Ua uma ona matou aveina le Yamaha YXZ1000R SS

Anonim

Ina ua mavae le toeitiiti atoa le 10 tausaga, o le toe foi mai o lau tusiupu i le puleaina o se taavale na fuafuaina mai le eleele agai i luga e feagai ma auala maualalo ma fafo-auala. E pei ona e iloa, sa ou faʻaaogaina mai loʻu laʻitiiti i le avetaʻavale quads ma mea uma o taʻavale e mafai ona faʻaosoina le pefu - i lenei lisi ou te aofia ai se Citroen AX filemu (taavale leaga ...). O le mea lea ma le manaʻo tele ma le le fiafia i le manogi o le vao vao na ou oso ai i le taʻavale a le Yamaha YXZ1000R SS.

O loʻo faʻatali mo aʻu, e taʻalo ai loʻu mafaufau ma aʻoaʻo ni togafiti fou, e leai se isi na o Ricardo «Antrax» Carvalho. O se tasi o ta’avale ta’avale quad e sili ona talenia ma manumalo i le atunu’u, o lo’o tu’uva’a nei o ia i le ‘off-road national i le vaega a le UTV/Buggy’s.

O se folasaga puupuu ile UTV

O le taimi mulimuli na ou aveina ai se taavale faapena, sa taʻua o UTV ( U tility T fesili V ehicle) ma e latalata i se mea fa'ato'aga nai lo se ta'avale uma e mafai ona fa'amafanafanaina le toto. Talu mai lena taimi, toetoe lava a suia mea uma.

Ua uma ona matou aveina le Yamaha YXZ1000R SS 12531_1

“Ae afai e sili atu le malosi o le afi, ae faapefea le seti o chassis/suspension? Malamalama!"

Ona o tapulaʻa masani o nei taʻavale, e leʻi umi se taimi na amata ai e tagata faʻatau ona suʻe ni fofo pe a maeʻa le maketi e faʻaleleia ai le faʻatinoga o latou UTV, faʻaalu le faitau afe o euros i faʻamalologa, taʻavale, ma isi. O se tasi o tagata na afaina tele i nei fana o le Yamaha Rhino - o se tasi o i latou e nafa ma le tulai mai o lenei vaega.

O le taimi lena na iloa ai e le aufaipisinisi (Yamaha, Polaris, Artic Cat ma BRP). o le mea na mana'omia e le au fa'atau o se mea na fausia mai le eleele e fai ai fa'alava i la'au ma nofoa fa'aoso i saosaoa e le'i fautuaina mo e vaivai le loto. Afai ou te le sese, o le "muamua fana" na mai Polaris, faatasi ai ma le faalauiloaina o le RZR. Na fanau mai le vaega ROV ( R foafoa O LE ese le alatele V ehicle) - e moni, e fiafia tagata Amerika e papatiso mea uma i fa'apuupuuga.

"O se mea e maasiasi ai le le mafai e Yamaha ona tuʻuina atu i lenei Yamaha YXZ1000R SS se tulaga faʻataʻavalevale maualalo ma sili atu le faʻaogaina o le pedal ergonomic"

Yamaha YXZ1000R SS
Yamaha YXZ1000R SS

E lei umi ae auai Yamaha i le pati ma le faʻalauiloaina o lana 100% ROV faʻataʻitaʻiga, lea o le Yamaha YXZ1000R SS o le faʻamatalaga sili ona mataʻutia. E te iloa pe aisea... Fa'amalie atu mo nei fa'amatalaga uma ae e masani ona matou talanoa e uiga i ta'avale, ae le o ROV. Na ou manatu e sili ona tuʻu i latou e le masani i nei taʻavale i lenei folasaga.

Mechanics ile pito i luga ole vaega

Mo lenei fa'afeso'ota'i muamua, na fa'aagaga e le fa'ailoga Iapani se tasi o ala o le Yamaha Trophy, o lo'o i Rio Maior. O lenei ala na ofoina atu tulaga uma e suʻe ai le Yamaha YXZ1000R SS: oso, oneone, palapala ma e oʻo lava i nisi vaega faʻapitoa.

O tulaga uma na ausia e tuʻuina atu ai le "lautele" i le 1.0 lita 3-cylinder engine, e mafai ona atiaʻe mautinoa sili atu nai lo le 100 hp o le mana (le faʻailoga e leʻi faʻaalia faʻamatalaga patino). O lenei afi, e afua mai i le atulaulau e lua uili, "pepese" ma le manaʻo e sili atu i le 10,000 rpm ma ole atu mo se faʻaitiitia o le faʻafefe.

