O faʻamatalaga uma o le faʻalavelave faʻafuaseʻi muamua ma se taavale tutoʻatasi

Anonim

O le Tesla Model S o le taʻavale muamua lea na aʻafia i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E ui i le faʻalavelave faʻafuaseʻi na tupu ia Me 7, 2016, i luga o se alatele i Florida, ISA, o le faʻalavelave na faʻaalia e ala i le kamupani faufale Tesla. O le NHTSA, le tino e nafa ma le saogalemu o auala i Amerika, o loʻo i lalo o suʻesuʻega e faʻamalamalama manino ai mafuaʻaga o le faʻalavelave.

Fai mai Tesla, o le autopilot system e leʻi iloa le loli ona o le ata o le la ma o lea na le faʻagaoioia ai le taofiga saogalemu. E lei toe taofi foi e le avetaavale le taofi o le taavale.

FESOASOANI: Na e iloa pe a uma le Tesla Model S… opeopea?

Ina ua uma ona paʻu malosi i le vaega o le tioata o le loli, na paʻu ai le Tesla Model S ma iu ai ina fetoʻai ma se pou eletise, ma mafua ai le maliu vave o Joshua Brown, o se SEAL (US Navy special force). Fai mai le kamupani gaosi oloa, o le fete'ena'iga mata'utia na tupu i "tulaga e matua'i seasea lava", ona o le pito i tua o le loli na lavea ai le tioata o le taavale. Afai, ona o le faʻafuaseʻi, o le faʻalavelave na i luma poʻo tua o le Tesla Model S, "atonu o le saogalemu o le a taofia ai le faʻaleagaina, e pei ona tupu i le tele o isi faʻalavelave".

E ese mai le tala a le avetaavale loli, e le o matamata Brown i se tifaga ina ua tupu se faalavelave. Na teena e Elon Musk (CEO o Tesla) le tuuaiga, ma fai mai e leai se faʻataʻitaʻiga na faia e Tesla e iai lena avanoa. Ina ua maeʻa se suʻesuʻega puʻupuʻu, na faʻamaonia ai o le avetaavale ua maliu o loʻo faʻalogologo i se tusi faʻalogo.

E LE'I MISIA: O le tau o inisiua ta'avale e fa'amoemoe e pa'ū i luga atu i le 60% ma ta'avale tuto'atasi

O le taimi lava e faʻagaoioia ai lenei galuega autopilot, e lapataia e le avetaʻavale e tatau i le avetaavale ona tuʻu ona lima i luga o le uili ma e le mafai, i soo se tulaga, "e tepa ese ona mata mai le auala". Elon Musk, i le vaʻai i le mea na tupu, faʻasoa se feʻau o faʻamafanafanaga mo le faʻalavelave e ala i le Twitter, lea na ia faʻasoa ai se faʻamatalaga e puipuia ai lana taʻavale.

Na lomia muamua e Joshua Brown se vitio e aloese ai mai le fetoai ma se loli paʻepaʻe, ma tuʻu le vitio i luga o lana Youtube channel. O Joshua Brown o se lagolago tele o lenei tekinolosi, e ala i le leaga, na iu ai ina afaina o ia.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili