Tolu miliona Euro i tala masani e lafoai. Aisea?

Anonim

E foliga mai e le mafai. Ae e le o se taimi muamua, e le o se taimi mulimuli foi, na maua ai le tu'ulafoa'iina o tagata masani i lo latou taunuuga. O le asō ua matou lipotia ai se tasi o nei mataupu.

O se faletaavale i le US, North Carolina, loka i lalo o le loka ma le ki talu mai le 1991. Totonu? Vaai faalemafaufau… Tasi Ferrari 275 GTB o le a Shelby Cobra , fa'aopoopo i le a BMW 3 Fa'asologa (E30) , a Morgan ma se afi V8 ma a Manumalo TR-6.

Ae peitaʻi, afai o loʻo i ai tala e faʻafefe i lalo i le mea moni na maua taavale, i lenei tulaga o loʻo ia i tatou le tala atoa ma le mafuaʻaga na "tuua" ai i latou i lo latou taunuuga.

Tolu miliona Euro i tala masani e lafoai. Aisea? 11267_1

O ai na mauaina i latou o Tom Cotter, o se "tagata tulimanu seasea", ina ua uma ona faafesootai e se uo a le pule o le taavale. O le nofoaga na lafoaʻia ai le au taʻutaʻua na maua ai se faʻatonuga o le talepeina e le pulega.

le pule faamaoni

O le pule o le vasega na sili ona fiafia e ave soʻo se tasi o ana faʻataʻitaʻiga. O ai e le mafai, a ea? Ina ia saunia i taimi uma taʻavale mo soʻo se vae, sa i ai, peitaʻi, o se inisinia faatuatuaina, e nafa ma le tausiga o taavale.

Ae paga lea, ina ua mavae se faalavelave tau uila, na maliu ai le inisinia. Faapea e le mafai e le pule ona maua se tasi e mafai ona ia faatuatuaina e suitulaga i le inisinia muamua, e faatuai pea le faaiuga e saili se tasi.

O taʻavale o loʻo tumau pea, talu mai le 1991, e aunoa ma se enisinia fou o le a nafa ma le tausiga o latou, ona latou nonofo ai lea i le faletaavale mai le mea ua "toe faʻaleleia". E foliga mai ose tala e talitonuina e oe?

taua tele

Ina ua uma ona maua e Tom Cotter le avanoa o loʻo tumau ai nei mea e le masani ai, ma faʻatasi ai ma se kamupani inisiua faʻapitoa i taʻavale vintage maualuga, na mafai ona ia maua se tau mo lenei 'oa i luga o uili. O le Ferrari 275 GTB ma le Shelby Cobra na o ia, o le lua e sili ona taua, e tusa ma le $ 4 miliona, sili atu nai lo tolu miliona euros.

I le faʻatusatusaina o nei mea e lua, o le tau o le tolu o totoe o le a naʻo ni nai suiga.

lafoai e pei o se mea fou

O LE Ferrari 275 GTB , o se faʻataʻitaʻiga na gaosia i le va o le 1964 ma le 1968. 970 iunite , i fa'aliliuga tino 'ese'ese, e iai uma a 3.3 lita V12 afi ma 300 hp . Mai le 300, e na'o le 80 na i ai le fa'aogaina o le tino alumini. O le 275 GTB na maua o se tasi lea o na 80. E le gata i lea, o le lanu efuefu siliva e sili ona seasea mo lenei faʻataʻitaʻiga, lea e umi atu foʻi le pito i luma ma moli ulu e ufiufi i se tioata tioata.

E pei o nei mea uma e le lava e faʻamaonia ai le manaia, o le faʻailoga o maila a Ferrari na faailogaina, naʻo, 20,900 kilomita.

Ae faapefea a Shelby muamua, ma afi V8 e tusa ma le 430 hp , na fausia e Carroll Shelby lava ia, na aumai e ia mai Peretania ma faʻatau atu i le 60s? E fa'atatauina e le'o o'o i le 1000 kopi o nei mea, ma i lo latou tulaga muamua e to'aitiiti lava o le a iai. Na toe sikoa foi Shelby 30,000 kilomita le mamao.

E ui lava i faamoega o isumu ma faamoega aupupepa, ae o taavale uma lava na muai ma lelei.

Tolu miliona Euro i tala masani e lafoai. Aisea? 11267_4

Tulaga

Sa tatau ona aveese uma taavale ina ia mafai ai ona soloia le faletaavale sa nonofo ai, ma o mea uma lava e faailoa mai ai o le latou taunuuga o se faatautu’i a Gooding & Company, lea e faia i le aso 9 o Mati. So'o se mea o lo'o fa'aputuina o le a fa'atau atu e pei ona maua, ma e ono fa'ateleina ai fo'i le tau o mea ta'itasi, e pei ona iai i le tulaga muamua.

I lenei vitio mulimuli, e mafai ona e vaʻavaʻai i le faʻagasologa o le aveeseina o taʻavale taʻitasi mai le faletaavale lea na latou i ai talu mai le 1991, faia ma le faʻaeteete uma ona o le taua o nei taʻavale e fa uili.

Faitau atili