Le Talafaasolopito o Logos: Toyota

Anonim

E pei o le tele o isi taʻavale, e leʻi amataina e Toyota i le faia o taavale. O le talaʻaga o le faʻailoga Iapani na amata mai i le ogatotonu o le 20s, ina ua atiaʻe e Sakichi Toyoda se faʻasologa o lalaga faʻapipiʻi, ua matua maualuga mo le taimi.

Ina ua mavae lona maliu, na lafoaia e le faailoga le pisinisi ie ma ave le gaosiga o taavale afi (faaosofia e le mea na faia i le konetineta tuai) nifo ma fao, lea na pulea lona atalii, Kiichiro Toyoda.

I le 1936, o le kamupani - lea na faatauina atu ana taavale i lalo o le igoa o le aiga Toyoda (faatasi ai ma le faʻailoga i le pito i lalo agavale) - faʻalauiloa se tauvaga lautele mo le fausiaina o le logo fou. Faatasi ai ma le sili atu ma le 27 afe faʻamaumauga, o le mamanu filifilia na avea ma mataitusi Iapani e tolu (lalo, ogatotonu) na faʻaliliu faʻatasi " Toyota “. Na filifili le ituaiga e sui le "D" mo le "T" i le igoa aua, e le pei o le igoa o le aiga, e na o le valu taʻi e manaʻomia e tusia ai - e fetaui ma le numera laki a Iapani - ma sa faigofie i le vaʻaia ma le telefoni .

Vaai foi: O le taavale muamua a Toyota o se kopi!

I le tausaga mulimuli ane, ma ua uma ona faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga muamua - Toyota AA - faʻasalalau i luga o auala Iapani, na faavaeina le Toyota Motor Company.

Toyota_Logo

I le amataga o le 1980s, na amata ai ona iloa e Toyota o lona logo e le fiafia i maketi faavaomalo, o lona uiga e masani ona faʻaaogaina e le igoa le igoa "Toyota" nai lo le faʻailoga masani. O lea la, i le 1989 na fa'alauiloa mai ai e Toyota se logo fou, lea e aofia ai ni fa'ailoga fa'asaga e lua, o lo'o fa'apipi'iina i totonu o se pa'u lapoa. O nei foliga fa'akomepiuta na maua ni ta'otoga ma mafiafia eseese, e tutusa ma le ata "brush" mai le aganu'u a Iapani.

I le taimi muamua, na manatu o lenei faʻailoga ua naʻo se faʻamaualuga o mama e leai se taua faʻasolopito, na filifilia faʻatemokalasi e le faʻailoga ma o lona taua faʻatusa na tuʻuina atu i mafaufauga o tagata taʻitoʻatasi. Na mulimuli ane fa'ai'uga e fa'apea, o fa'ata'amilosaga e lua i totonu o le mama lapo'a o lo'o fa'atusalia ai fatu e lua-o le tagata fa'atau ma le kamupani-ma o le oval pito i fafo o lo'o fa'atusalia "le lalolagi o lo'o taliaina Toyota".

toyota
Ae ui i lea, o le logo Toyota natia se uiga sili atu ona talafeagai ma talafeagai. E pei ona mafai ona e vaʻai i le ata o loʻo i luga, o mataʻitusi taʻitasi e ono o le igoa faʻailoga o loʻo tusia maaleale i luga o le faʻailoga e ala i mama. Talu ai nei, o le logo Toyota na manatu i ai le nusipepa a Peretania The Independent o se tasi o le "sili ona mamanuina".

E te fia iloa atili e uiga i logo a isi ituaiga?

Kiliki i luga o igoa o ituaiga nei: BMW, Rolls-Royce, Alfa Romeo, Peugeot. O iinei i Razão Automóvel, o le ae maua ai se "talafaasolopito o logos" i vaiaso uma.

Faitau atili