Tesla i Nürburgring. Manatua le Porsche Taycan ua lamatia pe o iai se isi mea?

Anonim

Elon Musk "tu'i" pe leai? I le faaiuga o le masina talu ai, i le faʻamoemoe o le faʻalauiloaina o lana tram muamua, na faʻaalia ai e Porsche le taimi na ausia e le Taycan i le "seoli lanumeamata", le taʻutaʻua Nürburgring circuit.

le taimi na ausia o 7min42s e fa'aaloalogia - e ui lava i le ta'avale e fa uili ma le 761 hp ma le 1050 Nm, e masani lava 2370 kg (US) i le alu!

Ina ua maeʻa le faʻaaliga aloaia a le Porsche Taycan, lea na matou i ai foi i Neuhardenberg, latalata i Perelini, e leʻi umi se taimi na tali atu ai Elon Musk i le talosaga fou a Porsche, e faʻaalia ai o le Model S o le a i le Nürburgring i le vaiaso e sosoo ai:

E le'i leva ona fai. O lo'o lelei Tesla i luga o le matagaluega a Nürburgring, ma fa'apolopolo se nofoaga mo aso fa'apitoa mo pisinisi, pe a tapuni le ala ina ia mafai ai e le au gaosi oloa ona su'e a latou oloa i le lumana'i ... ae le o le fuaina o taimi. O nei aso e mafai ona maua sina mea itiiti o mea uma iina - e oʻo lava i le Defender fou sa i ai suʻega i Nürburgring.

Ae luitauina Porsche i lona "tuafale"? O le Porsche o se faʻaauau pea i luga o le matagaluega a Siamani, e le gata e faʻataʻitaʻi ana faʻataʻitaʻiga, ae faʻamautu foi taimi ma ana faʻataʻitaʻiga taʻaloga e iu lava ina avea ma faʻamatalaga mo isi tagata uma - e le o misi le poto masani ...

Fa'asoa i la matou nusipepa

Faatasi ai ma le Taycan fou e leai se eseesega. Afai tatou te aveesea le faamaumauga atoatoa o le Volkswagen ID.R tauvaga prototype, ma o le taavale taʻaloga sili a Saina NIO EP9 e seasea, fai mai Porsche mo ia lava le igoa o le mauaina o le. fa-faitotoa eletise sili ona vave i le "seoli lanu meamata" , ma o le mea lena, matou te manatu, e fiafia i ai Tesla.

Porsche Taycan
Taycan i lana auala i se faamaumauga.

E le faigofie ona maua taimi o fana i Nürburgring - manatua le tala lenei i le va o le 911 GT3 RS ma Corvette ZR1? - ma e mautinoa lava e te le faʻamoemoe e naʻo Tesla e oʻo i ai ma se Model S ma taʻalo le taimi o le Taycan fou - ua matou vaʻaia le faigata o le Model S i luga o le taamilosaga e sauniuni ai mo le siamupini E-GT (tuai), o le vevela i le le pito o le vae ma le afa.

O se tweet mulimuli ane mai ia Elon Musk na iu lava ina aumaia sina vai i le vevela, ma matauina latou te le faatali i lenei vaiaso o suʻega, e taʻu mai ai latou te manaʻomia le "faʻaogaina" le Model S e gaoioi vave ma saogalemu i "seoli lanu meamata" " , e masani lava i le Flugplatz (aerodrome) vaega:

A uma mea uma, o le a le mea na faia e Tesla i le Nürburgring?

Afai e leai se taimi vave e fua ai, o le a le mea na e alu i ai e fai? E na o le latou le aveina se tasi, ae lua Tesla Faataitaiga S. O se tasi oi latou e foliga mai e le sili atu nai lo le masani efuefu Tesla Faataitaiga S, ae o loo i ai nisi o faamatalaga manino, e pei o se spoiler tua tele. Matamata i le vitio mai le Automotive Mike channel:

Ae e le o le Tesla Model S o loʻo puʻeina, ae o le isi faʻataʻitaʻiga i le mumu:

Tesla Model S

E pei ona e vaʻaia, o lenei faʻataʻitaʻiga e sili atu ona ese mai le "masani" Model S. E mafai ona e vaʻaia le faʻalauteleina i luga o uili, o se mea e sili atu ona taʻutaʻua i tua, uili maʻoti o loʻo afifi i paʻu Michelin maualuga, ma i ata sili atu auʻiliʻili, e mafai foʻi ona vaʻaia tisiki taofi carbon-ceramic (e tusa ai ma le Taʻavale ma le Avetaʻavale).

O loʻo i ai se isi faʻamatalaga e faʻasalaina ai lenei Faʻataʻitaʻiga S o se mea e sili atu nai lo na o se "taʻavale faʻapitoa". I le pito i tua matou te maua ai le igoa P100 +, o se faʻamatalaga le iloa o le Model S o loʻo iai nei - ma e leʻi toe faʻaigoaina talu ai nei le Faʻatinoga?

A uma mea uma e uiga i ai? E foliga mai, o lenei "artillated" Model S o le suiga fou maualuga o le eletise, ua lauiloa, mo le taimi nei, e pei o Fa'ata'ita'iga S "Plaid" (ie siaki). Igoa uiga ese? E pei o le faaupuga Ludicrous, Plaid o se faʻamatalaga i le tifaga Space Balls, o se satire i Star Wars - i le ata tifaga Plaid e sili atu le vave nai lo Ludicrous ...

Ma ia sili atu le saoasaoa nai lo le Model S Ludicrous Performance, le tupu o tuuga toso, o le Model S "Plaid" ua faʻapipiʻiina i afi eletise e tolu, nai lo le lua. Ae ina ia talepeina se faamaumauga i le Nürburgring, poʻo soʻo se isi matagaluega, e le lava le alu saʻo i luma, e tatau ona e punou, taofi ma sili atu le leaga o le siʻi.

Ma e le fa'agaloina le mataupu ma'ale'ale o le fa'afoeina o le vevela o ma'a, i le mea tonu na teu fa'afaigaluegaina e Porsche, e mafai ai e le Taycan ona ofoina atu le fa'atinoga maualuga mo se taimi umi - o se uiga fa'apitoa i so'o se Porsche, tusa lava po'o le a le powertrain.

O se autu e le tatau ona sola ese mai le inisinia a Tesla i le taimi o le atinaʻeina o le "Plaid". Ina ia faʻaalia le gafatia o le masini fou, na faʻasalalau talu ai nei e Tesla ua ausia le saoasaoa sili ona vave i le taamilosaga o Laguna Seca i le Iunaite Setete o Amerika.

O le prototype na maua se taimi o 1min36.6s, sasa le taimi muamua o 1min 37.5s ausia e Jaguar XE SV Poloketi 8. O le faamaoniga? Matamata i le vitio a Tesla:

E mautinoa lava pe a iai se Tesla Model S ma se avanoa e tulituliloa ai le faʻamaumauga mo le Porsche Taycan fou, e tatau ona avea lenei Model S "Plaid". O afea o le a tatou vaʻaia ai lenei faʻataʻitaʻiga faʻaalia? Matou te le iloa.

Matou te le iloa foi pe o afea ma o afea o le a taumafai ai Tesla e taia le Porsche Taycan faamaumauga, e ui lava o loʻo i ai ni faʻamatalaga e agai i luma i le aso latalata ia Setema 21.

Fa'alauiloa se "hardcore" version of the Model S ma se fa'amaumauga i le "green hell" e fa'atasi ma ia, o le a avea ma aisa i luga o le keke, e te le manatu?

Faitau atili