Sa matou su'eina le Jeep Compass Night Eagle. O se Jeep ae o se SUV lelei?

Anonim

Afai, i le 1933, na taʻua ai e Vasco Santana "Chapéus mo le toatele" i le ata tifaga "A Canção de Lisboa", i aso nei pe a tatou tilotilo i le paka o taavale, o le mea muamua e oʻo mai i lou mafaufau o le faʻafouina lea o le fuaitau ma fai mai "SUV mo le toʻatele. ”, o se tasi oi latou tonu lava o le Sipi Tapasa.

Faʻavaeina i luga o le Renegade faavae tutusa, o le Compass o loʻo faʻaalia o ia lava o le SUV compact a Jeep, o loʻo taumafai e faʻateleina le mamafa o loʻo i ai i le American brand i le lalolagi i fafo atu o le auala e manumalo ai i tagata faʻatau ma maua sea maketi i se vaega o loʻo pulea e le "faavavau" Qashqai .

Ae pe o lava ea le ta'uta'ua ta'uta'ua ma fa'amau fa'amau e fitu ma le DNA fa'atauva'a na tu'u mai i le Wrangler iloga e fai ai le Tapasā o se fa'aoga talafeagai? Ina ia iloa, matou faʻataʻitaʻiina le Night Eagle version faʻapipiʻiina i le 1.6 Multijet engine.

Sipi Tapasa Nighteagle

Aesthetically, o le tapasa lafoaia le "bourgeois" ma le taulaga vaaiga lea e tele SUVs manatu, nai lo le filifili mo se foliga malosi e uunaia ai le malaga ma lea, i loʻu manatu, na o le leai o se taʻutaʻua pito pito i luma (ma o se taunuuga sili atu o osofaiga) i. tu'u ese e fai ma sui sili i fafo-auala mo i latou e le talisapaia Dacia Duster.

I totonu o le Tapasa Jeep

Atonu e te le o toe manatua, ae o se taimi ua mavae sa i ai se faasalalauga mo se ala TV sa faaaoga ai le faaupuga “E tele ma Amerika sitaili”. O le taimi lava i totonu o le Compass, e oʻo mai le fuaitau lenei i lou mafaufau, faʻatasi ai ma le faʻatonutonuina o loʻo faia i se tulaga sili atu nai lo le masani ma faʻaalia (toetoe o mea uma) se faʻamatalaga e uiga i la latou galuega.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Sipi Tapasa Nighteagle
E ui i foliga pogisa (o le leai o ni mea manino e le fesoasoani), o totonu o le Tapasa e lelei le fausiaina.

Ae mo le lelei, o mea e fesuiaʻi i le va o le faigata (ma le malosi) ma le vaivai, ma o le faʻapotopotoga e oʻo lava i se fuafuaga lelei (e ui o le Skoda Karoq e sili atu). Faʻamatalaga lelei mo ergonomics, faʻatasi ai ma faʻatonuga uma o loʻo faʻaalia, e pei ona latou fai mai i le gagana "i le lima o le lulu".

Sipi Tapasa Po Aeto

E leai se faaletonu o avanoa e teu ai i le Tapasa…

O le isi mea o loʻo i totonu o le Tapasa e faamanatu mai ai ia i tatou o se faʻataʻitaʻiga Amerika lenei o le tele o avanoa e teu ai ma ... ipu ipu, ioe! O le infotainment system, i le isi itu, o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga ma menus (naʻo le faʻafesoʻotaʻi o le telefoni feaveaʻi e tatau ona tatou tatalaina le tele o sub-menu).

Sipi Tapasa Po Aeto

O le infotainment system e tele naua menus ua fai si fenumiai. E pei ona e vaʻaia, e fetaui ma Apple CarPlay ma le Android Auto.

E tusa ai ma le vanimonimo, e mafai e le Tapasa ona faʻataunuʻuina atoatoa matafaioi a le aiga, faʻatasi ai ma tau o potu e mafai ai ona feaveaʻi tagata matutua e toʻalima (toafa oi latou e faʻalelei lelei) ma ofoina atu se vaega ato, ma le malosi o le 438 l, atonu e le mafai. se faʻamatalaga ae ua faʻatagaina oe e ave le tele.

Sipi Tapasa Po Aeto

O le avanoa i tua e sili atu nai lo tagata matutua e to'alua ma o le nofoa pasese e mafai ona liua i se ... laulau.

