Se eletise, afi fou ma se Mazda... Stinger? Le lumanaʻi o le faʻailoga Iapani

Anonim

Afai e te manatua, i le 2012, i lalo o le faʻailoga SKYACTIV - o se faʻataʻitaʻiga atoa i le mamanuina o ana augatupulaga fou o faʻataʻitaʻiga - na toe faʻafouina e Mazda ia lava. O afi fou, faʻavae, mea faʻatekonolosi ma mea uma e aʻafia i le gagana vaʻaia KODO. I'uga? I le lima tausaga talu ai, e le gata ina tatou vaʻaia le fanau mai o oloa sili atu ona lelei, ae ua amata ona atagia i le faʻatau.

I lenei vaitau, na faʻatupulaia faʻatauga e tusa ma le 25% i le lalolagi atoa, mai le 1.25 i le 1.56 miliona iunite. O le peti manino i SUVs o se mea taua mo lenei tuputupu aʻe. E oo lava i le CX-5 SUV e avea ma ata muamua SKYACTIV atoatoa.

2016 Mazda CX-9

Mazda CX-9

I le taimi nei, i lalo ifo o le CX-5 o loʻo i ai le CX-3, ma luga aʻe o le CX-9 faʻamoemoe mo le maketi i Amerika i Matu. Ma e lua isi: o le CX-4, faʻatau atu i Saina - o le CX-5 o le BMW X4 i le X3 - ma le CX-8 talu ai nei na faʻasalalau, o le fitu nofoa o le CX-5 faʻatatau i. , mo le taimi nei, i le maketi Iapani. E tusa ai ma le Mazda, o ana SUV o le a fai ma sui o le 50% o faʻatauga i le lalolagi atoa.

E iai le ola i tua atu o SUV

Afai o le faʻatau atu o SUV o le a aumaia ai le fiafia tele i se taimi pupuu, e tatau ona saunia le lumanaʻi. O se lumana'i o le a sili atu ona mana'omia mo le au faufale o lo'o feagai ma tulafono fa'atonutonu fa'amalosi.

Ina ia feagai ma lenei faʻaaliga fou, e tatau i Mazda ona tuʻuina atu oloa fou i le isi faʻaaliga i Tokyo, lea e tatalaina ona faitotoʻa i le faaiuga o Oketopa. Talafou e tatau ona taulai tonu i le faʻasologa o le seti o tekinolosi SKYACTIV, e taʻua o le SKYACTIV 2.

Mazda SKYACTIV afi

O nisi fa'amatalaga o mea e mafai ona avea ma vaega o lenei afifi fa'atekonolosi ua uma ona iloa. O loʻo sauni le faʻailoga e faʻaalia, i le amataga o le 2018, lana afi HCCI, lea e tuuto atu i le faʻateleina o le lelei o afi afi i totonu. Ua uma ona matou faʻamatalaina atili auiliili mea o loʻo i ai lenei tekinolosi.

O isi tekonolosi, e itiiti se mea e iloa. I le faʻaaliga talu ai nei o le Mazda CX-5, o nai vaega o faʻamatalaga na faʻaalia na mafai ai ona malamalama o le tele o tala fou e tatau ona faʻamoemoeina i fanua e ese mai na o afi.

O se Mazda… Stinger?

Aʻo faʻaalia e le RX-Vision of 2015 le faʻaleleia o le gagana mamanu KODO, o le faleoloa Tokyo e tatau ona avea ma tulaga mo le tuʻuina atu o le manatu fou o le ituaiga Iapani. Matou te manatu o sea manatu e avea o se faʻaaliga o le SKYACTIV 2 seti fofo.

2015 Mazda RX-Vaaiga

E ono oo mai le ofo i foliga o lenei manatu. Ma e aofia ai Kia Stinger. O le faʻailoga a Korea ua faia se aafiaga tele ina ua uma ona faʻaalia lana faʻataʻitaʻiga sili ona vave, ma ua matou iloa nei e ono saunia e Mazda se mea i laina tutusa e faʻaalia i Tokyo. Barham Partaw, o se mamanu Mazda, ina ua ia iloa i Potukale ua uma ona i ai ni oka mo le ata Korea, e ui lava e leʻi oʻo mai i luga o le maketi, i se auala o le vevesi, na ia fai mai "sa tatau ona latou faatali mo sina taimi umi" . Ae a?!

Ae o le a le uiga o lena mea? O se ta'avale la'ititi pito i tua mai le Mazda? E mautinoa lava na tosina i ai lo matou mafaufau.

O fea e fetaui ma Wankel?

E ui lava i taumafaiga a le ituaiga e saunia se augatupulaga fou o afi afi i totonu - lea o le a faʻaauau pea ona fai ma sui o le tele o faʻatau i le isi sefulu tausaga -, o le lumanaʻi i Mazda o loʻo i totonu foi o taavale eletise.

E mafai ona tatou agai i luma i le taimi nei e le o se tauvaga i le Tesla Model S poʻo le laʻititi laʻititi 3. E tusa ai ma le Matsuhiro Tanaka, o le ulu o le suʻesuʻega ma atinaʻe matagaluega i Europa:

"O se tasi lea o avanoa o loʻo matou vaʻavaʻai i ai. O taavale laiti e lelei mo 100% fofo eletise, aua o taavale tetele e manaʻomia ai foi maa tetele e mamafa tele, ma e le talafeagai mo Mazda.

I se isi faaupuga, e tatau ona tatou faʻamoemoe, i le 2019, o se tauva i le Renault Zoe poʻo le BMW i3 - o le mea mulimuli ma se faʻamatalaga ma le faʻalauteleina o le lautele. O loʻo i ai se avanoa malosi o le a tatou vaʻai i se tali tutusa mai Mazda mo lona lumanaʻi eletise.

Ma e pei ona e matemateina, o le mea tonu lea o le a "fesoʻotaʻi" ai le Wankel - e leʻi leva talu ai na matou faʻamatalaina ai lena avanoa. Talu ai nei lava, i totonu o le mekasini aloaia, Mazda e foliga mai e faʻamaonia le matafaioi a Wankel i le lumanaʻi o se generator:

"O le afi rotary e mafai ona i ai i luga o le lata o le toe foi mai. Ona e na'o le pau lea o le fa'aosoina, e mafai ona fa'atusatusa le fa'asili ona fa'aalu pe a alu i luga ma lalo suiga ma e fesuisuia'i uta. Ae i se saoasaoa faifaipea i se pulega sili, e pei o se afi afi, e lelei.

2013 Mazda2 EV fa'atasi ai ma le Fa'alautele Fa'alautele

Ae ui i lea, e ono iai nisi talosaga a Wankel i le lumanaʻi:

“E iai isi avanoa i le lumanaʻi. O masini Rotary e fa'aola lelei ile hydrogen, ole elemene sili ona tele i le atulaulau. E mama tele foi, aua o le afi o le hydrogen e maua ai na o le ausa vai.”

Ua matou vaʻaia ni faʻataʻitaʻiga i lenei tulaga i le taimi ua tuanaʻi, mai le MX-5 i le RX-8 lata mai. E ui lava i faʻamoemoega o le faʻailoga lava ia e foliga mai o loʻo faʻaauau pea ona fafagaina, lea e aofia ai le faʻaalia o le RX-Vision matagofie (faʻaalia), e foliga mai e le o se lisi o mataupu, e mautinoa lava o se sui tuusaʻo i masini e pei o le RX-7 poʻo le RX-8 .

Faitau atili