Autopedia: O Ituaiga Eseese o Taofi

Anonim

O le vaega Autopédia da Razão Automóvel o loʻo tuʻuina atu ia te oe i aso nei le tele o fausaga faʻamalolo o loʻo galue i lalo o matou taavale.

E nafa ma le faʻafefeteina ma le paleni o le taʻavale, o faʻamalologa e faia se sao taua i le amio ma le mafanafana o le taavale. O nisi e sili atu ona auiliili nai lo isi; o nisi e sili atu ona popole i le mafanafana; isi ma le faatinoga. O lea, seʻi o tatou taumafai e malamalama po o le ā le eseesega.

O lea la e ono ituaiga autu o le taofia:

1- Ma'a Ma'a'a po'o Tausi Pa

axis-torque-renault-5-turbo

O lenei faiga e faʻaaogaina i taimi uma i le axle tua. I totonu o se faʻamalologa axle faʻamalosi, o uili agavale ma taumatau e fesoʻotaʻi e se tasi axle. O le mea lea, o le feoai i le tasi itu e aafia ai le isi, e faigofie ai ona le maua le fesoʻotaʻiga ma le auala. O au ma latou lagolago e mamafa, e faʻateleina ai le mamafa o le taʻavale. Ae ui i lea, talu ai e taugofie le gaosia ma fai si malosi, e masani ona faʻaogaina le faʻamalo o le axle mo le faʻamalo i tua o taʻavale ulufale.

2- Tutoatasi Fa'amalolo

fa'amalologa tuto'atasi

O le fa'amalolo tuto'atasi e mafai ai ona fealua'i ta'ito'atasi le uili agavale ma le taumatau, e lelei tele mo le fa'afetauia o patupatu ma omoomo i luga o alatele a le atunu'u. I le tulaga o se taavale uili tua, e fesoasoani foi e sili atu le lelei o le felauaiga o le malosi i uili agavale ma taumatau. O le faiga e mama, mautu ma maua ai se tietiega lelei. Ae ui i lea, o se faiga e le faʻaogaina ai le malosi o paʻu faʻapea foʻi ma le faʻaluaina o manaʻoga.

3- MacPherson Suspension

taofi-mpe

O se faiga fa'amautu faigofie e aofia ai se tautotogo, se fa'alavelave fa'afuase'i ma se lima fa'atonutonu maualalo. O le koluma e faʻatatau i le faʻalavelave faʻafuaseʻi lava ia, lea e lagolagoina ai foi lenei ituaiga faʻamalolo. O le vaega pito i luga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e lagolagoina le tino i se lagolago paʻu, ma le pito i lalo e lagolagoina e le tafatolu. Talu ai ona e itiiti ni vaega, o le mamafa e maualalo ma, o lona uiga, e lelei lona suiga. E mafai ona mitiia le vibration i se tulaga tele. O le faiga na mamanuina e Earl S. MacPherson, o lona igoa lea.

4- tafatolu lua

taofi-tafatolu-fa'alia

O se mamanu e lagolago ai uili i luga ma lalo lima faʻatasi. O lima e masani ona foliga pei o se "V", pei o se tafatolu. Faʻalagolago i foliga o lima ma le malosi o le taʻavale, e mafai ona e pulea suiga i le faʻaogaina o le taavale ma le tulaga i le taimi o le saoasaoa, ma le faigofie. E matua maaa foi, ma avea o se filifiliga lauiloa mo taavale taʻaloga suʻe mo le pulea ma le mautu. Ae ui i lea, e lavelave lona fausiaina ma faʻaaogaina le tele o vaega, faʻaopoopo i le tele o avanoa.

5- Feso'ota'iga tele

s-feso'ota'iga tele

Ose faiga fa'ato'a fa'alua mana'o, lea e fa'aoga i le va o le tolu ma le lima lima e taofi ai le tulaga o le axis, nai lo le lua lima. O nei mea e eseese ma e tele le sa'olotoga e tusa ai ma le tu'uina. O le faʻateleina o le numera o lima e mafai ai ona e faʻatautaia le gaioiga i le tele o itu ma faʻafesoʻotaʻi uili ma luga ole auala i taimi uma. O lenei ituaiga o faʻamalolo e masani ona faʻaaogaina i le faʻamalologa pito i tua o le maualuga o le faʻatinoga o le faʻaogaina o le taʻavale i luma e faʻamautu ai le mautu ma le saoasaoa maualuga, ma i totonu o le uili i tua o taʻavale ma le tele o le mana e faʻamautu ai le traction.

Faitau atili