E mana'omia ea sikola eletise fefa'asoaa'i le tele o tausiga?

Anonim

O LE ofaga , o se faʻailoga e ofoina atu se auaunaga faʻasoa eletise eletise i Lisbon, sa i ai i le lomiga o lenei tausaga o MecanIST, lea na matou maua ai le avanoa e talatalanoa ai ma Marco Lopes, Global Head of Maintenance at Hive.

MecanIST, lea na faia i le Instituto Superior Técnico, o se mea na faʻalauiloaina e le Mecânica Forum e faʻamoemoe e faʻapipiʻi faʻatasi tamaiti aʻoga ma kamupani, galue o se Konafesi Mechanical Engineering ma aofia ai le tele o konafesi.

O le autu o scooters eletise lea ua nofoia ai nisi o tatou aai, o se tasi lea o mea na talanoaina faalauaitele i vaiaso talu ai nei. Marco Lopes, mai Hive, sei tatou tilotilo "i lalo o le pulou" o sikola, lea na tatou iloa ai manaoga ma manaoga o lenei tamai taavale eletise.

Fuafuaga Ta'avale (RA): O a mea e mana'omia mo nei ta'avale?

Marco Lopes (ML): O faʻainisinia o nei taʻavale e faigofie tele, ona o latou vaega faʻainisinia, e ui lava o le tele, e matua faigofie lava. O se tasi o popolega sili fa'amautinoa le fa'amauina po'o le toe fa'amauina o fa'ailoga uma o lo'o fausia ai le sikuter talu ai pe a taamilo i auala o Lisbon, lea e pule ai le ala savali ma e tumau pea le vibration, latou te tatalaina, tuʻuina le saogalemu o tagata faʻaoga i se tulaga lamatia ma mo i matou o le saogalemu o tagata faʻaoga o lo matou popolega autu.

E tusa ai ma mea tau eletise, e fai si maualuga atu manaoga, ona o nei taavale e faalagolago i latou uma faaeletonika ma polokalama e galue ai, ona tatau ai lea ona tatou iloa pe faapefea ona iloa, uelo ma sui vaega faaeletonika, iloa pe faapefea ona iloa ma sese software. fa'aliliuga, ma maua se fa'avae malamalama lelei i ma'a, faiga GPS ma mea fa'apena.

RA: O le a le fa'aleagaina masani o lenei ituaiga ta'avale?

ML: I le fa'aoga masani, e la'ititi lava le fa'aleagaina o nei ta'avale. E tusa ai ma vaega faʻainisinia, o le mea ou te faʻasino i ai e sili ona vaivai e aunoa ma se masalosalo o le isi, e ui lava o se tasi o vaega sili ona taua.

E mafai foi ona ou faasino atu i uili masaesae, au ua faaleagaina, kilia i le mea uli, po o mea ua faaleagaina e pei o le faaleagaina masani mai le faaaogaina o taavale. Ae mo le eletise, e fai lava si faʻatuatuaina ma faʻaletonu polokalama e itiiti ma faigofie ona foia.

RA: O le a le umi e tumau ai le maa, e fia ta'amilosaga o lo'o molia ai?

ML: O le maa o nei scooters o se maa Li-ion maualuga. O nei maʻa faʻalelei e oʻo atu i le 1000 taʻamilosaga tau, lea i le faʻaaogaina masani o lona uiga 2-3 tausaga o le olaga. O le taimi e fa'atauina ai se sikuter e iai le maa i fafo e tusa ma le 5.5 itula, e aunoa ma se maa i fafo o le taimi lea e fa'aitiitia ile 3.5 itula.

RA: E fia kilomita e mafai ona e faia i le maa ua uma?

ML: Faatasi ai ma le maa i fafo ma tulaga lelei avetaavale, e mafai e nei scooters ona malaga i le 45 km i luga o le tau atoa. Le mea e avea ai ma se tasi o sikola sili ona lelei mo mamao mamao i totonu o le taulaga poʻo le fefaʻasoaaʻi. A aunoa ma le maa i fafo ma i lalo o tulaga tutusa o le avetaavale, o lenei mamao e faapuupuu i le 25 km.

Faitau atili