Toyota ma Lexus ma le Mazda's RWD platform ma inline ono afi?

Anonim

Ina ua matou iloa i le masina talu ai o loʻo atiaʻe e Mazda se RWD fa'avae ma afi fa'aigoa ono-koli , o fa'amoemoega i le au fa'afiafia na fa'atupula'ia... tele.

Na tuua ai foi i matou ma mafaufau pe na faapefea ona faalauiloa e le Mazda laitiiti ia lava i se manaoga, ina ua le faia e le Toyota lapoa mo le GR Supra fou, ua filifilia BMW e avea ma ana paaga atinae.

O tala lata mai o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga taua pe faʻafefea ona aoga togi mo le faufale o Hiroshima.

Mazda Vision Coupe Concept 2018

Ma o le tasi foi, o Toyota i le totonugalemu o na tala ma le lomiga Iapani Best Car lipotia o le a manuia uma Toyota ma Lexus mai le fausaga fou RWD a Mazda ma inline ono-silinder afi.

Afai o le faʻamoemoe o le faʻamautinoaina o le toe faʻafoʻiina o tupe faʻafaigaluega o le fausaga fou ma afi, "faʻasalalauina" i luga o isi faʻataʻitaʻiga e foliga mai o le fofo sili ona aoga.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Tele taavale RWD ma ono i le laina?

E leai se masalosalo, ae o a faʻataʻitaʻiga o le a latou i ai o loʻo faʻapea lava. O le mea moni, o le mea moni, naʻo le atinaʻeina o le RWD faʻavae ma inline ono-silinder afi e Mazda ua faʻamaonia.

E oo lava i le Mazda, matou te le iloa po o fea faʻataʻitaʻiga o le a manuia mai lenei fausaga fou. O tala e fa'asino tonu i ni fa'aaliga se lua, o se sui i le Mazda6, po'o se maualuga maualuga i luga a'e o le Mazda6.

I le tulaga o Toyota, o le Ta'avale Sili e agai i luma ma se sui i le Mareko X , o se saloon e fa'aumiumi fa'aumi, uili-uila-fa'atau fa'atau atu i Iapani ma nisi o maketi fa'apitoa a Asia, o lo'o fa'asalalauina le fa'ai'uga o le maketi o lo'o iai nei i lenei tausaga, e leai se sui na fa'ailoa mai. I se isi faaupuga, afai e tupu, o le sui o le Mark X e mafai lava ona umi ni nai tausaga.

Toyota Mark X
Toyota Mark X GR Ta'aloga

I le tulaga o Lexus, o mea uma e faasino i le uluai faataitaiga e manuia mai le tulaga o le RWD a Mazda ma inline ono-vau afi e aliaʻe mai i le amataga o le 2022, i le tulaga o se coupe fou o le a faʻafesoʻotaʻi le va i le va o le RC ma le LC.

E le tatau ona na o oe, ma le IS o le RC , le Lexus saloon ma coupé (vaega D Premium), e taʻua foi o tagata faʻaoga i le lumanaʻi o lenei tulaga fou.

Lexus IS 300h

Ae ui i lea, faatasi ai ma le isi augatupulaga o faʻataʻitaʻiga e lua ua uma ona i ai i se tulaga alualu i luma o le atinaʻe - o le IS ua faʻatulagaina mo le tuʻuina atu i le 2020 -, faʻatasi ai ma le Best Car o loʻo taʻua ai o le a latou faʻaogaina le GA-N platform, faʻapea foʻi ma le taʻavale i tua. afi i le tulaga faaumiumi ma muamua e Toyota Crown i le 2018 (o le isi RWD saloon ... pe a uma, e fia saloons i tua-uila-drive o Toyota?), O le a avea i latou ma sui o le isi IS ma RC e faʻaaogaina meafaigaluega fou. I se isi faaupuga, e oʻo atu i le 2027…

paaga

Toyota ma Mazda e le o ni tagata ese i le lalolagi o faiga faapaaga. Mazda e maua avanoa i le Toyota's hybrid technology, a'o Toyota fa'atau atu le Mazda 2 Sedan i le Iunaite Setete o Amerika e avea ma ana lava, ma mulimuli ane, o le au gaosi e to'alua o lo'o fa'atasi e fausia se fale fou i Amerika lea e fa'amoemoe e amata fa'agaioiga i le 2021.

Punavai: Motor1 e ala ile Ta'avale Sili.

Faitau atili