Kia Niro 1.6 GDI HEV: na matou tofotofoina le muamua Kia hybrid

Anonim

I Europa, o hybrids e le maua se olaga faigofie. O le fa'aaliga la'ititi i le maketi a Europa e sau mai le tauvaga malosi mai Diesels, e ui lava i le aofa'i o talosaga fa'atosina ua fa'atupulaia tele i tausaga talu ai nei.

Ae peitai, o le a suia le tulaga. O le si'itia o tau a le Diesel e feso'ota'i ma le usita'ia o tulafono fa'aoso e mafai ona fa'aletonu ai le tamaoaiga mo le au gaosi oloa i vaega e sili atu ona taugofie. Hybrid ma, sili atu i mea uma, semi-hybrid taʻavale e faʻamoemoe e suitulaga i le amataga o le isi sefulu tausaga.

O le tulaga lea tatou te tau atu ai i le Kia Niro 1.6 GDI HEV . Ole kolosi fou lea a le fa'ailoga a Korea o lo'o fa'atulagaina i le va o le Soul la'ititi ma le Sportage sili ona tele ma sili ona manuia. O le a leai ni afi tiso, e na'o le masini hybrid e maua ma, i le fa'ai'uga o le tausaga, o le a fa'aopoopoina i le plug-in hybrid version. I le taimi nei, e na o le tasi le tagata tauva, o le malosi Toyota C-HR 1.8 HSD.

2017 Kia Niro

O le lalolagi e foliga mai o le a matua faʻafefe i lalo pe a maua e Toyota le sili ona mataʻina ma le amataga sitaili crossover i le CH-R, e tusa lava pe le o le tofo o tagata uma. Kia Niro, i le isi itu, ona o le mea na faʻaaogaina e Peter Schreyer (le faʻatonu o le vaega atoa a Hyundai), o se vaega e le fiafia i lenei mataupu. E foliga mai o se tulaga i lalo ifo o isi crossovers o le ituaiga, e taʻua o le "funky" Soul poʻo le Stylized Sportage. Mai le mulimuli sa tatau ona ia mauaina le tele ma le faʻamaoni. E foliga mai e fai si le mautonu ma mai nisi itu, e uiga ese, ae le maua.

O le a, pe a uma, Kia Niro?

O le Kia Niro fa'asoa ona fa'avae ma le Hyundai Ioniq. O le mea mulimuli na fa'aalia i le Hyundai se fa'avae fa'apitoa e fa'apitoa i fa'ata'ita'iga fa'a-feso'ota'i ma eletise. O fa'ata'ita'iga e lua o lo'o fa'aalia tutusa le 2.7m wheelbase. Ae ui i lea, o le Kia Niro e puupuu ma vaapiapi ma ave i luga o le faʻataʻitaʻiga e manaʻo e pulea le lalolagi: o le crossover.

E faʻapea foʻi, ua maua e Niro lana vaega avetaʻavale mai Ioniq. E lua afi e nafa ma le faaosofia. O le afi afi i totonu o le a fa 1.6 lita penisini pusa , lea e faʻaaogaina le taamilosaga Atkinson sili ona lelei, ma tuʻuina atu le 105 horsepower. Fa'ato'a fa'atasi ai e iai fo'i a tatou a maneta tumau synchronous afi eletise lea e maua ai 44 horsepower ma tuuina atu 170 Nm o torque mai zero revolutions. O lo'o fa'amalosia e le 1.56 kWh lithium-ion pusa maa.

Kia Niro afi afi

tu'ufa'atasia le lua matou maua le maualuga o le 141 hp ma le 265 Nm , e lava e faʻanofo lelei ai le toeitiiti tone ma le afa o le Kia Niro. O le felauaiga e ono saosaoa ma o le atigipusa o se pipii lua. O iinei o loʻo taoto ai le eseesega tele i le va o Niro ma isi hybrids pei ole C-HR. O lo'o fa'aaogaina e le vaega mulimuli le CVT (pusa suiga faifaipea).

