O afi fa'apitoa e mana'omia le lelei lelei o le suau'u

Anonim

Manatua le penisini ta'ita'i?

Mo lo tatou soifua maloloina ma ona o le catalytic converters, lea na faʻamalosia i taavale fou uma e pei o le 1993, o le faʻaaogaina ma le faʻatau atu o lenei suauu na faʻasaina.

Ae ui i lea, e leʻi taofia ai taʻavale o loʻo faʻaaogaina mai le le toe galue, ona o lenei faʻaopoopoga na suia i le tuʻufaʻatasia o isi faʻaopoopoga e faʻamautinoa ai le aafiaga tutusa.

Na 'faamalosia' le au gaosi suauʻu e fausia se isi ituaiga o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi, lea na mafai ai ona faʻamautinoa le tausia o se numera octane maualuga e aunoa ma le faʻaogaina o le taʻitaʻi. O lenei mea e mafai ai ona faʻaogaina faʻamalosi, faʻatumauina le gafatia e faʻaogaina ai le maualuga o le compression rates, e manaʻomia i le faatumauina o le lelei o afi, ma, iʻu ai, faʻaititia le taumafa. O lenei fa'ata'ita'iga sima o lo'o fa'aalia ai le taua tele o su'esu'ega ma le atina'eina o suau'u ma mea fa'aopoopo o lo'o fa'atino-ma fa'aauau pea ona fa'atino-i le fa'ataunu'uina o fa'amoemoega mo afi afi i totonu.

Luís Serrano, tagata suʻesuʻe i le ADAI, Asosi mo le Atinaʻeina o Alamanuia Aerodynamics
Fale tautua

O le mea lea, o se mea taua muamua e fa'aolaina ai le fa'aitiitiga o le fa'aoso o le fa'ateleina lea o tupe mama o se afi. O le iloaina o le afi afi e iai le fua faatatau lelei e tusa ma le 25%, o lona uiga o le maualalo o le lelei o le suauʻu, o le faʻaitiitia o le lelei o le afi e ofoina atu ma sili atu le faʻaosoina o kasa e mafua mai i le carburetion. I se isi itu, o se suauu lelei e mafai ai ona sili atu le lelei, ona o le faateleina o le lelei e maua mai i le laʻititi o le suauu, lea e faʻateleina ai le faʻaitiitia o faʻamaʻi faʻafetai i se vaega e sili atu ona lelei le afi.

O se suʻesuʻega na faia e le vaega o vailaʻau o le BASF ("Eco-Efficiency Study for Diesel Additives, Novema 2009) o loʻo faʻaalia ai lenei mea: o mea faʻapipiʻi o loʻo i totonu o suauʻu o se vaega taua i le faʻamautinoaina o le lelei o afi, e le manaʻomia ai le tele o mea faʻapipiʻi i. maua taunuuga tumau ma tumau i le taimi o le faaaogaina o taavale.

Symbiosis i le va o tagata gaosi oloa

Pe a faʻatusatusa le faʻatinoga o le tiso faʻapipiʻi ma le leai o se faʻaopoopoga, O lenei galuega a le vaega Siamani o loʻo taʻua ai o le mea e taʻua o le "diesel faigofie" e le mafai ona fesoasoani i le faʻaogaina o le thermodynamic, e iai foi se aafiaga le lelei i le umi o vaega.

O afi o loʻo i ai nei o loʻo faia i elemene ma faʻatumauina faʻapalepale gaosiga, o lea e taua ai le faʻamautinoaina e le suauʻu le mama tutusa ma faʻamalosia le faʻamafanafanaina o vaega eseese o le tui, faʻamautinoaina foi le puipuiga mai le faʻamaʻiina ma le faʻaleagaina o mea ma faʻamautinoa le lubrication o vaega.

Luís Serrano, tagata suʻesuʻe i le ADAI, Asosi mo le Atinaʻeina o Alamanuia Aerodynamics

O le mea lea, "o le atinaʻeina o afi ma faiga faʻafefe faʻatatau na faʻamalosia ai le atinaʻeina o suauʻu ma uiga sili atu, e mafai ona faʻamaonia le faʻaogaina lelei o nei faiga ma afi taʻitasi", o loʻo faʻaauau ai lenei tagata suʻesuʻe.

