Tupe maua i Daimler? Ponesi mo tagata faigaluega

Anonim

Talu mai le 1997, Daimler AG fefaʻasoaaʻi ma ana tagata faigaluega i Siamani se vaega o tupe mama na maua e le kamupani i le tulaga o se ponesi. Ua ta'ua o le “ponesi faasoa tupe”, e fuafua lea e faavae i luga o se fua faatatau e fesootai ai le tupe mama e maua e le ituaiga ae lei oo i le lafoga ma le toe faafoi na maua mai le faatauina atu.

Tuuina atu lea faiga, e tusa ma le 130 afe tagata faigaluega e agavaa mo lenei ponesi faaletausaga o le a maua i le 4965 euros , o se tau maualalo ifo nai lo le 5700 euros na tuʻuina atu i le tausaga talu ai. Ae o le a le mafuaaga o lenei faaitiitia? Faigofie, o tupe maua a Daimler-Benz i le 2018 na maualalo ifo nai lo tupe na maua i le 2017.

I le 2018 Daimler AG na maua se tupe mama o le 11.1 piliona euros, e itiiti ifo nai lo le 14.3 piliona piliona na maua i le 2017. E tusa ai ma le faʻailoga, o lenei ponesi o se "auala talafeagai e fai atu ai faafetai" i tagata faigaluega.

Mercedes-Benz i luga o le siʻitia, Smart ile pa'ū

O se vaega taua o tupe maua a Daimler AG i le 2018 na mafua ona o le lelei o faʻatauga a Mercedes-Benz. Faatasi ai ma le 2 310 185 iunite na faʻatau atu i le tausaga talu ai, na vaʻaia ai e le fetu faʻatauga faʻatupulaia 0.9% ma ausia, mo le lona valu tausaga sosoo, se faʻamaumauga faʻatau.

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

E tele mea ua ausia e a matou tagata faigaluega i le tausaga ua tuanaʻi ma ua latou faʻaalia se tautinoga faifai pea i o latou olaga i aso uma. Matou te fia faafetai atu ia i latou mo la latou tautinoga lelei i le ponesi faasoa tupe mama.

Wilfried Porth, sui o le Komiti Faatino o Faatonu a Daimler AG e nafa ma Punaoa a Tagata ma Faatonu o Fegalegaleaiga a Leipa ma Mercedes-Benz Vans

Ae peitaʻi, afai na faʻatau atu Mercedes-Benz, e le mafai ona faʻapea e uiga i numera na ausia e Smart. O le faʻailoga na tuʻuina atu i le gaosiga o faʻataʻitaʻiga o le taulaga na vaʻaia le pa'ū o le 4,6% i le 2018, faʻatau atu na o le 128,802 iunite, o se mea na iʻu ai i se aafiaga i luga o tupe mama na maua e le "tina fale", Daimler AG.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

Faitau atili