Le Talafaasolopito o Logos: Ferrari

Anonim

A tatou talanoa e uiga i le logo Ferrari, e le mafai ona otometi ona manatua le lauiloa "Cavallino Rampante". Ae o fea na aliali mai ai “lenei” solofanua toʻatele? O fesili nei ma isi fesili tatou te fia taliina.

O le solofanua tele na muai fa'aaogaina e le i totonu o se ta'avale ae i totonu o se va'alele e le pailate a le Ea Italia o Francesco Barraca. O le solofanua sa fai ma faailoga teuteu i le itu o le vaalele a le pailate i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi. E tusa ai ma le au tusitala talafaasolopito, o Barraca o se aiga tamalii e tele naua solofanua.

Ae na fa'apefea ona i'u lenei fa'ailoga i ta'avale ta'aloga Ferrari? E faigofie le tala: Enzo Ferrari, na faavaeina le ituaiga, na maua le avanoa e feiloai ai ma le tina o le vaalele lauiloa i le 1923, ma talosagaina le faʻailoga e fai ma faʻailoga mo faʻataʻitaʻiga a le ituaiga - o le finauga e faapea "o le a aumaia ai. laki”. O le logo na mulimuli ane faʻafeiloaʻi i tagata Italia i le 1932.

VAAI FOI: Ferrari GTC4Lusso: o le "solofanua sosolo" uili uma

I le solofanua, na siitia i le uliuli, na faaopoopo i ai se talipupuni i samasama canary, e faamamaluina ai le itumalo o Modena, ma isi taʻaloga e tolu i lanu o le fuʻa Italia: lanumeamata, paʻepaʻe ma mumu. I le 1947, ina ua faavaeina aloaia Ferrari, o le faailoga Italia ua uma ona faatuina o ia lava i le maketi ma ausia se tulaga maualuga, faafetai foi i le manuia i le taavale afi. I le faaiuga o le Taua Lona Lua a le Lalolagi ma le pa'ū o Mussolini, na faʻalauiloa ai e le faʻailoga lona faʻataʻitaʻiga muamua, le Ferrari 125 S.

Fa'ailoga Fa'ailoga

E ui lava o taavale taʻaloga Ferrari ua suia ma faʻaleleia i le aluga o taimi, o le logo na tumau pea le le suia, tumau faamaoni i ona aʻa. O le eseesega tele i le va o logos tuai ma sili ona lata mai o mataitusi SF - Scuderia Ferrari - lea na maua ai le igoa "Ferrari", i le pito i lalo, ma foliga i fafo - i le taimi nei o le rectangular.

ferrari
O le tuufaatasiga atoa e foliga tutusa ma faailoga o loʻo faʻaaogaina e le au faipule. I le faaopoopo atu i le faʻamaoniaina o se tulaga faʻapitoa ma le pule, o le "Cavallino Rampante" e faʻatatau i se manatu o le malosi ma le mana, e faʻatusalia lelei ai taʻaloga taʻavale a le fale o Maranello.

E te fia iloa atili e uiga i logo a isi ituaiga?

Kiliki i luga o igoa o ituaiga nei: BMW, Rolls-Royce, Alfa Romeo, Peugeot, Toyota, Mercedes-Benz, Volvo, Audi. I Razão Automóvel se "tala o logos" i vaiaso uma.

Faitau atili