Faigata, ae maua ai ni taunuuga lelei tele

O le faaipoipoga i le va o le afi afi ma le eletise e matua tutusa lava. I se tulaga lautele, o le suiga i le va o afi e lua e toetoe lava a le mafai ona iloa, e maua ai se poto masani. O le fa'ata'ita'iga a Korea e sili ona lelei le fa'alogo leo e fesoasoani fo'i i lenei mea.

O le meafaifaʻaili poʻo le mata tutotonu e mafai ai ona e vaʻavaʻai poʻo fea afi e fesoasoani i le faʻanofoina o uili, ina ia, o le tele o taimi, naʻo le tilotilo i lena kalafi o le a taʻu atu ai ia te oe le taimi o loʻo taʻavale ai le afi afi i totonu. O le tuusaunoaga e oo mai pe a tatou filifili e laa i luga o le saoasaoa i se auala "itiiti le siʻosiʻomaga". O le fa'asalalauga e fa'atumauina le 1.6 revs i luga i'ina pe a mana'omia.

Kia Niro HEV - puipui ogatotonu

O le Kia Niro fa'atagaina aloa'ia le 2-3 kilomita i le fa'aogaina o le eletise. Ae ui i lea, mai le poto masani o lenei suʻega, e foliga mai e sili atu - o loʻo faʻaogaina pea le afi eletise mo se taimi umi. Masalo o se fesili o le malamalama, ae ona o le faʻamamafaina o le faʻafanua o Lisbon ma ona siʻosiʻomaga, sei vagana ai mauga poʻo le mamafa o vae, o le afi afi e sili atu ona maualuga mo lona toesea.

Mo lenei mea, e tatau ona tausia le tau o maa i tulaga lelei. I avanoa uma e mafai ai, tatou te vaʻaia le tafe o le malosi o loʻo fesuiaʻi e fafaga ai i latou. O taofi uma ma alu ifo ma e o'o lava i le fa'agesegese pe a o'o atu i se fetaulaiga po'o se moli fe'avea'i, tatou te va'aia le alu atu o le malosi i ma'a. Afai e maualalo le maualuga o le tau, o le afi afi i totonu e ave le matafaioi o le afi afi.

E pei o isi hybrids, e susulu foi Niro, sili atu i mea uma, i totonu o le aai. E tele avanoa e faʻaogaina ai le eletise, o le tele o fefaʻatauaiga, o le tele o tupe teu. Fa'atauga ile fa'ai'uga o le su'ega - 6.1 l/100 km - e aofia ai le alatele ma le tele o vaega o le asphalt pipi'i, i le saoasaoa o le ola. I le faʻaaogaina masani, i le ogatotonu o le taeao ma le aoauli o feoaiga, na mafai ona matou faʻamauina le faʻaaogaina i le va o le 5.0 ma le 5.5 l / 100 km.

Kia Niro HEV i fafo

Fa'aopoopoina le Echo ile Crossover

Sikoa tau?

O le savali atoa a Niro e faʻataʻamilo i le tamaoaiga ma le siʻosiʻomaga. E lu'itau fo'i ia i tatou i ta'aloga laiti e maua ai le fa'aoga sili ma fa'avevela e mafai. Pe o le tulaga maualuga pe a oʻo i le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga, lea e pasia ai tulaga taʻitasi "e faʻamalamalamaina" se vaega o se laʻau togitogi, poʻo le iloiloina o la tatou taʻavale. Vaevae i ni vaega se tolu: Tamaoaiga, masani ma le malosi. I luma o vaega taʻitasi o loʻo i ai le pasene o le tau, ma a o Aggressive o le tasi e sili ona maualuga le numera, matou te iloa o loʻo matou faia se mea sese.

