Ta'avale e nafa ma le 25% o tupe maua VAT i Potukale

Anonim

Afai, i le tasi itu, o le tuputupu aʻe o le maketi o taavale (o tau ia seia oʻo ia Setema 2017) o loʻo nafa ma le faʻatupulaia o oloa faaulufale mai, o le faʻaleleia o le faʻatupulaia o le faʻatauga o taavale fou ma faʻaaogaina ua saofagā tele. i le aofaʻi o tupe maua lafoga. aoina e le setete Potukale i le 2017.

Mai ia Ianuari ia Aukuso 2017 o le VAT e mafua mai i le vaega o taavale o le a oʻo atu i le 2.6 piliona euros, lea e fetaui ma le 25% o le aofaʻi o tupe maua o lenei lafoga na lipotia i le aotelega o le faʻataunuʻuina o le paketi mo Aukuso, i lalo ifo o le 10 .54 piliona euros.

Hélder Pedro, Failautusi Aoao o le ACAP

O lenei faʻatusatusaga e aofia ai le VAT e aoina mai le faʻatau atu o taavale fou pasese, taavale faʻapisinisi fou e le toesea le VAT, vaega o le tausiga ma le toe faʻaleleia, fefaʻatauaʻiga o vaega ma mea faʻaoga, fefaʻatauaʻiga, tausiga ma toe faʻaleleia uila afi, vaega ma mea faʻaoga, lea e totogi. i luga ole auala ISP ma le VAT tau.

"O loʻo i ai foʻi se seti o totogifuapauina (IMT, IRN, AT, ma isi), tolls, sala tupe, ma isi, e maua ai le tele o tupe maua, ae e le mafai ona matou faʻatusatusaina", o le tala lea a le nafa o le Automobile Association of Portugal .

I se sootaga i le va o le tuputupu ae o le faatauina atu o taavale ma le faateleina o tupe maua, e tatau ona maitauina, i le va o Ianuari ma Aukuso 2017, (le masina lea na maua ai faʻamatalaga lata mai i luga o tupe maua lafoga), o le aofaʻi faʻaputuina o le ISV na siitia 16. , 5% pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa o le 2016.

"O lenei lafoga ua uma ona maua mai le 524.6 miliona euros ae, i le vaitaimi lava e tasi i le 2016, o tupe maua na 450.4 miliona. A o faʻatupulaia le faʻatauga o taavale pasese i le 8.1% i le vaitaimi lava e tasi, i le pasene, o le ISV na aoina na faʻatupulaia nai lo le maketi lava ia, "o le tala lea a Hélder Pedro.

Na faʻatupulaia foi tupe maua a le IUC. I le vaega e fetaui ma le Setete, 8.7%, i le vaega e tutusa ma le municipalities 4.8%, o le aofaʻi na aoina e le Setete lava ia ma lenei lafoga e 224.3 piliona seia oʻo i le faaiuga o Aokuso, mai le aofaʻi o 404 ,6 miliona euros. .

Mai iinei, e mafai ona tatou faʻamaonia o le toe fuataʻiga o lafoga 2007 na mafua ai le siʻitia tele o tupe maua a le IUC e aunoa ma le natura masani o le faʻaitiitia o le lafoga resitala, o lona uiga, le ISV. Naʻo le faʻatusatusaga, i Sepania, o loʻo talanoaina nei le avanoa o le faʻaumatia atoa o lafoga resitala!

Hélder Pedro, Failautusi Aoao o le ACAP

I nei tau e tatau ona faʻaopoopoina saofaga mai le ISP (lafoga i luga o suauu ma oloa malosi, 2.2 piliona, 3.7% sili atu nai lo le muamua valu masina o le 2016) ma le IRC, e fesoʻotaʻi ma Autonomous Taxation.

Fa'afeso'ota'i le Fleet Magazine mo nisi tala ile maketi tau ta'avale.

Faitau atili