Na e iloa na faia e Lamborghini se uila afi?

Anonim

O le tala e faigofie ona taʻu, ma e sili atu le manaia e mulimuli ai: i le ogatotonu o le 1980, o se tasi o tagata fou o Lamborghini, Patrick Mimran, na filifili e le mafai ona faʻatapulaʻaina le SantʻAgata Bolognese brand i supersports. , ae na e tatau foi ona alu i le vaega o uila afi maualuga.

O le naunau e alu i luma, nai lo le tuʻuina atu o fale a Lamborghini ma itu uma e manaʻomia mo le gaosiga o uila afi, na ia faia se maliliega ma le kamupani fai uila afi Boxer (lea ua taʻua nei Boxer Design), e ave le fausiaina o le uluai uila afi. faailoga o le povi ita.

Lamborghini… ma le afi Kawasaki

papatisoina o Lamborghini Design 90 , o le muamua (ma naʻo!) uila afi i le talafaasolopito o Lamborghini na faʻaalia i le lalolagi i le 1986, faʻatasi ai ma nisi faʻamatalaga manaia e fai mai le itiiti ifo. Faatasi ai ma ia mea, o le mea moni o loʻo i ai se afi faʻatoʻa fa i totonu ole laina ole 1000 cm3 o le tupuaga Kawasaki, e maua ai se mea e pei ole 130 hp. O lenei, mo le mamafa atoa mago e naʻo le 181.4 kg, faʻafetai foi i le fausiaina o lima o le faʻavaa ma le tane i totonu o se uʻamea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma uili i mea mama-malamalama.

Lamborghini Design 90 1986

I le lagolagoina o le afi, o i latou na nafa ma le poloketi na finau foi i le tuufaatasia o le tulaga aupito sili ona lelei o le taofi, taofi ma le taʻavale mo le taimi, faapea foi ma vaega eletise. E aofia ai uma nei mea faʻatekonolosi, o se fiberglass fairing, lea, e toetoe lava a leai se mea e faʻaalia, faʻamaonia se foliga, a itiiti ifo, tulaga ese.

E na o le 25 na gaosia, e toalima o loo ola pea

E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu e Lamborghini ma Boxer, e tusa ma le 25 iunite o lenei uila afi na faia. Le mea, e leʻi mafai lava ona manumalo i lona tulaga ma tagata lautele, o lona tau o se tasi o le tele o faʻalavelave - e leai se tau e sili atu, e leai se mea e itiiti ifo i le 10,500,000 euros, e tusa ai ma tau o tupe i lena taimi. E sili atu nai lo le faaluaina le tele o se uila afi faʻapena faʻatau atu e se isi tagata gaosi oloa.

Faatasi ai ma le oti i luga o le tafailagi, e ono iunite o lenei Lamborghini Design 90 na gaosia, ma, o le aofaʻi o gaosiga, naʻo le lima, i aso nei, ua faailogaina.

Lamborghini Design 90 1986

Lamborghini Design 90 numera 2 o loʻo faʻatau

Afai o oe o se tasi o le tele o tagata e fiafia i uila afi, e oʻo mai i aso nei, e leai se manatu i le i ai o se faʻataʻitaʻiga lua-uila ma le Lamborghini faʻailoga, aua e te le fiafia; ae sauni muamua lau atotupe! E tusa ai ma le Motorcycle.com, o le Numera 2 Lamborghini Design 90 o loʻo faʻatau atu, ina ua maeʻa ona faʻatautuʻi talu ai nei i Peretania, ma e leʻi maua se tagata faʻatau avanoa e totogi ai le 58,800 tala (naʻo le 47 500 euros) lea na maualalo. tauofoga.

Faatasi ai ma le leai o ni vaega fiafia i lena taimi, o le uila afi, lea e foliga mai e na o le toʻatasi le pule i lona olaga umi, ma e leʻi aofia ai le sili atu i le 7242 kilomita, e tatau ona toe foʻi vave i le faʻatau. O lea… nofo fa'alogo!

Lamborghini Design 90 1986

Faitau atili