I le uili o le Jeep Compass

Manatua na ou taʻu atu ia te oe le Jeep DNA i le amataga? Ia, e taʻutaʻua lenei mea mai le taimi tatou te oʻo ai i tua o le uili o le Tapasa. E faigofie ona maua se tulaga lelei avetaʻavale, ae e masani lava ona matou alu i luga (e sili atu nai lo isi SUVs), ma na o le pau lava le mea e faanoanoa ai o le tele o le faʻaogaina o le ki.

Sipi Tapasa Nighteagle
O le tulaga aveta'avale e lelei ma ... umi, e pei lava ona e fa'amoemoe i se SUV.

Ae mo le malosi o le tapasa, sei ou taʻu atu ia te oe le mea lenei: afai o loʻo e suʻeina se SUV e taulaʻi i le malosi, atonu e sili atu lou faitau i le suʻega na matou faia i luga o Tucson muamua, aua o le Tapasa, e ui lava e saogalemu i taimi uma ma vaʻaia, ave pe a pei o se ... sipi, teuteu i taimi uma sina pi'o ma fa'aalia se fa'atonuga e le feso'ota'i.

Sipi Tapasa Nighteagle
O le 'au o le gearbox e matua tele.

O le a le mea e "toilalo" e le Tapasa i pi'o, e maua i luga o auala palapala (lea e malie ai ma faʻamaonia ai o se ... Jeep) ma luga o fola leaga, lea e sili atu ona taulaʻi atu le taʻavale i luga o le mafanafana e foliga mai o se uo sili ma e fa'asaoina tagata o lo'o nofoia mai fa'alavelave fa'alavelave, ma maua ai se tulaga lelei o le fa'amafanafanaga.

Ae mo le afi, o le mea moni e faʻamaonia e avea o se paaga sili a le Tapasa, e fesoasoani mai i le pito maualalo ma mafai ona faʻanofo vave le Jeep SUV, fesoasoani i se pusa ma se faʻataʻitaʻiga lelei, fua lelei ma lena. na'o le fa'aalia o se mea le sa'o pe a talosagaina i se auala fa'anatinati.

Sipi Tapasa Po Aeto

E ui i le malosi o foliga vaaia, e tele mea e maua e le Tapasa pe afai e itiiti le ta'uta'ua o le tapuni pito i luma (o le pito ulufale e faafetai).

Ma le mea mulimuli, aua e te manatu o le saoasaoa o le 120 hp o le 1.6 Multijet e ave ai le Tapasa e iu lava ina atagia i le taumafaina. Faatasi ai ma se avetaavale toʻafilemu ma i luga o le auala e mafai ona faia le averesi o le 5 l / 100 km, ae i totonu o taulaga e tusa ma le 7.7 l / 100 km, ma i le faʻafefiloi faʻaaogaina e faigata ona sili atu i le 6.6 l / 100 km le averesi. .

Sipi Tapasa Nighteagle
O le a lea? O se "Easter Egg" ioe!

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

Muamua lava, e tatau ona ou taʻutino atu ou te fiafia i le Jeep Compass. Leai, e le o se mea e sili ona lelei i le vaega, pe sili ona tutusa, ae o le mea moni e mafai ona aumaia i se vaega laʻititi laʻititi o le agaga faʻafefe ma le malosi e masani ona tatou faʻafesoʻotaʻi ma faʻataʻitaʻiga o le North American brand.

Sipi Tapasa Nighteagle
O le 1.6 Multijet ua fa'amaonia e avea ma so'o lelei o le Tapasa.

Afai la o lo'o e su'eina se SUV e le pei o le tele, e foliga lelei e pei o le pefu i le ogatotonu o le atunu'u e pei ona i ai i luga o so'o se auala o le taulaga ma e fa'alelei, malosi, vateatea ma taugofie, o le tapasa o le ta'avale sa'o mo oe. .

Sipi Tapasa Nighteagle

Afai o loʻo e suʻeina se SUV e sili atu ona taulaʻi i amioga faʻamalosi, faʻatasi ai ma se vaaiga sili atu i le taulaga ma faʻapitoa poʻo se faʻataʻitaʻiga tumu i meafaigaluega ma tekinolosi, o laʻu fautuaga o le vaʻavaʻai i faʻataʻitaʻiga e pei o le Peugeot 3008, le Honda CR-V ( se compendium tekinolosi) poʻo le Kia Sportage.

Faitau atili