Faʻaitiitia le faʻaosoina, faʻaitiitia le maualuga o faʻatinoga i le 2020? Vaai leai, va'ai leai...

Anonim

Po'o lamatia ea ta'avale maualuluga? O le a le faigofie le galuega i le faʻamaoniaina o lona atinaʻe. Aisea? O loʻo ou faʻatatau, ioe, i le faʻaititia o le averesi CO2 emissions mo le 2020/2021 e le au faufale, o le toilalo lea o le a taugata ai - e le o se mea e ofo ai o le tausaga a sau o le a tatou vaʻaia ai le lolovaia o hybrids ma eletise.

Ua uma ona fa'ailoa mai ua fa'aleaogaina fuafuaga mo le atina'eina o ta'aloga fa'ata'ita'iga o le tele o fa'ata'ita'iga, ae maise o fa'ata'ita'iga e faigofie ona maua. Ae ui i lea, e ui lava i nei tulaga, e foliga mai e leai se mafuaaga e popole ai.

O le tausaga a sau o le a tatou vaʻavaʻai ai i taʻavale maualuga mo tofo uma - mai le 100% masini i hydrocarbons, i le 100% masini i electrons, e ui atu i le tele o faʻapotopotoga eseese i le va o le lua.

Toyota Yaris, le tupu o… vete vevela?!

Atonu, o le tala sili ona lelei mo penisini e faʻauʻu i le 2019. O le augatupulaga fou o Toyota Yaris - lea ua uma ona tatou iloa ola - o le a tulaʻi mai ai se "monster".

Toyota GR Yaris
Toyota GR Yaris, o se tasi o fetu o le 2020? Sa i ai o ia iinei, mo se faatinoga muamua i Estoril, ma Potukale "chapa".

O le mea lea tatou te iloa e uiga i le ua uma ona faʻasalalau Toyota GR Yaris . E le itiiti ifo i le 250 hp na maua mai i le tolu-colinder ma le 1.6 l supercharged, fa-uili ta'avale, fa'asalalauga tusi lesona… ma le tolu-faitotoa o le tino. O ai na manatu o le Yaris tauagafau, e sili ona lauiloa i lona tamaoaiga ma le tauagafau hybrid version, o le a avea ma suli (faaleagaga) o talatuu faʻatasi e pei o le Delta Integrale, le Escort Cosworth, le Impreza STI poʻo le Evolution? — ioe, ua matou ofo e pei o oe!

Le GR Yaris o le a le na o le pau lea o le masini "musuia" i le WRC. o lea ua sau a Hyundai i20 N (O le Korean brand na manumalo i le WRC Manufacturers' Championship i le 2019) lea, i foliga uma, o le a le sili atu le ogaoga e pei o le Iapani faʻatasi, ma se tauva tuusaʻo i le Ford Fiesta ST. I se isi faaupuga, afi turbo e tusa ma le 200 hp ma le uili i luma - ina ua maeʻa le galuega lelei a Albert Biermann ma le i30 N, e maualuga foi le faʻamoemoe ...

Hyundai i20 N sipai ata
Hyundai i20 N - o "miula" ua uma ona i luga o le auala

Ma o fea o i ai le tali a Europa i lenei "osofaʻiga" a Asia? Ia, e leai sa matou tala lelei. I le 2019, na matou vaʻaia ai tupulaga fou e tolu o le "sauai" i le vaega: Renault Clio, Peugeot 208 ma Opel Corsa. Ae o latou ta'aloga ta'aloga, fa'asologa, R.S., GTI ma OPC (po'o GSI)? E laititi le tulaga e ono tula'i mai ai, ona o le mataupu o le emission ua uma ona ta'ua.

Renault Zoe R.S.
O le a vaʻaia e Zoe R.S. le malamalama o le ao?

