Mazda RX-8 ma tolu rotors o le masini saʻo mo faʻasalalauga

Anonim

Mazda i luga o fa'apotopotoga? Ioe, ua uma ona tupu. O le 323 sa i ai se galuega e ono tausaga i le vaega A, e ui lava i se taimi muamua - e sili atu ona manaia - taumafaiga a le Iapani i le vaega B ma le Mazda RX-7, faʻapipiʻiina ma le afi Wankel.

Ae o nei mea uma na tupu i se taimi ua leva. O le Mazda 323 mulimuli na auai i le World Rally Championship i le 1991, ma talu mai lena taimi, e leʻi taumafai lava le faʻailoga Iapani e ulufale atu i le WRC.

O le mea matou te avatu ia te oe i lenei aso o se taumafaiga a le tagata lava ia Markus Van Klink, o se avetaavale Niu Sila ua faapaleina siamupini o le siamupini iloga o Niu Sila i le tele o taimi, na aveina le Mazda RX-7 (SA22C, le uluai augatupulaga).

O loʻo i ai se vavalalata i le va o le avetaavale ma le rotors, lea e taʻitaʻia ai i tatou i lana masini fou, lea e auai ai i le Brian Green Property Group New Zealand Rally Championship.

O le Mazda RX-8, le fa'ata'ita'iga fou a le fa'ailoga e sau fa'atasi ma se afi Wankel. Ae afai tatou te tatalaina le pulou tatou te le maua le Renesis 13B-MSP, le bi-rotor na faʻapipiʻiina. Nai lo lena, o loʻo tatou feagai ma le 20B, naʻo le tolu-rotor Wankel afi a Mazda na faʻapipiʻiina i totonu o se taavale gaosiga, le Eunos Cosmo.

O le Mazda RX-8 na vaʻaia lona malosi mai le 231 hp e pei o le faʻataʻitaʻiga i le faʻaalia 370 hp, naʻo le uili pito i tua.

O le mea moni, ina ia feagai ma faigata o le tauvaga, o le Mazda RX-8 na matua suia: faʻamalolo, uili, paʻu, aerodynamics, sequential gearbox ma hydraulic handbrake, faatasi ai ma isi fetuunaiga.

O le taunuuga o se masini tulaga ese e alu i laasaga o faʻasalalauga a Niu Sila, ma se leo malulu. Fa'afetai:

Faitau atili