O afi tui tuusaʻo o loʻo i ai nei, lea e faʻafefe ai le suauʻu i le maualuga o le mamafa ma le maualuga o le vevela, e manaʻomia ai ni injectors ma pamu, ae sili atu ona maaleale i uiga ma meatotino o suauʻu faʻaaogaina.

O lenei mea e faʻamaonia ai le manaʻomia o le symbiosis i le va o le atinaʻeina o vaega ma afi ma faʻateleina le faʻaogaina o le gaosiga o suauʻu, faʻamalosia le suʻesuʻeina o faʻaopoopoga e mafai ona tali atu i manaʻoga na tuʻuina mai e le au gaosi afi.

Ina ia maua se manatu mautu o le atinaʻeina o suauʻu ma a latou faʻaopoopoga ma lo latou taua mo le faʻamaoni o afi (...) pe a fai o se suauʻu mai le 15 poʻo le 20 tausaga talu ai na faʻaaogaina i se afi o loʻo i ai nei, i se taimi puupuu o fa'aaoga, o lena afi o le ai ai ni fa'afitauli matuia o le fa'agaioiga.

Luís Serrano, tagata suʻesuʻe i le ADAI, Asosi mo le Atinaʻeina o Alamanuia Aerodynamics

Taulai i le fa'aleleia o le si'osi'omaga

Faatasi ai ma le faʻamalosia o faʻamoemoega o loʻo faʻamalosia atili ma sili atu i le itu a le au gaosi taavale - e oʻo mai i le 2021, o faʻailoga e tatau ona faʻaititia le maualuga o le CO2 faʻafefe o le vaʻa i le 95 g / km, i lalo o le faasalaga o sala mamafa -, otaota ma mea iti fa'atumauina ma faiga togafiti ua fa'atupula'ia le lavelave ma maaleale.

Ma sili atu ona taugata.

Faʻamautinoa tonu le faʻaogaina lelei o lenei tekonolosi (lea e tatau ona faʻamautinoa e le au gaosi taavale e oʻo atu i le 160,000 kilomita, e tusa ai ma se fautuaga a Europa) o le suauu e faʻateleina le taua ma o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe ma faʻamalosia mo a latou galuega.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

I lenei galuega a le BASF, o le suauʻu faʻaopoopo e maua ai faʻamanuiaga sili atu i tulaga o le malosi ma, o se taunuuga, faʻapea foʻi i tulaga o faʻamalama.

Ae, e sili atu le taua nai lo lenei faaiuga, o le faʻaalia pe faʻafefea ona sili atu le lelei ma le faʻatinoina o le suauu faʻapipiʻi pe a oʻo i luga le afi i uta maualuga. Lea e faʻamalosia ai le taua o le suauʻu faʻatuatuaina i taavale faʻapisinisi poʻo faʻataʻitaʻiga e mafai ona maualuga le faʻatinoga.

O le su'esu'ega ma le atina'eina o suau'u ma mea fa'aopoopo o lo'o fa'aauau pea ona faia se sao taua tele i le fa'ataunu'uina o fa'amoemoega fa'aoso mo afi afi i totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma le tiso, o le faʻaitiitia o le sulfur o loʻo tu i fafo, lea e toetoe lava a faʻaumatia ai le faʻaaogaina o le sulfur compound, lea e sili ona faʻaleagaina ma na ausia atoa e le au gaosi suauu. Sulfur o se elemene masani i le tuufaatasiga o le suauu faavae (fa'atauga) ma e foliga mai i taimi uma i le tiso, o lea e tatau ai ona aveese lenei elemene i le faʻamamaina. I lenei auala na mafai ai ona faʻaumatia lenei vailaʻau, faʻamautinoa o loʻo totoe atoatoa mea faʻaleagaina i le maualuga o le sulfur compounds. I le taimi nei, o lenei ituaiga o fa'aoso ua le toe avea ma fa'afitauli.

Luís Serrano, tagata suʻesuʻe i le ADAI, Asosi mo le Atinaʻeina o Alamanuia Aerodynamics

Fa'afeso'ota'i le Fleet Magazine mo nisi tala ile maketi tau ta'avale.

Faitau atili