O le taulaiga lea e tulaga ese ai le filifiliga pa'u a le Niro. I Potukale, o le Kia Niro e sau e pei o le Michelin Pilot Sport 4 ma fua 225/45 R18… "Green" pa'u? E leai! O iinei o loʻo i ai le paʻu talafeagai mo taʻaloga… Ou te faʻamanatu atu ia te oe o se koluse lea ua fuafuaina mo le faʻaoga i le taulaga, ma le 140 hp ma le mamafa e tusa ma le tone ma le afa. E tatau ona tatou o atu i le lalolagi o coupé, roadsters ma vevela vevela e suʻe ai paʻu o lenei uiga lelei, ma le 50-70 horsepower sili atu nai lo le Niro.

Kia Niro HEV

Kia Niro HEV

Sau fa'atasi ma pa'u muamua o lo'o iai i isi maketi, o le 205 sili atu ona fa'atauva'a fa'atasi ma uili 16-inisi, ma o le tasi vae sefulu o le lita o le a fa'asaoina ma o le a fa'asaoina aloaia i lalo ole 100 kalama o le CO2 (101 g/km aloa'ia). Faatasi ai ma uili sili ona "tauleleia", o le Kia Niro e 88 g / km.

E le faapea na ou faitio. O nei pa'u e ofoina atu le u'u lelei, e fa'amanino ai le fa'aogaina o le ta'avale. E tatau ona ave taavale pei o se maniac e leai se mea e leiloa e tuleia ai tapulaa. O le Kia Niro e le o se ituaiga taavale. E malosi malosi ma vaʻaia, lelei e tetee atu i lalo ma tumau pea le tu, tusa lava pe tatou te manaʻomia le tele o mea.

Kia Niro HEV nofoa pito i tua

avanoa tele i tua

O le ta'avale e sau ma mea sa'o: fa'agata tuto'atasi i au 'au e lua, fa'atasi ai ma mea e fa'ate'ia ai le kesi ma le au fa'atasi i tua. Fa'ataga oe e pulea lelei gaioiga fa'aletino ma teuteuga o le tino. E mautinoa lava e saogalemu. O le taʻavale e foliga mai e fai si mautu, ae o le 18 ma le 45 faʻailoga uili atonu e iai se tiute i lena matagaluega. E ui lava i lea, ae na te taulimaina le le atoatoa o le auala.

Avanoa mo toetoe lava o mana'oga uma

I le avea ai o se tagata o le aiga, e matua lelei lava fa'ailoga o le nofoia ma le avanoa. I tua atu, o quota e tauva i latou o le Sportage sili ona tele. O le ogalaau, e ui lava i le lautele lelei i totonu, e naʻo le 347 lita le aofaʻi, o se tau talafeagai. Va'aiga, lea e masani ona lelei, na'o le le lava i tua - o se fa'afitauli i aso nei. O le i ai o le mea pueata pito i tua i luga o le Niro, e sili atu nai lo se gadget, ua avea ma mea e manaʻomia.

Kia Niro HEV totonu

manaia totonu

I totonu , e pei o fafo, e agai atu i le conservative. Ae ui i lea, o le ergonomics e masani lava ona saʻo, o le malosi e foliga mai o loʻo i se tulaga sili ona lelei ma e tatau ona gauai atu i mea faʻafesoʻotaʻi. O le Niro e sau ma se uili paʻu ma le lima, mo se faʻataʻitaʻiga. E faigofie ona maua se tulaga lelei avetaavale, faʻafetai i le tele o fetuunaiga o le foeuli ma le nofoa avetaʻavale, o le eletise.

Lea e taʻitaʻia ai i tatou i le faʻameaalofa tulaga lelei o meafaigaluega. Tele ituaiga meafaigaluega, lea e na o le pau lava le filifiliga o le vali uʻamea (390 euros) ma le Pack Safety (1250 euros) lea na aumai foi e le matou iunite. E aofia ai le taofi tuto'atasi fa'alavelave fa'afuase'i, fa'atonuga o va'a fe'avea'i, va'ai tauaso ma mataala i tua. E pei o isi Kia, o le Niro e sau foi ma se faʻamaonia e fitu tausaga.

Ata: Diogo Teixeira

Faitau atili