Tau fa'aaoga ta'avale ta'avale i Potukale: e valea mea uma?

Anonim

E pei ona ou tusia muamua, o taʻaloga taʻavale mai le 90s o loʻo faʻapena. Ae e iai tapulaa...

O se tasi o aʻu iugafono mo le 2016 e leʻi faʻataunuʻuina: faʻatau se taʻaloga taʻavale mai le 90. O nisi taimi ona o le leai o se loto €, o nisi taimi ona o le leai o se avanoa. Na mana'o Fate ina ia aua ne'i taunuu “lena feagaiga”. O nisi taimi e na o sina mea itiiti lava: "Vaai, na ou tapunia le fefaʻatauaʻiga i le 5 minute talu ai", o isi taimi na faʻaumatia ai le taimi "Mr. Guilherme, o lo'o lelei le ta'avale. Pau lava le mea e te manaʻomia o se afi fou." #$%#%!!!!

Vagana ua i ai se vavega o le Kerisimasi i le isi 11 aso, e tatau ona ou faatali mo le 2017 e iu lava ina i ai laʻu "poloketi" i totonu o le faletaavale.

I lenei tauiviga moni e 12 masina, na ou tau atu ai i ituaiga uma o tagata faatau. Mai tagata taʻitoʻatasi na o le manaʻo e faʻaumatia a latou taʻavale, i tagata "semi-professional" e faʻatau e faʻatau atu ma fai pisinisi, faʻaiʻu i tagata faʻatau faʻapolofesa i taʻavale faʻaaogaina. Na ou mauaina mea uma. Faatasi ai ma nisi ou te fesootai pea, “Mafuaaga Taavale? Mata'utia. Sa ou faitau ia te oe talu mai le 2012!” – taofi ma aua le tagi, taofi ma aua le tagi!

E LE'I MISIA: E o'o i le Top Gear le Ta'amilosaga Tele?

O nisi e lelei (o i latou e faitau i le Car Ledger), o isi e le lelei (oi latou e le fiafia), o nisi e ogaoga, o isi e le moni. E i ai se mea mo tofo uma (pei o soʻo se mea). Ae i totonu o nei mea, e tasi lava le ituaiga tagata faʻatau oloa ou te le malamalama ma mafua ai ona ou lagona le…ita, sau. O i latou ia o lo'o tu'u a latou ta'avale mo le fa'atau atu i tau e matua'i stratospheric.

O tagata na tuʻuina "sika" mo le faʻatau ma fai mai e "le atoatoa!" E mafai lava ona ou malamalama. O loʻo i ai se faʻafitauli i o latou lima ma e manaʻo e fai se ituaiga o "pasi-i-le-isi-ma-le-le-tutusa" ma se taavale. Ua lelei mea uma. E fa'alagolago i le tagata fa'atau pe talia pe leai le "veta pateta". E le o se uiga tatau ae o le mea sili e malamalama.

E le mafai ona ou malamalama i tamaiti o loʻo faʻaumatia taimi e tuʻu ai faʻasalalauga mo taavale latou te le manaʻo e faʻatau. Latou te tuʻuina atu tau maualuga faʻavalevalea, e taʻitaʻia ai le faʻavaeina o "faʻailoga faʻapitoa" ma se siʻitaga le faʻamaonia.

I le iʻuga, o le mea moni e iʻu tagata uma e fegalegaleai."

Na ou leiloa le faitau i nisi o taimi pe a ou faalogo i le fuaiupu lenei: “E taugata laʻu taavale? Va'ai i le OLX o se tutusa e fa'atau atu i le tau tutusa". E tutusa lava la'u tali: “Ioe, e sa'o oe – ua ou vaai foi ia te oe. Ae o le mea lena na faʻatau atu ai mo le 6 masina." I se faapuupuuga: aʻo faʻatauvaʻa naʻo latou e faʻasesēina, o nei tagata faʻatau-e le faʻatau atu-leai se mea e aʻafia ai le maketi atoa, faʻaseseina le taua moni o nisi faʻataʻitaʻiga.

O loʻo i ai faʻailoga ma faʻataʻitaʻiga e sili atu ona iloagofie ai lenei tulaga.

volvo-850-r-3522_4

I lenei atulaulau o tagata faʻatau ma taʻavale faʻaaogaina, o le sili ona leaga o tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga Toyota.

