La'au feso'ota'i alava kaponi. O lea ua mafai

Anonim

Māmā. Le taua e faavavau a inisinia i le sailiga mo le tele o le malosi, sili atu le lelei ma sili atu le faatinoga i afi afi. O le mama o vaega i totonu o se afi, o le sili atu foi lea o le malosi e mafai ona aveesea mai lona faagaoioiga.

O le mafuaaga lena na faia ai e Chris Naimo le Naimo Composites, o se amataga 100% faʻapitoa mo le atinaʻeina o vaega i mea tuʻufaʻatasia. "O loʻu manatu muamua o le gaosia o pistons carbon-ceramic. O se mea ua uma ona tofotofoina ae lei manuia. A o tuputupu aʻe lenei manatu, sa ou manatua ai laʻau faʻafesoʻotaʻi, o se elemene e le lavelave ma o lea e sili atu ona aoga e gaosia".

O le taunuuga o le mea e te faʻamoemoeina mai se vaega faʻainisinia faʻaonaponei. I le faaopoopo atu i le faataunuuina o lana galuega, o se elemene o le matagofie tele. E ese le matagofie e toetoe lava a pepelo le nanaina i totonu o se afi.

La'au feso'ota'i alava kaponi

Na taumafai Lamborghini ae le manuia

O le toilalo o Lamborghini pe a oʻo mai i le atinaʻeina o vaega carbon e le fou - na e faitau i le tala e uiga i le talavou o Horacio Pagani? Ia, pe a oʻo mai i vaega carbon mo afi, ua taumafai foi Lamborghini ma ua le manuia.

Fa'asoa i la matou nusipepa

"Ina ua amata ona matou mamanuina le matou paʻu fesoʻotaʻi, matou te leʻi 100% mautinoa e mafai, ae ina ua amata ona matou vaʻavaʻai i mea e mafai, na matou oʻo i le faaiuga o se manatu talafeagai," o le tala lea a Chris Naimo.

E o'o mai i le taimi nei, o le fa'alavelave tele i le fa'aofiina o vaega kaponi i masini fa'ainisinia na o le tasi lava: le vevela. O resini na fa'aaogaina e fa'apena ai ma fa'atutusa i alava kaponi masani e le'o fa'asa'o tele le vevela.

La'au feso'ota'i alava kaponi. O lea ua mafai 12864_2

"O alava kaponi sili ona taatele e faʻaaogaina resini epoxy, lea e tusa ai ma le puleaina o le vevela, e maualalo tele le vevela suiga o tioata," o le tala lea a Chris Naimo. I se auala sili ona faigofie, o le suiga tioata e faasino i le vevela lea e amata ai ona suia meatotino o se mea tuʻuina atu. Faatasi ai ma isi, faʻamalosi poʻo le malosi faʻamalosi.

E te manaʻo i se faʻataʻitaʻiga aoga? Auli ou lavalava. I le fa'ata'ita'iga o le mea o lo'o matou faia o le ave lea o alava i le tulaga fa'aliliu tioata, alu atu mai se tulaga mautu i se tulaga sili atu le pa'u.

Meme: Malosi. Lau afi ta'avale. faatuatuaina

O i ina ua i ai le faafitauli. E leai se tasi e mana'o i se la'au feso'ota'i e punou pe fa'alautele pe a o'o i le vevela maualuga.

Ole tali a Naimo

E tusa ai ma le tala a Chris Naimo, ua fausia e lana kamupani se polymer e mafai ona faatumauina le tulaga mautu o le vaega e oo atu i le 300 tikeri Fahrenheit (148 °C). O lona uiga o le vevela mo le suiga tioata e sili atu le maualuga, ma e manaʻomia le tele o le vevela e faʻafefe ai le vaega.

tootoo feso'ota'i carbon

E manino le lelei o lenei fofo. O le mamafa uma e aveesea mai vaega feʻaveaʻi o se afi e faʻaliliuina i le faʻaitiitia o le inertia, o le maua i le mana, tali vave ma, o lona uiga, i se avanoa e faʻateleina ai le saoasaoa. Aua e pei ona tatou iloa, e iai se sootaga tuusaʻo i le va o le mamafa ma le saoasaoa o se mea (kgf, poʻo le kilokalama malosi).

Mai le talitonuga i le faatinoga

O la'au fa'afeso'ota'i muamua mai Naimo Composite o lo'o fa'atupuina mo masini ea - e itiiti le mana'omia o afi mo vaega i totonu nai lo afi turbo - ae e le'i fa'ata'ita'iina le fofo.

O fa'ata'ita'iga fa'akomepiuta e fa'aalia ai fa'ai'uga fa'alototeleina, ae e mana'omia ona fa'atino le fofo. O inei e oo mai ai le tala lelei ma le tala leaga.

O le tala leaga o lo'o mana'omia pea e le tekonolosi se atina'e se'ia o'o atu i a tatou afi. O le tala fiafia e mafai ona matou fesoasoani i le Naimo Composites e siitia le laumua latou te manaʻomia e alu ese mai aʻoaʻoga e faʻataʻitaʻi e ala i se faʻasalalauga faʻapitoa.

Afai e lelei mea uma, e umi se taimi aʻo leʻi oʻo atu lenei tekinolosi i isi vaega. E mafai ona e vaai faalemafaufau i se afi na fausia atoa i le alava kaponi? Fa'afiafiaina, e leai se masalosalo.

La'au feso'ota'i alava kaponi. O lea ua mafai 12864_5

Faitau atili