Ua aloaia. Opel i lima o PSA

Anonim

A maeʻa le 88 tausaga faʻapipiʻi i le American Giant General Motors, o le a maua e Opel se leo Farani manino, o se vaega o le PSA vaega. Vaega o lo'o iai le Peugeot, Citröen, DS ma le Free 2 Move (sapalai o auaunaga tau fe'avea'i).

O le fefaʻatauaʻiga, e tusa ma le 2.2 piliona euros, ua avea ai le PSA ma vaega lona lua o taʻavale a Europa, i tua atu o le Volkswagen Group, faʻatasi ai ma se vaega o le 17.7%. I le taimi nei ma le ono ituaiga, o le aofaʻi atoa o taʻavale faʻatau atu e Grupo PSA e faʻamoemoe e faʻatupulaia e tusa ma le 1.2 miliona iunite.

Mo PSA, e tatau ona aumaia le tele o faʻamanuiaga i le tamaoaiga o fua ma faʻatasi i le faʻatau, gaosiga, suʻesuʻega ma atinaʻe. Aemaise i le atinaʻeina o taʻavale tutoʻatasi ma le faʻafouina fou o powertrains, lea e mafai ai ona faʻaititia tau i luga o se numera tele o taavale.

Carlos Tavares (PSA) ma Mary Barra (GM)

Taʻitaʻia e Carlos Tavares, PSA faʻamoemoe e ausia tupe teu faaletausaga o 1.7 piliona euros i le 2026. O se vaega taua o lena aofaʻi e tatau ona ausia e le 2020. O le fuafuaga e aofia ai le toe faʻatulagaina o Opel i le auala lava e tasi na faia mo PSA.

Matou te manatua o Carlos Tavares, ina ua ia pule i le pito i luga o le PSA, na maua ai se kamupani i luga o le au o le gaumativa, sosoo ai ma se laveai a le setete ma se vaega o le faatauina atu ia Dongfeng. I le taimi nei, i lalo o lana taʻitaʻiga, o loʻo manuia le PSA ma ausia faʻamaumauga o tupe mama. E faʻapea foʻi, PSA faʻamoemoe o Opel/Vauxhall e ausia se vaega faʻaogaina o le 2% i le 2020 ma le 6% i le 2026, faʻatasi ai ma tupe faʻasili e maua mai i le amataga o le 2020.

O se luʻi e mafai ona faʻamaonia faigata. Opel ua faʻaputu tupe gau talu mai le amataga o le seneturi e tusa ma le 20 piliona piliona. O le fa'aitiitiga o tau o lo'o o'o mai e mafai ona fa'auigaina o fa'ai'uga faigata e pei o le tapunia o fale ma fa'amalolo. Faatasi ai ma le mauaina o Opel, o le PSA Group ua i ai nei le 28 iunite gaosiga o loʻo salalau atu i atunuu Europa e iva.

siamupini Europa – fatu se siamupini Europa

O lea la ua avea le ituaiga Siamani ma vaega o le vaega o le vaega, ua faamoemoe Carlos Tavares e fausia se vaega e avea ma siamupini Europa. I le va o le tipiina o tupe faʻaalu ma le tuʻufaʻatasia o tau o atinaʻe, e manaʻo foi Carlos Tavares e suʻesuʻe le apili o se faʻailoga Siamani. O se tasi o sini o le faʻaleleia o le faʻatinoga o le lalolagi i maketi e mumusu e maua se faʻailoga Farani.

O isi avanoa e tatala mo PSA, lea e vaʻaia ai avanoa mo le faʻalauteleina o Opel i tua atu o tuaoi o le konetineta o Europa. O le aveina o le faʻailoga i le maketi a Amerika i Matu o se tasi lea o avanoa.

2017 Opel Crossland

A maeʻa le maliega muamua i le 2012 mo le atinaʻeina faʻatasi o faʻataʻitaʻiga, o le a iu lava ina tatou vaʻaia le faʻataʻitaʻiga muamua maeʻa i Geneva. O le Opel Crossland X, le sui o le crossover i le Meriva, e faʻaaogaina se fesuiaiga o le Citroen C3 platform. E le gata i lea i le 2017, e tatau ona tatou iloa le Grandland X, o se SUV e fesoʻotaʻi ma le Peugeot 3008. Mai lenei maliega muamua, o le a fanau mai foi se taavale faʻatau pisinisi.

O le fa'ai'uga lea o le Opel i le GM, ae o le a fa'aauau pea ona galulue fa'atasi le sauai Amerika ma le PSA. Na faia ni maliega e faʻaauau ai le tuʻuina atu o taʻavale faʻapitoa mo le Australian Holden ma le American Buick. GM ma PSA o loʻo faʻamoemoeina e faʻaauau pea ona galulue faʻatasi i le atinaʻeina o faiga faʻamalosi eletise, ma e ono mafai ona maua e le PSA le avanoa e faʻaogaina ai le suauu mai le faiga faapaaga i le va o GM ma Honda.

Faitau atili