Tesla Model 3: O le isi 1.5 piliona tala e feagai ma "seoli gaosiga"

Anonim

Elon Musk, Tesla's CEO, na valoia le "Production Hell" mo le isi ono masina e faasino i le Model 3. O lona faʻataʻitaʻiga sili ona taugofie na sau ma le folafolaga o le a maua e Tesla le afa miliona taavale i le tausaga i le amataga o le 2018 O se numera mamao, mamao mamao. mai le lata i le 85,000 iunite na gaosia i le tausaga talu ai.

Ma o le tuputupu ae tele ma vave tele o le a tiga. O le lisi faʻatali ua sili atu i le 500,000 tagata faʻatau na muaʻi tusiina e ala i le tuʻuina atu o le 1,000 tala ia Tesla o se totogi maualalo. O se fia iloa, talu mai le uluai folasaga i le tausaga na tea nei, e 63,000 ua le toe faia ni tusi, ma le folafolaga o le toe faafoi mai o le 1,000 tala. Ma e ui lava i le mea moni o se vaega o latou ua uma ona mauaina, o se vaega tele o loʻo faʻatali pea mo le toe faʻafoʻi mai o le aofaʻi, ma le taimi folafolaina mo le toe faafoi ua sili atu.

Ae o loʻo tumau pea le manaʻoga muamua ma e faigata ona faʻamalieina. Ua silia la'ititi ma le vaiaso talu ona fa'aalia le Fa'ata'ita'iga 3 ma le fa'amatalaga "fa'agaogao seoli" fa'aaoga e Musk. O lea ua faʻasalalau e Tesla le tuʻuina atu o le 1.5 piliona tala o aitalafu (pe tusa ma le 1.3 piliona piliona). E foliga mai e manino le faʻamoemoe: ia faʻatautaia le tulaga le mafaatusalia o le gaosiga o le Faʻataʻitaʻiga 3.

Tesla Model 3

O Tesla, i le isi itu, fai mai ua na o se puipuiga, o se upega saogalemu mo mea tutupu e leʻi mafaufauina, ona o le ituaiga e sili atu ma le tolu piliona tala i tinoitupe. O le mea mautinoa o Tesla e "mu" tupe e pei o nai isi. O tupe teufaafaigaluega ma tupe alu e sili mamao atu nai lo tupe maua a le kamupani - o fa'ai'uga ta'i kuata aupito lata mai na fa'aalia na fa'aalia ai le gau e 336 miliona tala. E le mafai e Tesla ona alu ese mai le mumu.

E tusa lava po o le a le faʻamaoniaga a Tesla, o se oso i lenei maualuga i le gaosiga gafatia - faʻalima taimi sili atu -, i se taimi puupuu o le taimi, o le a faʻaumatia ai le tele o tupe.

Elon Musk faʻamaonia le faʻataʻitaʻiga 3 le gafatia o le maa

Ae ui i lea, o le Faʻataʻitaʻiga 3 o loʻo faʻaauau pea ona iloa atili auiliiliga. O le faʻataʻitaʻiga a le US Environmental Protection Agency (EPA) na faʻaalia ai le tele o faʻamatalaga, ae na mafua ai le tele o le fenumiai nai lo le faʻamalamalamaina, aemaise lava e uiga i le gafatia o maa.

E le pei o le Fa'ata'ita'iga S, o le Fa'ata'ita'iga 3 e le o ta'ua le gafatia o ma'a i lona fa'ailoaina - mo se fa'ata'ita'iga, o le Model S 85 e tutusa ma le 85 kWh. E tusa ai ma le tala a Musk, o se auala e faʻamaonia ai le tutoʻatasi o le taʻavale ae le o le taulai atu i maʻa lava ia. E pei ona uma ona faʻasalalau, o le Faʻataʻitaʻiga 3 o loʻo sau ma ni pusa maa eseese se lua e mafai ai ona tutoʻatasi le 354 ma le 499 km.

Ae ui i lea, o Musk lava ia na faʻamaonia le gafatia o filifiliga e lua: 50 kWh ma le 75 kWh. O faʻamatalaga e le faʻaitiitia le taua mo tagata faʻatau ma tagata teu tupe. Na folafola e Musk se tupe faasili o le 25% i luga o le Faʻataʻitaʻiga 3 ma le iloa o le gafatia o maʻa e mafai ai ona tatou iloa lo latou aʻafiaga i le tau o le taavale.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le tau ile kWh e 150 euros, o le tau o maʻa e eseese ile 7,500 euros ma le 11,250 euros e faʻatatau i le lomiga. Ole fesuiaiga ole tau o le kWh ole a fa'avae mo le Fa'ata'ita'iga 3 e o'o atu ai i pito e mana'omia. Ma ina ia pa'u sa'o pili e taua tele le alu i lalo o le tau o maa.

E leai ni numera faigata, ae na taʻua muamua e Tesla o le tau ile kWh o le a itiiti ifo i le $190. O le ulufale atu o Gigafactory i totonu o le vaaiga e mafai ona faauigaina o se 35% tau sefe. Ma na fai mai Musk o le a ia le fiafia pe a oʻo i le faaiuga o le sefulu tausaga e le tumau le tau i lalo ole $100 i le kWh.

Fa'ata'ita'iga 3 e sili atu le vave

Lemu ole mea ole Tesla Model 3 e le. O le fa'aoga avanoa e pulea le 5.6 sekone mai le 0 i le 96 km/h ma o le fa'asologa e maualuga atu le gafatia e fa'aitiitia ai le taimi lenei i le 0.5 sekone. Anapogi, ae mamao mai le 2.3 sekone na ausia e le Model S P100D i le fua tutusa. O le mamafa o le 400 kilokalama e itiiti ifo nai lo le Model S, o le "vitaminised" version o le Model 3 e mafai ona sili ona vave o le Tesla.

Ma o se faʻamatalaga e sili atu le faʻatinoga o le mea tonu lea na faʻamaonia e Musk, faʻatasi ai ma se faʻaaliga na faʻaalia i le amataga o le 2018. Ae mo i latou o loʻo faʻamoemoe e vaʻai i le Model S's 100 kWh maa i le Model 3, aua le faʻamoemoe tele i ai. O fua laiti o lenei mea e le faʻatagaina. O le "super" Fa'ata'ita'iga 3 ua valoia e sau ma ma'a e sili atu le malosi nai lo le 75kWh, ae le sili atu. Ma o le mea moni, e tatau ona sau ma se afi eletise lona lua i luma, faʻatagaina le malosi atoa. O se fa'atauva'a e leai se fa'aoso mo le BMW M3?

Faitau atili