ae maise le mea o lo'o i ai i le va o pistons ma cylinders, fa'afetai i le "plateau" type polish - lea e aofia ai ni faiga e lua e olo ai nai lo le tasi - e maua ai se mea lamolemole. O le fa'aitiitia o fe'ese'esea'iga e fa'aitiitia ai le vevela, o lea ua fa'aitiitia ai le mamafa o le mu (Pmax), ma fa'aitiitia ai le taumafaina ma fa'amu.

Lelei fa'apipi'i

Mulimuli ane ua oo i le taimi e alu ai i tua o le uili o le Honda Civic 1.6 i-DTEC fou, ma na vave ona matou masani i uiga o lenei tupulaga fou - tulaga lelei avetaavale, ma le tele o fetuunaiga mo le nofoa ma le uili, lelei tele le au; ma le malosi o totonu, e faʻaalia ai se fetaui lelei, e ui lava i nisi o palasitika e le manaia tele i le paʻi.

Honda Civic 1.6 i-DTEC - totonu
Lelei faʻapipiʻi, faʻapipiʻiina ma mautu. Na'o le fa'anoanoa ona o nisi o fa'atonuga e le tutusa le tulaga.

O le mamanu totonu e le o se mea e sili ona manaia - e foliga mai e leai se felagolagomaʻi ma le lotogatasi - ma o le infotainment system e leʻi faʻamaonia foi, faʻamaonia e faigata ona faʻaogaina.

Taimi mo le "ki" (e ala i le oomi o le ki), e oso saʻo i le vaai - pe o le a i totonu o le taliga? - pisapisao afi (i le tulaga lea o le afi 1.0 e sili atu ona agavaa). I le malulu, o le 1.6 i-DTEC na faʻaalia e pisa ma faʻatasi ai ma se leo malosi. Ae e leʻi umi lava - ina ua oʻo le vai i le vevela lelei, na leiloa le decibel ma sili atu le lamolemole.

Misiona: alu ese mai Roma

O lenei faʻaaliga na faia i Roma ma talitonu mai ia te aʻu pe a ou taʻu atu ia te oe afai e te manatu o le au Potukale e le lelei le avetaavale, e tatau ona e oso i Italia. O Roma o se aai matagofie, tumu i tala faasolopito ma… e le fetaui ma felauaiga o taavale. O le ta'avale iina, mo le taimi muamua, o se fa'alavelave.

O auala, i se tulaga lautele, o loʻo i ai i se tulaga faʻanoanoa. Afai e avanoa, e vave lava ona lua le auala taʻavale, e tusa lava pe leai ni faʻailoga poʻo ni faʻailoga i lena tulaga - e tatau ona e matua faʻaeteete! O la matou "misiona" o le tuua lea o Roma, lea na vave faʻamaonia ai vaega e lua o le Honda Civic.

Honda Civic 1.6 i-DTEC
Alu i Roma ae le vaai i le Pope? Siaki.

O le mea muamua e faasino i le va'aia, po'o le leai o se mea, aemaise lava i tua. O se faafitauli ua aafia ai le tele o taavale i aso nei, e sili atu ona iloa pe a tatou i ai i le ogatotonu o le vevesi ma le vevesi o taavale, ma e tatau ona tatou taulai atu i tua o tatou ulu.

O le lona lua, i le itu lelei, o lona taofiga. O le iunite fa'ata'ita'i na fa'aalia ai le fa'agata fa'atatau - fa'apitoa i le ta'avale lima faitoto'a - ma fa'ate'ia i le auala na ia taulimaina ai fola leaga o Roma. E leai ni faitioga o soo se ituaiga, sa ia taliaina ma le lototoa faaletonu uma. Matagofie galuega o le taofiga ma le taua foi o le malosi o le chassis.

e iai le matou afi

O nai mea sese i le folauga mulimuli ane, na matou tuua ai Roma, ua telegese le taavale ma ua amata ona tafe atu auala. O le Honda Civic 1.6 i-DTEC, ua uma ona i ai i le vevela lelei, na avea ma se iunite manaia tele e faʻaoga. Na fa'aalia ai le avanoa mai pulega maualalo, fa'atasi ai ma pulega feololo malosi ma pulega maualuga talafeagai.