E foliga mai o le tele o kilomita o loʻo i ai i Toyota, o le tele foi lea o le latou tupe: "ua uma ona latou maua le 300,000 km ma e leai lava se faʻafitauli! O lo'o i ai le ta'avale e fai ai le isi 300,000km e aunoa ma se fa'afitauli”. Atonu e moni, ae leai se taavale e sili atu lona tau ona e tele atu kilomita.

I le tautalagia o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o le BMW 3 Series (E30) o loʻo taʻitaʻia lenei lisi taumatematega.

“E faapena foi a’u uo e toalua. E lei foliga faigata tele se tasi, ae na tilotilo i le taimi saʻo ma tapunia loa le fefaʻatauaiga. E le'i va'aia fo'i le ta'avale.”

O lo'o iai fo'i tagata fa'atau na fa'aalu le faitau afe o euros e fa'afoliga ai a latou ta'avale… e finauina. E faʻapefea ona e faʻamatalaina i se tasi na faʻaalu le sili atu i le 8,000 euros i fiber ma se faʻalogo leo o Rock i Rio e lotoleaga i le tau o le taavale? O le tali: e le o faamatalaina.

taaloga 90s citroen saxo ipu

I talanoaga ma uo na taʻu mai ia te aʻu "Guilherme, e fesili tagata taʻitoʻatasi mo mea e manaʻo ai mo ia". Ua lelei, talia. Ae leaga, aua le fa'aseseina le maketi. Afai e te le manaʻo e faʻatau atu le taʻavale, aua le tuʻuina mo le faʻatau. Pe ua tele naua le fesili? E foliga mai o lea.

I le iʻuga, o le mea moni e iʻu tagata uma e fegalegaleai ma isi. O le "lima le vaaia" o Atamu Samita e tuʻuina atu ai le tuleia ma vavalalata i taimi uma. O itu uma e lua ua faamalieina ma e faitau afe maila le fiafia e mulimuli mai. O nisi faʻatau e faʻamalie atu, ae o le isi tala ...

E leai ni tagata mama.

I le isi itu o le pa o loʻo i ai foi le au faʻatau-e le-faʻatau-soʻo se mea, ua tele aʻu faʻasea o lenei ituaiga ita. I laʻu puipuiga, e tatau ona ou fai atu ou te leʻi fuafuaina lava ni asiasiga i taavale ou te leʻi manaʻo moni e faʻatau. Faʻafetai i lenei maelega na faʻalataina soo aʻu e le au faʻatau uila. “Ua i ai se tasi na alu iina ma faatau le taavale? Ae naʻo le faʻatau atu mo le 5 itula!”. Afai o oe o se tagata faatau uila, ou te manao ia e iloa ou te ita ia te oe ona o lou le pei o oe.

E faapena foʻi aʻu uō e toʻalua. E lei foliga faigata tele se tasi, ae na tilotilo i le taimi saʻo ma tapunia loa le fefaʻatauaiga. E le'i va'aia fo'i le ta'avale. O le isi na faia le mea lava e tasi ae sa sili atu le faʻaleleia. Na ia valaaulia lana uo teine e alu i Porto mo le faaiuga o le vaiaso ma i se avanoa (faʻafuaseʻi ...) sa i ai se Toyota MR2 manaia tele na faʻatau atu i Invicta.

I le totonugalemu o nei "leaga leaga" ma tau faʻavalevalea atoa, na iu ai ina ou faʻatau se taavale ou te leʻi faʻamoemoeina: o le Renault Mégane 1.5 dCi i le 2003. Taofi le ata, ou te iloa e le o se taʻavale taʻaloga, ae na tupu! O le ta'avale ta'avale masani: o se vaega o uo e o atu i le po e fai o latou lavalava, ma o se tasi o i latou e fa'ai'u le po i le teine sili ona auleaga. Ia… o a'u lena alii.

Ae ui i lea, ua i ai ni nai tala manaia e taʻu atu e uiga i lenei pisinisi sili ona lelei - ou te fai atu e aunoa ma se faʻalavelave. E tasi le mea e sa'o. O le tausaga a sau! E tatau ona ou su'e se kamupani mo la'u aulelei Megane.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili