Ford Cortina MkII - Na matou suʻeina le faʻaleleia o se faʻailoga

Anonim

O loʻu tamamatua sa i ai se Ford Cortina MkI e lua-faitotoa, lea na ia suia mulimuli ane mo le Toyota Corolla 1100. Fai mai loʻu tama e masani ona tapuni - o le Cortina na tausisi e "alu i fafo" i tua i tulimanu "sili ona malie" ma ona le faigofie tele lea ona pu'e.

Ford Cortina MkII - Na matou suʻeina le faʻaleleia o se faʻailoga 11534_1
MK1 2p

O se taʻavale lea na ulufale i le vaega "toetoe lava faʻapitoa" o le taimi. O le i ai o se Cortina e tatau ona ese, ae tutusa ma le tele o isi. O aso nei ua i ai se Ford Mondeo - mea latou te manatu e tutusa - e pei lava o isi . E malamalama lelei, o nei aso ua tele ma maualuga le ofo, ae o le i ai o se taʻavale e iai se tulaga, e tatau ona tatou faʻaogaina atili...

I le aso 20 o Setema talu ai, na feulaina ai e Ford moligao e 50 o lana Cortina MkI ma sa ou alu e matamata i se tasi lata mai, le MkII, 4-faitotoa version, 1300 Deluxe mai le 1969.

Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969
Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969

Sa teuina faalotu i totonu o se fale uaina tuai, sa pei o le lagona o le pati i le po na muamua atu. O se "mea teuteu" tuai na tosina mai ai ata pu'eata sili ona fia iloa. O uluai valivali, uili iila ma pa'u fou na fiafia i ai malo (sauni e ta i le auala ma fa'ata'ita'i, sa ou mafaufau ina ua ou vaai i ai).

I le talanoaga ma lē e ona, na vave ona ou iloaina, e pei o tagata masani uma, o le tasi lenei sa i ai se tala e taʻu atu - na faatauina i Potukale i le 1969, sa i ai se taunuuga: Angola. O le isi taavale lea a se tamaʻitaʻi sa nofo ai, na ofo mai e lona toʻalua e fai ana malaga i aso uma i le vevela o le atunuu o Aferika.

Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969
Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969

E lei umi ae o le faateteleina o le tauiviga e tetee atu i pulega faakolone na faamalosia ai lenei aiga e toe foi atu i Potukale ma faatasi ai ma i latou le Cortina “na tietie i Potukale” na toe foi mai.

E moni, i le 1964 Ford inaugurated le Azambuja Assembly Line ma Ford Cortina o le faataitaiga lona lua e faapotopoto iina, ina ua uma le Ford Anglia Fascinante. Ae paga lea, o le meleniuma fou na aumaia ai le toe faʻatulagaina o le Ford Motor Company ma i le 2000 na tapunia ai e lenei fale gaosi ona faitotoa.

Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969
Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969

O lenei lomiga lona lua, e ui ina laʻititi laʻititi nai lo le muamua, na sili atu le vateatea i totonu, e maua ai le uiga o le faʻasalalauga "New Cortina is More Cortina" na faʻaaogaina e Ford i le faʻalauiloaina o le mkII.

O lenei faʻataʻitaʻiga ua suia e lē e ona: i luma, lea sa i ai se nofoa nofoa nofoa e mafai ona nofoia 3 tagata, o loʻo i ai nei 2 Cortina faʻataʻitaʻiga nofoa nofoa. . O le taavale sa i ai le maualuga maualuga o le 6 pasese.

Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969
Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969

Faatasi ai ma le ki i le afi, faʻamalosi le tipiina o le filifili ma faʻatasi ai ma le ea o loʻo matala teisi, na ki ai le masini ma o le mea moni, na amata i le taimi muamua. E lei umi se taimi ae sau le aiga ma sauni le taavale e ta i le auala.

O le afi 1.3 ma le 52hp gasoline e le talafeagai mo faʻalavelave, ae ui i lea, na mafai e le taavale ona lava le malosi e tatalia ai luitau o loʻo faʻaalia e le auala i luma atu, e aunoa ma le manaʻomia e faia ni faʻaitiitiga tetele. E fesoasoani le mamafa- lenei faʻataʻitaʻiga, mamafa naʻo le 880kg, e sili atu nai lo le Smart Fortwo. Faatasi ai ma lenei mamafa ma le tausiga i le vae taumatau, o le MkII e faʻaaogaina le 7 lita i le 100 km.

Ina ua toe foʻi atu i Potukale, sa teu i totonu o se faletaavale mo ni nai tausaga seʻia oo ina faatau atu e lē e ana i so o se tasi na te teuina. O le pule o loʻo iai nei na maua mai i lona tama, o le na tuʻua le Cortina i le faletaavale i le taimi nei ma manaʻo e ave se Mini 1000, aua e sili atu ona faʻaoga i le olaga i aso faisoo ... faʻafefe? E lelei lava! Ina ua filifili Ford e fausia le Cortina, na ia faia faapitoa lava le alu ese mai se maketi e le o lona nofoaga mafanafana, ona sa pulea e le Mini.

Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969
Ford pupuni MK2 1300 Deluxe 1969

O le Ford Cortina o se ta'avale masani masani, vaeluagalemu-vasega ta'avale filifilia mai le 60s/70s. I aso nei, e faʻaaogaina mo tafaoga i faaiuga o vaiaso ma faʻatumu ai le vaaiga a le sili ona fia iloa. E ui ina mautinoa e lē e ona e le o lagona le pipii atu i le taavale, e le mafai ona ou mafaufauina, o le mea moni, i lona lua sefulu tausaga auro, o le Cortina o se mea ofoofogia - o le Incredible Cortina.

Faitau atili