O loʻo faʻaauau pea tala e ui lava i lea, e mafai ona aliali mai i se taimi mulimuli ane, ae o ni mea vevela eletise - i le tulaga a Clio, e mafai ona suia e Zoe lo latou nofoaga. Afai e tupu, e le o faʻamoemoeina i le 2020.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ae ui i lea, o le eletise o le vevela vevela o le a faʻateleina le auala i luma. Ua i ai i le 2020 o le a tatou feiloai i le fou CUPRA Leon (ma le CUPRA Leon ST) lea ua uma ona faʻamaonia e pei o plug-in hybrids - ma ua uma ona matou iloa o le a sili atu nai lo le 245 hp o le Formentor plug-in hybrid crossover. Fa'amaoniga na tu'uina mai e le CUPRA lava ia...

Ford Focus RS X-Tomi Design

Ford Focus RS na saunia e X-Tomi Design

O se fou Ford Focus RS o loʻo faʻamoemoe foi e taunuu i le 2020. Ma e tusa ai ma tala lata mai, o le a tuʻuina atu foi i le eletise, faʻafeiloaʻi se faiga 48V malu-hybrid e fesoasoani i le 2.3 EcoBoost, ma se mea e le masani ai electrified axle tua, o lona uiga e lua axles e le. o le a faʻapipiʻiina faʻainisinia.

O LE Volkswagen Golf o se tasi o faʻalauiloa o le tausaga, ma o ana taʻaloga taʻaloga e tatau ona faʻailogaina tutusa, o mea uma na fuafuaina mo le 2020: o le "classic" GTI , le fa'apipi'i fa'apipi'i GTE a o lē e ona le malosi uma lava R - na matou vaʻavaʻai muamua i le tolu lea, ma ua uma ona matou iloa le aofaʻi o solofanua mo i latou taʻitasi...

Ua uma ona faʻaalia i le 2019, o le fou, malosi (306 hp) ma faʻatapulaʻa (3000 kopi) o le a amata ia Mati. Mini John Cooper Works GP amata lau maketi.

Mini John Cooper Works GP, 2020
Mini John Cooper Works GP, i le matagaluega a Estoril

Mulimuli ae le itiiti, o le sili ona taugofie Suzuki Swift Ta'aloga o le a avea ma sini o se faʻafouga. O le a maua fo'i se faiga 48V fa'alelei ma le fa'afouina o lona afi, le K14D. Le faʻailoga Iapani folafola 20% itiiti CO2 emissions, 15% faʻaitiitia tuʻufaʻatasiga taumafa, ma sili atu le maualalo torque. O faʻamatalaga mulimuli o le a iloa ia Mati.

Supercars: electrons po'o hydrocarbons, o le fesili lena

E ui o le eletise o le a faia ona laasaga muamua i le vevela vevela i le 2020, i le isi pito o le faʻatinoga o taavale, ua uma ona taliaina le eletise i lona atoaga. I le 2019, na matou vaʻaia ai le tele o taʻavale eletise na faʻaalia, faʻatasi ai ma numera faʻapitoa, o latou pisinisi o le a amata i le 2020.

Lotus Evija

Lotus Evija

O LE Lotus Evija folafola 2000 hp o le mana, Pininfarina Papatiso ma Rimac C_Two (e oʻo mai le gaosiga i le 2020), latou te sili atu i le 1900 hp (latou te tutusa le masini eletise), ma e ui lava matou te le iloa pe fia solofanua o le a maua i le lumanaʻi. Tesla Roadster , Elon Musk ua uma ona faʻasalalau numera "faʻavalevalea" mo lana eletise.

O isi e fa'afefiloi electrons ma hydrocarbons. o le ua uma ona faaalia Ferrari SF90 o le a avea ma se tasi oi latou, lea, e iai le 1000 hp, e avea ma auala sili ona malosi o Ferrari; ma archrival Lamborghini ua uma ona siitia le pa i luga o le Sian , o lana uluai eletise V12.

Ferrari SF90 Stradale

Ferrari SF90 Stradale

O le faʻateʻia tele o le 2020 o le a sau foi mai Italia, faʻaaloaloga a Maserati. Mo ua uma ona faailoaina o MMXX (2020 i numera Roma), o le Poloketi M240 o le "toetu" a Alfa Romeo's hybrid supercar, le 8C - manatua mea na matou tusia e uiga i le masini i le lumanaʻi ...

