E seasea lava Peugeot 205 Turbo 16 e alu a'e mo le fa'atautu'i ma folafola mai e maua se tamaoaiga

Anonim

O le fa'atautu'i Falani o Aguttes ua fa'ato'a tu'uina atu mo le fa'atau atu se tasi o kopi sili ona seasea ma sili ona taua o le Peugeot 205 Turbo 16 , ona o se tasi lea o na o faʻataʻitaʻiga na muai fausia i le paʻepaʻe.

Ma e peiseai e le lava lena mea e faʻapitoa ai, o lenei faʻataʻitaʻiga faapitoa e patino ia Jean Todt, o loʻo iai nei le peresitene o le FIA ma, i le taimi na faʻalauiloa ai lenei faʻapitoa faʻapitoa, o le "pule" o Peugeot Talbot Sport, e nafa ma lona foafoaina mai le 205 Turbo 16 fa'atasiga i le tuuga i le lauiloa Vaega B o le World Rally Championship.

Mai kopi e fa na valiina i le penina pa'epa'e (o isi uma na vali i le Winchester grey), o mea uma na i totonu o le auivi o le fa'ailoga Farani. O le mea tatou te vaʻaia iinei na tuʻuina atu ia Todt, ae o le isi tolu sa i lima o Jean Boillot (Peresitene o Peugeot i lena taimi), Didier Pironi (faʻataʻavale Falani talatuu) ma André de Cortanze (Peugeot faʻatonu faʻapitoa).

Peugeot 205 T16
Na o le fa iunite sa valiina le penina paepae.

O lenei faʻataʻitaʻiga a le peresitene o le FIA o loʻo iai nei seia oʻo i le 1988, ina ua suia lima i se inisinia faʻailoga e faʻavae i Sochaux. O lea la ua i ai mo le faʻatautuʻi ma, e tusa ai ma le faʻatautuʻi e nafa ma le pisinisi, e mafai ona faʻatau atu i le va o le 300,000 ma le 400,000 EUR.

E na o le 219 kopi

Soʻo se faʻatusa i le Peugeot 205 masani o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O lenei 205 Turbo 16 o se fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga fa'atauva'a, e faia mai i se ta'avale fa'alava ma fa'atasi ai ma se tino e ufiufi i mea tu'ufa'atasi.

Ina ia mafai ona faʻataʻitaʻiina le 205 Turbo 16 mo le World Rally Championship, o le Farani faʻailoga e tatau ona tuʻuina atu ia le itiiti ifo ma le 200 kopi faʻatasi ma le faʻatulagaga tutusa ma le faʻataʻitaʻiga tauvaga. O le faʻailoga Farani na faʻamutaina le fausiaina o 219 iunite (vaelua i le va o le lua faʻasologa), e aofia ai ma le tasi matou te aumaia oe iinei.

Peugeot 205 T16
O lenei kopi e patino ia Jean Todt (peresitene o loʻo i ai nei o le FIA), o ia lea i le taimi na faʻalauiloa ai lenei faʻapitoa faʻapitoa, o le "pule" o Peugeot Talbot Sport.

O le iunite lona 33 lea o le fa'asologa muamua fa'atapula'a i kopi e 200, na fa'amauina i Pale i le 1985 e le Peugeot lava ia.

Todt "faatonu" sili atu mana

O le "auala malulu" 205 Turbo 16 na faʻamalosia e le 1.8-lita fa-silinder 16-valve turbo afi - faʻapipiʻi i se tulaga tutotonu faʻafefe - na maua ai le 200 hp, e tusa ma le afa o le malosi o le faʻataʻitaʻiga tauvaga. Ae ui i lea, ma e tusa ai ma le fale faʻatautuʻi o loʻo faʻatau atu, o lenei iunite na faʻaleleia ina ia maua ai le 230 hp, i le talosaga a Jean Todt lava ia.

Peugeot 205 Turbo 16. Fa'aoga ea i tua
E na'o le ta'amilosaga autu ma fa'aaliga e tutusa ma le 205 masani. O isi mea uma sa (matua) ese.

Faʻatasi ai ma le 9900 km i luga o le odometer, o lenei Peugeot 205 Turbo 16 na faʻataʻitaʻia talu ai nei i se faʻaleleia loloto ma "maua" se pamu suauu fou, se fusi taʻavale ma se seti o paʻu Michelin TRX.

E pei ona ta'u mai i ata, o lo'o i ai i se tulaga sili ona lelei ma o lo'o fa'atumauina ai le uili fa'ata'i lua o lo'o i ai le tusi Turbo 16 ma ta'aloga ta'aloga i se tulaga mama.

I totonu 205 Turbo 16

O le uili e lua lima o loʻo i ai le faʻailoga "Turbo 16".

O nei mea uma e fesoasoani e faʻamaonia ai le "tamaʻi" itiiti lea e talitonu Aguttes o le a maua. O lena ma le mea moni e faapea o le tauvaga 205 T16 na manumalo ai i suafa taʻitoʻatasi ma faufale i le World Rally Championship i le 1985 ma le 1986, faatasi ai ma Finns Timo Salonen ma Juha Kankkunen, i le faasologa, i le pule.

Faitau atili