Le Nissan GT-R50 faamanatu 50 tausaga o le olaga o le GT-R ma Italdesign

Anonim

Italdesign, na faia i le 1968 e Giorgetto Giugiaro ma Aldo Mantovani - i aso nei o loʻo pulea atoatoa e Audi -, faʻamanatuina lona 50 tausaga i lenei tausaga. Ephemeris e fetaui ma le fanau mai o le muamua Nissan GT-R - fa'avae ile Prince Skyline, o le a ta'ua o "Hakosuka" po'o lona igoa fa'ailoga, KPGC10.

O le a se auala sili atu e faʻamanatu ai lenei fesoʻotaʻiga nai lo le tuʻufaʻatasia - muamua i le va o kamupani e lua - e fausia ai se GT-R ma le natura tulaga ese o Italdesign?

O le taunuuga o le mea e mafai ona e vaʻaia i ata - o le Nissan GT-R50 . E le naʻo se isi manatu, o lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo galue atoatoa, faʻavae i luga o le GT-R Nismo, lea na faʻatatau i suiga e le gata i le vaʻaia ae faʻapea foi masini.

Nissan GT-R50 Italdesign

Tele fa'atinoga

E pei o le faʻaalia o le Nissan GT-R50 e le gata mo le "faʻaalia", o loʻo tuʻuina atu le faamamafa tele, e le gata i lona tino fou, ae faʻapea foi i le galuega o loʻo faia i luga o le VR38DETT , le 3.8 l twin turbo V6 e faʻaauupegaina lenei augatupulaga o le GT-R.

E leai se tasi e mafai ona tuuaia lenei afi o le mafatia i le leai o se faatinoga, ae i le GT-R50, o le aofaʻi o aitalafu na siitia i le 720 hp ma le 780 Nm - 120 hp ma 130 Nm sili atu nai lo le Nismo masani.

Nissan GT-R50 Italdesign

Ina ia ausia nei fuainumera, na ave e Nissan i le GT-R GT3 ona turbos tetele, faapea foi ma ona intercoolers; ose fa'ameamea fou, pistons ma la'au fa'afeso'ota'i, fa'amu suau'u fou ma camshaft toe teuteu; ma fa'asilisiliina le fa'amumu, fa'aoga ma fa'avevela. Na faʻamalosia foʻi le faʻasalalauga, faʻapea foʻi ma vaʻaiga eseese ma axle shafts.

E le'i tumau le ta'avale e le afaina e ala i le tu'ufa'atasia o le Bilstein DampTronic adaptive dampers; Brembo fa'apipi'i tapuni e ono piston i luma ma fa piston calipers i tua; ma e aunoa ma le faagaloina o uili - nei 21" - ma paʻu, Michelin Pilot Super Sport, ma fua 255/35 R21 i luma ma 285/30 R21 i tua.

Ma le mamanu?

O le eseesega i le va o le GT-R50 ma le GT-R e manino, ae o vaega ma foliga lautele, e aunoa ma se masalosalo, o le Nissan GT-R, e faʻamaonia ai le tuufaatasiga chromatic i le va o le lanu efuefu (Liquid Kinetic Grey) ma le Energetic Sigma Gold. , lea e aofia ai nisi elemene ma vaega o le tino.

Nissan GT-R50 Italdesign

O le pito i luma o loʻo faʻailogaina i se faʻalava fou e ufiufi toetoe lava o le lautele atoa o le taʻavale, faʻatusatusa i le fou, vaapiapi optics LED e faʻalautele atu i le mudguard.

I le itu, o le laina taualuga o le GT-R ua 54mm le pito i lalo, ma le taualuga o loʻo i ai se vaega tutotonu maualalo. E le gata i lea o le "samurai blade" - o le ea ea i tua o uili pito i luma - e sili atu ona iloga, e amata mai le pito i lalo o faitotoa i le tauau. O le sulugatiti si'i a'e e tape i le pito i lalo o le fa'amalama pito i tua, e fa'aalia ai le tele o le "musele" e fa'amatala ai le fender tua.

Nissan GT-R50 Italdesign

O le pito i tua atonu o le itu sili ona mataʻina o lenei faʻamatalaga o le mea e tatau ona i ai se GT-R. O lo'o tumau pea uiga fa'ata'ali'oli'o, ae e foliga mai e matua'i vavae'ese mai le voluma pito i tua, fa'atasi ai ma le vaega mulimuli e foliga mai e le o se vaega o le tino, ona o le eseesega o togafitiga o lo'o tu'uina mai - e le gata i le fa'ata'ita'iga ma le lanu.

Nissan GT-R50 Italdesign

Ina ia mafai ona tuʻuina atu le tuʻufaʻatasiga i le atoaga, o le apaʻau pito i tua - efuefu, pei o le tele o galuega a le tino - e faʻauʻu "faʻamaeʻaina" le tino, e pei o se faʻaopoopoga, poʻo se "alalaupapa" i le va o ona itu. O le apaau pito i tua e le o faʻamauina, e tulaʻi pe a manaʻomia.

Nissan GT-R50 Italdesign

O totonu e fou foi, faʻatasi ai ma foliga sili atu ona faʻapitoa, faʻaogaina le alava carbon - faʻatasi ai ma faʻamaʻi eseese e lua -, Alcantara ma Italia paʻu. E pei o fafo, o le lanu auro o loʻo vaʻaia faʻamatalaga faʻapitoa. O le foeuli e tulaga ese foi, ma lona ogatotonu ma rims e faia i le alava carbon ma ufiufi i Alcantara.

Nissan GT-R50 Italdesign

E tusa ai ma le saunoaga a Alfonso Albaisa, le sui peresitene sinia o Nissan mo le mamanu o le lalolagi, o le Nissan GT-R50 e le o faamoemoeina le GT-R i le lumanaʻi, ae faʻamanatuina ma le faʻaosoina lenei faʻalua tausaga.

Faitau atili