Volvo 240 Turbo: o le piliki na lele i le 30 tausaga talu ai

Anonim

Volvo, o se igoa Suetena na faavaeina e le inisinia Gustav Larson ma le tamaoaiga o Assar Gabrielsson, na faʻalauiloaina i le 1981 o se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona taua i lona talafaasolopito: le Volvo 240 Turbo.

I le taimi muamua na faʻalauiloaina e avea o se faleaiga a le aiga, o le 240 Turbo e mamao ese mai taʻaloga taʻaloga. E ui lava i lea, o le lomiga faʻapipiʻiina i le afi malosi B21ET, 2.1 l ma le 155 hp na faʻataunuʻuina le 0-100 km / h i na o 9s ma paʻi atu i le 200 km / h o le saoasaoa ma le faigofie. I le van version (pe afai e te manaʻo i le Esetete), o le Volvo 240 Turbo o le van sili ona vave i lena taimi.

Mo i latou e leai ni taʻaloga, e le leaga...

Volvo 240 Turbo

O le faʻailoga - o lona igoa e sau mai le Latina "Ou te tamoe", poʻo le faʻatusa "Ou te aveina" - na faʻaalia i le 1980s e faapea, i le faaopoopo atu i le fausiaina o taavale sili ona saogalemu ma sili ona umi o le taimi, sa mafai foi ona fausia le sili ona saogalemu. .saosaoa ma fiafia e ave taavale. Na fai mai, e leʻi umi se taimi na amata ai ona vaʻai le faʻailoga i le tauvaga ma ni mata fou.

tuputupu a'e e tauva

Ina ia maua se ta'avale fa'atauva i tuuga ta'amilo ma fa'atasi i tulafono a le Vaega A, o le igoa Suetena na fa'atulagaina le Volvo 240 Turbo Evolution. O se fa'asologa o le 240 Turbo, fa'apipi'iina i se turbo tele, fa'aleleia le ECU, fa'amauina pistons, fa'afeso'ota'i la'au ma crankshaft, ma le inlet water injection system.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ina ia maua le faʻatagaina, e tatau ona faʻatau atu e le faʻailoga 5000 iunite o le Turbo model ma 500 iunite o le Turbo Evolution model. E le'i leva ona fai.

I le 1984 na manumalo ai le Volvo 240 Turbo i tuuga e lua: se tuuga ETC i Peleseuma ma se tuuga DTM i le Norisring i Siamani. O le tausaga na sosoo ai, na faʻateleina ai e Volvo lana matagaluega faʻatauvaʻa ma faʻafaigaluegaina ni 'au se lua e faʻatinoina o ni 'au aloaʻia - e leʻi faʻatali le iʻuga ...

Volvo 240 Turbo

I le 1985 na ia manumalo ai i le ETC (European) ma le DTM (Siamani) siamupini, faapea foi ma siamupini o turisi a le atunuu i Finelani, Niu Sila ma… Potukale!

I lana tauvaga fa'atauva'a o le Volvo 240 Turbo o se "piliki lele" moni. "Piki" pe a oʻo mai i le mamanu - o le 1980s na faʻailogaina e Volvo "squares" - ma le "lele" pe a oʻo mai i le faʻatinoga - e masani lava 300 hp, o se faʻaaloalo.

Ina ia ausia le malosi o le 300 hp o le tauvaga tauvaga, na faʻapipiʻiina foi e Volvo le afi 240 Turbo ma se ulu alumini, se faiga faʻapitoa a Bosch ma se Garrett turbo fou e mafai ona faʻamalosi le 1.5 pa. Saosaoa maualuga? 260 km/h.

I le faaopoopo atu i suiga na faia i le afi, o le tauvaga tauvaga sa mama. O vaega o le tino e mafai ona aveese (faitotoa, ma isi) na fa'aogaina u'amea manifinifi nai lo ta'avale gaosi ma o le au pito i tua e 6 kilokalama mama. O taofi ua avea nei ma tisiketi fa'alelei ma auvae fa piston. Sa fa'apipi'iina fo'i se faiga fa'atumu vave, e mafai ona tu'u i totonu o le 120 l o le suau'u i le na'o le 20s.

E le leaga mo se piliki.

Faitau atili