Koenigsegg ma NEVS 'au fa'atasi e su'esu'e maketi fou

Anonim

Faʻatasi ai ma le faʻamoemoe o le "atinaʻeina o se oloa mo vaega fou ma le leʻi suʻesuʻeina, faʻaaogaina vaega malolosi e lua o kamupani", o le NEVS ma le Koenigsegg fa'alauiloa se faigapa'aga fou. O faʻailoga e lua o loʻo fuafua foi e gaosia faʻataʻitaʻiga fou faʻatasi ma faʻamalosia avanoa tuputupu aʻe i le vaega hypercar.

O lenei faiga faapaaga na ausia ina ua uma le NEVS AB ua tui le 150 miliona euros i le Koenigsegg AB (le "kamupani matua" a Koenigsegg), lea o loʻo umia nei le 20% sea i Koenigsegg.

I le faaopoopo atu i lenei faiga faapaaga, na faalauiloa foi e kamupani e lua le fausia o se pisinisi soofaatasi lea na teu ai e le NEVS le sili atu i le 131 miliona euros e avea ma uluai tupe faavae, maua ai se vaega o le 65%. O Koenigsegg e umia le 35% o totoe, e le o se tupe faavae ae o meatotino tau le atamai, laisene tekonolosi ma mamanu oloa.

NEVS 9-3
Faʻasilasilaina i le 2017, o le NEVS 9-3 e faʻavae i luga o le Saab 9-3 muamua ma e oʻo mai i le taimi nei o NEVS na i ai ni faʻafitauli i le agai i luma ma le gaosiga o le eletise eletise.

O ai NEVS?

O lenei faiga faapaaga e le gata ina maua ai e Koenigsegg le avanoa i le NEVS falegaosimea i Trollhättan, Suetena, ae mafai ai foi ona maua se fesoʻotaʻiga sili atu ona malosi i Saina. Ae mo NEVS, o le aseta sili o loʻo aumaia e lenei faiga faʻapaʻaga o le avanoa lea i le tomai a Koenigsegg.

Na faia i le 2012 e le tagata fai pisinisi Sino-Suetena Kai Johan Jiang, NEVS na pulea i le tausaga lava lea e manumalo ai le tele o kamupani i le tuuga mo fa'atauga o aseta a Saab ina ua filifili GM e faʻatau atu le igoa Suetena. O le mea e malie ai, i le 2009 na taumafai foi Koenigsegg e faʻatau Saab, ae i le taimi e leʻi manuia.

Fa'asoa i la matou Youtube channel

Ae ui i lea, e ui lava i le mea moni na toe maua mai e le kamupani vaalele Saab AG le logo ma le igoa "Saab" i le 2016, NEVS o loʻo faʻaauau pea ona taulaʻi i le faʻaliliuina o GM-Saab platforms i faʻataʻitaʻiga eletise mo le maketi Saina.

Faitau atili