Maserati MMXX M240 miula
O le miula suʻega o le poloketi M240 ua uma ona faʻasalalau

I le itu i matu, mai Peretania, o le a tatou vaʻai i isi taʻavale eletise e tolu, o le tasi ua uma ona faʻaalia. Aston Martin Valkyrie (o le lomiga mulimuli o le a iloa i le 2020); O le McLaren Speedtail - sui faaleagaga i le McLaren F1, ma talu ai nei na mafua ai le tala mo le mafai moni ona ausia le 403 km / h na faasilasila mai i le silia ma le tausaga talu ai -; o le Gordon Murray Automotive T.50 (igoa fa'akomepiuta, igoa fa'ai'u e le'i fa'aalia) - o lenei, mo i matou, o le sui moni o McLaren F1.

E ui lava o se vaega eletise, o le Valkyrie ma le T.50 o loʻo "tuufaatasia" e le ode i le afi o latou iunite V12 i le ea - o loʻo o mai uma mai lima gafatia o Cosworth. E mafai ona latou faia ni suiga sili atu nai lo se isi lava afi afi o loʻo vaaia i totonu o se taavale: 11,100 rpm i le tulaga o le Valkyrie, ma le laina mumu i le 12,400 rpm i le tulaga o le T.50 (!).

Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie

Mclaren o le a faʻaalia foi le TLM-03 . E na'o le lima iunite na fuafuaina, fa'aosoina e le Vision GT, o lo'o fa'amoemoe fo'i e fa'auluina se vaega.

Mo tagata fiafia o le "mama" mu, o le a le misi foi tala fou. Na matou amata i se tolu o loʻo manaʻo e avea ma taʻavale sili ona vave i luga o le paneta. Sini: 482 km/h po'o le 300 mph. o latou ia Koenigsegg Jesko — ia manuia le tagata e umia faamaumauga Agera RS —, SSC Tuatara ma Hennessey Venom F5 . O i latou uma ua uma ona faʻaalia, ae naʻo le 2020 e tatau ona latou faʻamaonia o latou faʻamoemoega.

Koenigsegg Jesko

Matou te lei misia le avanoa e talanoa ai ma Christian von Koenigsegg e uiga i lana foafoaga fou, Jesko

O loʻo i ai pea le avanoa mo tagata faʻapitoa ma faʻatapulaʻa McLaren Elva , faapea foi mo le Lamborghini Aventador SVR , o le fa'atupuina sili o le fa'ata'ita'iga o le ituaiga povi.

Ma i lalo ifo? Taaloga ma GT mo tofo uma

I totonu o lenei vasega lautele, tatou te vaʻai i taʻavale maualuga, lea, sili atu i mea uma, e sili atu le afi afi i totonu. Ua uma ona faʻaalia, le aulelei Ferrari Roma o le a lafo i le 2020, e pei o le roadster version o le Aston Martin Vantage . O le 911 e faavavau e vaaia le 992 tupulaga ua taunuu, o le 911 Turbo ma masalo mai le 911 GT3.

Aston Martin Vantage Roadster

Aston Martin Vantage Roadster

O loʻo iai pea le afi "i tua i tua", o le a tatou vaʻai i le taunuu mai o le Audi R8 RWD (uili uili tua), le Corvette C8 ma le pito sili ona ogaoga o le McLaren Sport Series, le 620R . I se faatusatusaga, o le a tatou feiloai foi i le sili ona ogaoga o le Mercedes-AMG GT lea, i foliga uma, o lona uiga o le toe foi mai o le Black Series denomination.

O le alu i lalo teisi i lalo i le tulaga faʻatinoga, o le sili ona malosi BMW M2 CS amata lana maketi, faʻapea foʻi ma le faʻafouina Audi RS 5 , ma le hybrid Polestar 1 . O loʻo i ai pea le taimi mo le Bentley Continental GT manumalo i se version Speed, ma ua uma ona faʻaalia Lexus LC Convertible e lavea foi i le maketi.