Honda Civic 1.6 i-DTEC Sedan

O lona laina laina i nisi taimi e pei o se afi penisini nai lo le tiso. Ma o lona pisapisao, pe a tumau i le saoasaoa, e sili atu o se musumusu - e faʻaopoopoina ai manatu i lona manaia.

E le o se taʻavale saoasaoa, e pei ona faʻamaonia e le 10 s e oʻo atu i le 100 km / h, ae o le faʻatinoga e sili atu nai lo le talafeagai mo lea aso ma lea aso, ma o le malosi tele e mafai ai ona toe faʻaleleia. E le gata i lea, o le "lalo" poʻo le "luga" o se galuega matou te fiafia e fai.

O le faʻasalalauga tusi e ono-saosaoa o le 1.6 i-DTEC o se iunite sili ona lelei - saʻo e pei o le toʻaitiiti ma le puʻupuʻu, o se tasi o "aga masani" e faʻamoemoe o le a faʻaauau pea le faʻamauina o le Iapani mo le tele o tausaga.

talitonuga i tua o le uili

Afai e vevesi le ta'avale i Roma, i fafo atu o Roma e le'o fa'alelei tele - o le fa'asologa faifaipea e na'o... o se ata vali i luga o le auala. E tusa lava pe na i ai se avanoa e faʻalautele atili ai le afi - mo le lelei o le saienisi, ioe - e oʻo atu i le maualuga o le saoasaoa, e masani lava ona "sogigi" e se tasi lo matou pito i tua, pe saʻo pe piʻo, e tusa lava po o le a le taavale, e oo lava i Pandas e sili atu nai lo. 10 tausaga le matua. O Italia e valea - e tatau ona tatou fiafia i Italia ...

Honda Civic 1.6 i-DTEC
Honda Civic 1.6 i-DTEC i luga o le auala.

O le auala filifilia, e le matua feliuliua'i ma e le masani i lona umi atoa, e le o le mea sili ona talafeagai mo le iloiloina o le faatinoga o le Honda Civic. Ae, i nai pupuni faigata na ou oo i ai, sa faataunuuina lava, e aunoa ma se toilalo.

E faaosofia ai le mautinoa tele i le osofaʻia o le taʻavale, ma le taʻavale saʻo - ae aunoa ma le faʻamatalaina o le tele o faʻamatalaga e uiga i le mea e tupu i le pito i luma - o se faʻamalologa e mafai ona pulea lelei gaioiga o le tino ma faʻatasi ai ma tapulaʻa maualuga - o paʻu tetele 235/45 ZR 17 e tatau ona faia se sao taua - e ala i le tetee lelei understeer.

Honda Civic 1.6 i-DTEC Sedan

fa'atauga feololo

I nei mea na tutupu, faʻatasi ai ma taʻavale e ui atu i le tele o lima ma le tele o sitaili taʻavale, o faʻatauga faʻamaonia e le o taimi uma e sili ona moni. Ma e leai se mea e sili atu ona faʻaalia o lena mea nai lo le lua Honda Civics na ou aveina - o le lima-faitotoa hatchback ma le Sedan, talu ai nei na faaopoopo i le laina.

I se tulaga lautele, latou te faʻaalia i taimi uma le maualalo o le taumafaina, ae o le averesi o mea uma e lua e le mafai ona sili atu ona ese. O iunite e lua na faʻataʻitaʻiina sa i ai le aofaʻi atoa o le 6.0 l / 100 km ma le 4.6 l / 100 km - lima-faitotoa ma fa-faitotoa bodywork, faasologa.

I Potukale

O le Honda Civic 1.6 i-DTEC e lima faitotoa o le a taunuu i Potukale i le faaiuga o Mati, ma le Honda Civic 1.6 i-DTEC Sedan i le faaiuga o Aperila, ma tau e amata i le 27,300 euros.

Honda Civic 1.6 i-DTEC

Faitau atili