O le mamafa na'o le 700 kilokalama i le fa'atonuga, e fa'aola fiafia le afi e aunoa ma se fa'alavelave. E lelei le ta'avale, e le na'o so'o se ta'avale i fafo (e o'o lava i tauvaga!) e fa'atasi ma le Yamaha YXZ1000R SS.

Yamaha YXZ1000R SS
Yamaha YXZ1000R SS

Faʻaauauina le faʻainisinia, o se tasi o faʻamanuiaga o lenei faʻataʻitaʻiga i luga o le tauvaga o le 5-speed robotic gearbox ma foe i luga o le foeuli - Ou te faamanatu atu ia te oe o le tauvaga uma e faʻaaogaina pusa faʻapipiʻi ma suiga faifaipea. I le fa'ata'ita'iga, o le fa'atonutonuina o le pipi'i i le taimi e amata ai ma suiga o mea e fai e fa'atino atoa e mea tau eletise (YCC-S). E tatau lava ona tatou popole e uiga i le suia o ki - ma e tusa lava pe tatou pa'u i lalo ole afi afi, e fa'agesegese mo i tatou.

Pu ma oso fa'amaoniga

Ae afai o le afi e sili atu nai lo le agavaa, ae faapefea le chassis/suspension set? Malamalama! Le galuega a fa'alavelave fa'afuase'i FOX Podium X2 fa'atasi ai ma Internal Bypass e mata'utia. O nei dampers e mafai ai ona fetuunai atoatoa o le maualuga ma le maualalo o le saoasaoa faʻamalosi faʻapea foʻi ma le maualuga ma le maualalo o le saoasaoa toe faʻaleleia ma, mo le faʻaogagofie, o tuners uma o loʻo i luga o le iunite.

O vaipuna helical e lua e aofia ai se puna pupuu ma le maualalo o le faʻafefe tumau ma le umi o le tautotogo ma le maualuga o le faʻafefe tumau, o se tuʻufaʻatasiga e maua ai le taʻavale toniga i luga o tamaʻi taʻavale i lalo o le saoasaoa ma le faʻamaualuga o le tietiega i le maualuga o le saoasaoa i laufanua faigata.

Yamaha YXZ1000R SS
Yamaha YXZ1000R SS

I le faʻatinoga o lona uiga e mafai ona tatou oʻo i le loloto (ioe, loloto!) e ala i aʻa ma patupatu i luga o le auala i soʻo se isi lava taʻavale e tatau ona tatou feutagai i se saoasaoa maualalo - lelei ... a itiiti ifo ma Ricardo «Antrax» i le uili, aua Na ou faia iina i le afa kesi. O le tu'ua o oso ma fa'ase'e tetele i tua, o le Yamaha YXZ1000R SS e mafai fo'i ona avea ma ta'avale filemu i fanua uma. E tolu auala fa'aliliu: 2WD (uili uili tua); 4WD (uili uma); ma le Loka 4WD (uili uma ma loka eseese) . E mafai ona e a'e toetoe lava o mea uma!

Ae o le mea moni, o le auala sili ona malie e oʻo lava i le "nafi i nifo" ma le faʻamalo atoa. O le leo o le afi, o le tali atu a le faʻapotopotoga ma le saoasaoa e maua i le laufanua ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o se mea leaga. O se mea e maasiasi ai le le mafai e Yamaha ona tuʻuina atu i lenei Yamaha YXZ1000R SS se tulaga faʻataʻavalevale maualalo ma sili atu le faʻaogaina o le pedal ergonomic - pe afai o lea, ua latalata i le atoatoa.

Yamaha YXZ1000R SS
Yamaha YXZ1000R SS

I le tautala e uiga i le atoatoa, sei o tatou talanoa e uiga i faaletonu… Ua talosaga Yamaha mo lenei "meataalo" e tusa ma le 28 000 euros. E matua'i? E fa'alagolago lava i faila, aua a fa'atusatusa i mea o lo'o ofoina mai e le seti, o se tau talafeagai.

O le Yamaha YXZ1000R SS o se faʻataʻitaʻiga lea, o le taimi lava e alu ese ai mai le tulaga, ua sauni e tauva. Ma o soʻo se tasi na i ai (pe o ...) i le lalolagi i fafo atu o le auala e iloa lelei le tau e saunia ai se taʻavale, pe ROV, UTV, ATV poʻo se isi lava upu.

Faitau atili