BMW manatu 4

BMW Concept 4 - O le mea lea o le a fanau mai ai le 4 Series ma le M4 fou

Ma le mea mulimuli, tatou feiloai ma le sui o le au BMW 4 Fa'asologa , ae e le o mautinoa lava o le M4 o le a faʻaalia i le 2020 - o le M3 e mautinoa lava o le a ... Nissan 370Z ua iloa, ma e ui lava na faamoemoe mo na o le 2021, o le sui o Toyota GT86 ma Subaru BRZ e ono fa'aalia pea ile 2020.

Fa'atinoga ma... fa (pe sili atu) faitoto'a

E lua mea taua tele mo le 2020 i tulaga o taʻavale maualuga faʻatasi ma le tino mo le tele o faʻamoemoega faʻapitoa poʻo aiga. o le a tatou maua se fou BMW M3 , o le muamua ma le fa-uili ta'avale - o tagata mama, peita'i, e le'i fa'agaloina... -; ma se tupulaga fou o ballistics i taimi uma Audi RS 6 Avanoa.

Audi RS6 Avanoa
Audi RS6 Avanoa

Fa'atasi ma le RS 6 Avant o le a RS 7 Sportback , Le BMW M8 Gran Coupe (4 faitotoa) auai i le Coupé ma Cabrio, ma e pei o le Continental GT, le Bentley Flying Spur manumalo i se version Speed. E le'i mana'o fo'i Peugeot e tu'ulafoa'i i fafo pe a o'o i saloons maualuga: le 508 Peugeot Sport Inisinia o le a avea ma muamua o se tupulaga fou o taʻavale taʻavale e le Farani faʻailoga, faaipoipo hydrocarbons ma electrons.

508 Peugeot Sport Inisinia

E fa'apea fo'i ma le fa'atalitali i le ta'aloga o le 508, o le 508 Peugeot Sport Engineered atonu fo'i na fa'amoemoe e mou atu le fa'apuupuuga GTi.

Mulimuli ane, o le a tatou feiloai i le Audi's "Taycan", le e-tron GT , o le a faʻasoa le faʻavae ma le masini eletise ma lona "uso".

Ioe, SUVs e le mafai ona misi

Fa'atinoga ma SUV fa'atasi? Faʻateleina, e tusa lava pe tatou te vaʻavaʻai atu ia i latou ma o nisi taimi e foliga mai e le tele se uiga. Ae e oʻo atu i le 2020, o taʻavale maualuga o le a faʻatusalia foi e le faʻatupulaia o numera o SUVs.

Mercedes-AMG GLA 35

Mercedes-AMG GLA 35

O tagata Siamani o le a sili ona faʻalauiloaina le SUV maualuga: Audi RS Q3, RS Q3 Sportback - fa'aauupegaina i fa'agogo e lima o le RS 3 -, ma RS Q8 - i le taimi nei o le SUV sili ona vave i le "seoli lanu meamata" -; BMW X5 M ma X6 M; Mercedes-AMG GLA 35, GLB 35 ma GLA 45 - faatasi ai ma le afi tutusa e pei o le A 45 -; ma mulimuli ane, Volkswagen Tiguan R - ua tuai, sa tatau ona sau faatasi ma le T-Roc R -, ma Touareg R - faʻatasi ai ma le SUV tele ua uma ona faʻamaonia e avea o se plug-in hybrid.

O le tuua o Siamani, ua ia i tatou le sili ona “tauagalalo” Ford Puma ST , lea e tatau ona mautofi i lana vaega aveta'avale mai le Fiesta ST sili ona lelei; ma i le isi itu, o le Lamborghini Urus Performante e mafai ona faʻaalia - e tatau ona faʻaosofia e le Urus o le tauvaga, le ST-X.

Lamborghini Urus ST-X
Lamborghini Urus ST-X, o le fa'atauvaga o le Italia Super SUV

Mulimuli ane, o tala o a Hyundai Tucson N , lea e ono aliali mai i le tupulaga fou lea ua fuafuaina foi mo le 2020, faʻapea foʻi ma se Kauai N.

Ou te fia iloa uma taavale fou mo le 2020

Faitau atili