643,000 km i le tolu tausaga i le Tesla Model S. Zero emissions, leai ni faʻafitauli?

Anonim

Sa i ai 400 afe maila poʻo 643 737 kilomita i le tolu tausaga , lea e maua ai le averesi o le 200,000 kilomita i le tausaga (!) — e toetoe lava 600 kilomita i le aso, pe afai e te savali i aso uma o le tausaga. E pei ona mafai ona e mafaufauina, o le olaga o lenei Tesla Model S e le o se taavale masani. O lo'o umia e Tesloop, o se kamupani fe'avea'i ma ta'avale taxi o lo'o fa'agaoioia i Kalefonia i Saute ma le US setete o Nevada.

O fuainumera e mataʻina ma maualuga le fia iloa. E fia le tau o le tausiga? Ma o maa, na faapefea ona latou amio? Ole Tesla o ni fa'ata'ita'iga lata mai, o lea e le tele ni fa'amatalaga pe fa'afefea ona latou "matua" po'o le auala latou te feagai ai ma le tele o maila masani o lo'o va'aia i ta'avale Diesel.

O le taavale lava ia a Tesla Model S 90D - "faauuina" ma le igoa o eHawk -, tuʻuina atu ia Iulai 2015 i Tesloop, ma o le taimi nei o le Tesla lea na faimalaga i le tele o kilomita i luga o le paneta. E i ai le 422 hp o le malosi ma se tulaga aloaia (e tusa ai ma le EPA, le US Environment Protection Agency) o le 434 km.

Tesla Model S, 400,000 maila poʻo 643,000 kilomita

Ua uma ona feaveaia le faitau afe o pasese, ma o ana gaioiga e tele lava mai lea aai i lea aai - o lona uiga, o le tele o alatele - ma e tusa ai ma fua faatatau a le kamupani, o le 90% o le mamao atoa na ufiufi sa i ai le Autopilot. O maa sa fa'aola i taimi uma i Tesla's fast charging stations, le Superchargers, e leai se totogi.

3 pusa maa

Faatasi ai ma le tele o kilomita i nai tausaga, o faafitauli e masani lava ona tulaʻi mai, ma o le masalosalo pe a oʻo mai i le eletise, e faʻatatau i le umi o le ola o maʻa. I le tulaga a Tesla, e ofoina atu le valu tausaga le saisai. . O se fa'amanuiaga sili ona mana'omia i le olaga o lenei Fa'ata'ita'iga S - e tatau ona sui fa'alua ma'a le eHawk.

O le fesuiaiga muamua na faia i le 312 594 kilomita ma le lona lua i 521 498 kilomita . Ae i totonu o vaega e manatu mamafa, i 58 586 kilomita , sa tatau foi ona sui le afi i luma.

Tesla Model S, mea taua

I fesuiai muamua , o le uluai maa na i ai le faʻaleagaina o le gafatia e naʻo le 6%, ae i le fesuiaiga lona lua na siitia ai lenei tau i le 22%. eHawk, faʻatasi ai ma le maualuga o kilomita na faimalaga i aso uma, fa'aaoga le Supercharger i le tele o taimi i le aso e fa'atumuina maa e oo atu i le 95-100% - o tulaga uma e lua e le fautuaina e Tesla e tausia lelei le soifua maloloina o le maa. Ole mea lea e fautuaina ai le tauina o le maa naʻo le 90-95% i le faʻaogaina vave, ma fai taimi malolo i le va o moliaga.

E ui lava i lea, o le suiga muamua na mafai ona aloese mai ai - pe a sili atu ona tolopoina - e pei o le tolu masina talu ona maeʻa le suiga, sa i ai se faʻafouina firmware, lea e taulaʻi i le polokalama faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi ma le vaʻaiga fua faʻatatau - na maua ai faʻamatalaga le saʻo, ma Tesla maua faʻafitauli ma kemisi maa na sese le fuafuaina e le polokalama. O le American brand na taʻalo saogalemu ma faia le fefaʻatauaʻiga, e aloese ai mai le afaina tele.

I fesuiaiga lona lua , lea na tupu ia Ianuari o lenei tausaga, na amata ai se faafitauli tau fesoʻotaʻiga i le va o le "ki" ma le taavale, e foliga mai e le fesoʻotaʻi ma le pusa maa. Ae ina ua maeʻa se suʻega faʻataʻitaʻiga a Tesla, na maua ai e le o galue le pusa maa e pei ona tatau ai - lea e ono mafua ai le 22% faʻaleagaina na matauina - ua suia i se pusa tumau 90 kWh.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

tau

E le'i i lalo o le warranty, ma o le tausiga ma le toe faaleleia o tau o le a sili atu le maualuga nai lo le 18 946 tala fa'amaonia (sili atu teisi atu i le 16,232 euros) i le tolu tausaga. O lea vaegatupe ua vaevaeina i le $6,724 mo le toe faaleleia ma le $12,222 mo le faaleleia faatulagaina. O lona uiga, o le tau e na o le $0.047 i le maila pe, liliu, na'o 0.024 €/km — ioe, e te lei sese lau faitau, e itiiti ifo i le lua sene i le maila.

O lenei Tesla Model S 90D e iai le lelei o le le totogiina o le eletise o loʻo faʻaaogaina - o tau e leai se totogi o le olaga atoa - ae o loʻo fuafua pea e Tesloop le tau o le "suauʻu", e pei o le eletise. Afai e tatau ona ou totogiina, e tatau ona ou faaopoopo le US$41,600 (€35,643) i tupe alu, i le tau o €0.22/kW, lea o le a siitia ai le tau mai le €0.024/km i le €0.08/km.

Tesla Model S, 643,000 kilomita, nofoa pito i tua

Na filifili Tesloop mo nofoa faʻatonu, ma e ui lava i le faitau afe o pasese, o loʻo i ai pea i latou i tulaga sili ona lelei.

E faʻatusatusa foi e Tesloop nei tau ma isi taʻavale e ia, a Tesla Model X 90D , lea e siitia ai le tau i 0.087 €/km ; ma fa'atatauina pe o le a lenei tau i ta'avale o lo'o iai afi afi, fa'aaogaina i auaunaga fa'apenei: o Lincoln Town Car (se saloon tele e pei o le Model S) ma se tau ole 0.118 €/km , o le Mercedes-Benz GLS (le SUV sili o le ituaiga) ma se tau o 0.13 €/km ; lea e tu'u ai le eletise e lua i se avanoa manino.

E tatau foi ona maitauina o le Tesla Model X 90D, ua faaigoa o le Rex, e iai foi numera faʻaaloalo. Toeitiiti atoa le lua tausaga na ufiufi ai pe tusa ma le 483,000 kilomita, ma e le pei o le Model S 90D eHawk, o loʻo i ai pea le uluai pusa maa, resitalaina 10% faʻaleagaina.

Ae mo le eHawk, fai mai Tesloop e mafai ona ufiufi le isi 965,000 kilomita i le isi lima tausaga, seia maeʻa le tusi saisai.

va'ai tau uma

Faitau atili