Rimac Nevera. O lenei ta'avale eletise e iai le 1914 hp ma le 2360 Nm

Anonim

Ua uma le faatali. I le tolu tausaga talu ona maeʻa le faʻaaliga i le Geneva Motor Show, na iu lava ina matou iloa le gaosiga o le Rimac C_Two: o le Nevera "malosi uma", o se "eletise eletise" e sili atu i le 1900 hp.

Faʻaigoaina i le malosi ma le faʻafuaseʻi o afa e tupu mai i le talafatai o Croatian, Nevera o le a faʻatapulaʻaina na o le 150 kopi, e taʻitasi ma le tau faʻavae o le 2 miliona Euro.

O foliga lautele o le C_Two ua uma ona matou iloa na tausia, ae o nisi o suiga na faia i le diffusers, faʻaogaina o le ea ma nisi o paneta o le tino, lea na faʻatagaina ai le faʻaleleia atili o le aerodynamic coefficient e 34% faʻatusatusa i faʻataʻitaʻiga muamua.

Rimac Nevera

O le vaega pito i lalo ma nisi paneta o le tino, e pei o le pulou, faʻasalalau tua ma le faʻaleagaina, e mafai ona gaoioi tutoatasi e tusa ai ma le tafe o le ea. I lenei auala, e mafai e Nevera ona faʻaogaina ni auala se lua: "maualalo maualuga", lea e faʻateleina ai le malosi i lalo e 326%; ma le "toso maualalo", lea e faʻaleleia ai le lelei o le aerodynamic e 17.5%.

I totonu: Hypercar poʻo Grand Tourer?

E ui lava i lona foliga malosi ma le ofoofogia o le faatinoga, o le Croatian gaosi oloa - o loʻo i ai le 24% o le Porsche - faʻamautinoa o lenei Nevera o se taʻavale e taulaʻi atu i le faʻaogaina o taʻaloga i luga o le ala e pei o se Grand Tourer lelei mo taʻaloga umi. .

Rimac Nevera

Mo lenei mea, ua taulaʻi atu e Rimac le tele o lona mafaufau i le fale o Nevera, lea e ui lava i le i ai o se mamanu laʻititi, e mafai ona faʻafeiloaʻi ma faʻaalia se lagona tele o le lelei.

O fa'atonuga lapotopoto ma sui alumini e toetoe lava a tutusa le lagona, ae tolu fa'amalamalamaga maualuga - dashboard fa'afuainumera, masini fa'asalalauga tutotonu ma se lau i luma o le nofoa "tautau" - fa'amanatu mai ia i matou o se talosaga lea ma le tulaga-o-le. -tekonolosi faatufugaga.

Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona maua faʻamatalaga telemetry i le taimi moni, lea e mafai ona sii mai i luga o le telefoni poʻo le komepiuta.

Rimac Nevera
E fesoasoani fa'atonuga fa'ata'avale alumini e fa'atupu ai se fa'ata'ita'iga fa'atusa.

Kaponi alava monocoque chassis

I le pito i lalo o lenei Rimac Nevera matou te maua ai le carbon fiber monocoque chassis na fausia e faʻapipiʻi ai le maa - i se foliga "H", lea na mamanuina mai le sasa e le Croatian brand.

O lenei tuʻufaʻatasiga na mafai ai ona faʻateleina le faʻatulagaina o lenei monocoque e 37%, ma e tusa ai ma le Rimac, o le sili atu lea o le faʻaogaina o le carbon fiber i totonu o le fale gaosi oloa atoa.

Rimac Nevera
E 200 kilokalama le mamafa o le fausaga monocoque fiber carbon.

1914 hp ma 547 kilomita o le tutoatasi

O le Nevera o loʻo "faʻaosoina" e afi eletise e fa - tasi i le uili - e maua ai le malosi tuʻufaʻatasia o le 1,914 hp ma le 2360 Nm o le maualuga maualuga.

O le faʻamalosia o nei mea uma o le 120 kWh batini lea e mafai ai ona oʻo atu i le 547 km (WLTP cycle), o se numera manaia pe a tatou mafaufau i le mea e mafai e lenei Rimac ona ofoina atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Bugatti Chiron e tusa ma le 450 kilomita.

Rimac Nevera
O le saoasaoa maualuga a Rimac Nevera o loʻo faʻamautu ile 412 km/h.

412 km/h le saoasaoa maualuga

O mea uma o loʻo siomia ai lenei taʻavale eletise e manaia ma o faʻamaumauga e ... faʻavalevalea. E leai se isi auala e fai atu ai.

O le saoasaoa mai le 0 i le 96 km/h (60 mph) e na'o le 1.85s ae o'o i le 161 km/h e na'o le 4.3s. O le fa'amaumauga mai le 0 i le 300 km/h ua mae'a ile 9.3s ma e mafai ona fa'aauau le saoasaoa i le 412 km/h.

Fa'aauupegaina Brembo's carbon-ceramic taofi fa'atasi ma tisiketi 390 mm diameter, Nevera ua fa'aauupegaina i se faiga fa'afouina toe fa'afouina e mafai ona fa'aumatia le malosi o le kinetic e ala i fusuaga taofi pe a o'o le vevela o le maa i lona tapula'a.

Rimac Nevera

E le'i fa'ate'aina le faiga masani o le mautu ma le fa'atonuga, nai lo le fa'aogaina o le "All-Wheel Torque Vectoring 2" system, lea e tusa ma le 100 fa'atusatusaga i le sekone ina ia mafai ai ona tu'uina atu le maualuga o le torque i uili ta'itasi. mautu.

O le atamai fa'akomepiuta e fa'atinoina le matafaioi o se... faia'oga!

Nevera e ono ituaiga taʻavale eseese, e aofia ai le Track mode, lea mai le 2022 - e ala i se faʻafouga mamao - o le a mafai ona suʻesuʻeina i le tapulaʻa e oʻo lava i avetaavale le poto masani, faʻafetai i le Revolutionary Driving Coach.

Rimac Nevera
O le apa'au pito i tua e mafai ona ave i itu eseese, e maua ai le malosi sili atu pe itiiti ifo i lalo.

O lenei faiga, lea e faʻavae i luga o le atamai faʻapitoa, faʻaaogaina le 12 ultrasonic sensors, 13 mea pueata, ono radar ma le Pegasus operating system - faʻavaeina e le NVIDIA - ina ia faʻaleleia ai taimi o vae ma siaki auala, e ala i taʻiala lelei ma vaʻaia.

E leai ni kopi se lua e tutusa…

E pei ona taʻua i luga, o le gaosiga o le Rimac Nevera e gata i le na o le 150 kopi, ae o le gaosiga Croatian e mautinoa e leai ni taavale se lua e tutusa.

Rimac Nevera
O kopi taitasi o Nevera o le a faanumeraina. E na o le 150 o le a faia…

O le "tuʻuaʻiga" o le tele o faʻasalalauga faʻapitoa o le a ofoina atu e Rimac i ana tagata faʻatau, oeo le a maua le saʻolotoga e fatuina ai le eletise eletise o latou miti. Totogi lava…

Faitau atili