Mai Ianuari 1 o le a (e sili atu) le taugata e ave ai se taavale

Anonim

I le tausaga a sau, e le gata ina sili atu le taugata mo i latou e savavali. Mo i latou e malaga i taavale poʻo felauaiga lautele, e ese le talanoaga.

Mo tagata taʻavale, o le Tala o le Tupe a le Setete mo le 2018 e aofia ai le faʻaopoopoga o le Lafoga Ta'avale (ISV ) lea e eseese i le va o le 0.94% ma le 1.4%. O le auala e faʻatatauina ai lenei fua faatatau - o le tuʻufaʻatasia o le faʻaogaina ma le faʻafefe - e faʻateleina ai le tele o le faʻaleagaina o taavale ma faʻamanuiaina ai i latou e maualalo le CO2 fua faʻatatau i lalo ifo.

O LE Lafoga Ta'amiloga Ta'itasi (IUC) o le a faateteleina foi. Ole Lafoga Ta'amilosaga Ta'itasi e iai le fa'atuputeleina ole 1.4% ile laulau IUC uma.

Mo taavale Category B na resitalaina ina ua maeʻa Ianuari 1, 2017, o le mea fou o le faʻaititia o le tau faaopoopo mai le 38,08 euros i le 28,92 euros i le vaega "faʻaopoopo 180 i le 250 g / km" o CO2 emissions ma 65 .24 i le 58.04 euros i totonu. o le "sili atu i le 250 g/km" le tele o CO2 fa'aoso.

O le tuusaunoaga mai le totogiina o le IUC o loʻo tausia mo naʻo taʻavale eletise poʻo taʻavale e faʻamalosia e malosiaga faʻafouina e le mafai ona mu.

I le Lafoga ile Oloa Suau'u (ISP) fa'atatau i methane ma kasa suau'u fa'aaogaina e fai ma suau'u fa'atuputeleina i le 1.4%, fa'amauina i le 133.56 euros/1000 kg, ma le va o le 7.92 ma le 9.13 euros/1000 kg, pe a fa'aaogaina e fai ma fafie.

auala tetele taugata

O le a sili atu foi ona taugata le ave taavale i luga o alatele. O le siʻitia o faʻataʻitaʻiga a le Malo o loʻo faʻatonuina ai le siʻitia o le 1.42%, e tusa ai ma le tau o le tau o le tau, e aunoa ma se fale, ia Oketopa, na tuʻuina atu ia Novema 13 e le National Statistics Institute (INE).

Toll i le va o Lisbon ma Porto ua siitia le 45 sene mo le vasega 1. O le siitaga aupito tele lea ua faamauina i luga o auala tetele ua tuu atu i Brisa. Infraestruturas de Portugal o le a faʻateleina foi tau tau i luga o auala.

O fa'aopoopoga a Brisa e a'afia ai le 26% o vaega o le alatele o lo'o i lalo ole fa'ataga ile kamupani. Infraestruturas de Portugal o le a faʻalauiloaina le faʻaopoopoga i 161 auala auala, e aofia ai le tutusa ma le 32% o fesoʻotaʻiga. E 340 ala tetele o lo o totoe i fafo, o lona uiga, e 68% o le aofa’i, e le toe si’itia le tau o totogi i le tausaga fou.

E sili atu le taugata o felauaiga lautele

E tusa ai ma felauaiga lautele i Lisbon, o loʻo i ai foi se faʻafouga tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Navegante Urbano pass (Carris, Metro ma CP) o le a iai se faʻaopoopoga o le 50 sene, tau 36.70 euros. Ole feso'ota'iga a Navegante ua amata ona tau le isi 60 sene.

O tau fou a le STCP, i Porto, o loʻo faʻaalia ai o le tiketi mo se malaga o le a tau 1.95 euros, ae o le totogi masina e 47.70 euros.

O tau fou o loʻo i totonu o se laulau na lomia e le Institute of Mobility and Transport.

2018 IMT Laulau

Faitau atili