E te fiafia i lou nofoa ta'avale? Faafetai ia Ford Robott

Anonim

Robott, o se tasi lea o mataupu na taʻu uma e le igoa. Afai e le o taʻu maia mea uma, o le mea sili e tele mea e fai mai e uiga i lana galuega.

Na faia e Ford le Robutt lenei e gaoioi e pei o le pito i tua o le tagata ma faʻataʻitaʻi lelei le auala e sau ai avetaavale ma pasese mai o latou nofoa.

ro'i
E to'alua isi "tie" ua le toe faigaluega.

Na faʻaaogaina e inisinia faʻafanua faʻamalosi e faʻavae ai se mamanu, e faʻaaoga ai faʻamaumauga na maua e suʻe ai le ofuina o mea e faʻaaoga ai le robotic tua - poʻo le "Robutt" - e faʻataʻitaʻi ai gaioiga masani.

I le taimi muamua, sa matou faʻaaogaina pneumatic cylinders e naʻo le agai i luga ma lalo. Faatasi ai ma Robott, ua mafai nei ona tatou toe faʻataʻitaʻia lelei le amio a tagata."

Svenja Froehlich, Ford Durability Engineer

Na faapefea ona fanau Robert?

“Mai le taimi muamua tatou te laa ai i totonu o se taavale, o le nofoa e maua ai se lagona o le mafanafana ma le lelei,” o le tala lea a Svenja Froehlich, o se inisinia tumau, i le ofisa autu a Ford i Europa i Cologne, Siamani. O le mafuaaga lena na fausia ai e Ford le Robott.

O le Robott na fausia e faʻavae i luga o le fua faʻatatau o se tagata lapoa. Ole fa'amoemoe ole fa'ata'ita'iina ole sefulu tausaga ole ta'avale ile na'o le tolu vaiaso. I nei vaiaso e tolu, e 25,000 gaioiga o loʻo faʻataʻitaʻiina. O le suʻega fou o loʻo faʻaaogaina i isi taʻavale Ford i Europa. O le fa'ata'ita'iga muamua na fa'amanuiaina o le Ford Fiesta fou.

Faitau atili