O le a le mea e tutusa ai le Ford Focus, le Nissan GT-R engine ma Pikes Peak?

Anonim

E mautinoa lava o le a e masani i le Ford Focus, o le masini masani i luma, faʻapipiʻi faʻataʻavalevale luma. Ae o le Ford Focus lea e sau i le ata, e itiiti pe leai foi se mea e fai i le faʻataʻitaʻiga gaosiga.

Na'o le va'ai i ai ina ia iloa ai e itiiti lava toega o le fa'ata'ita'iga a Amerika: na'o le A-poutu ma le fausaga o le tioata e pei o le Focus. O le tino atoa na suia i se pusa aerodynamic, e aoga e pei ona mataʻina.

Ae o le mealilo i le maualuga o le faatinoga o lenei masini tauvaga o loʻo i totonu o le afi. O le poloka fa'akomu fa'atauva'a a le Focus na tu'u avanoa i le a 3.8 twin-turbo V6 i tua i le tulaga tutotonu, mai le… Nissan GT-R . E le'i faamalieina i lenei suiga afi, Pace Innovations na tosoina le maualuga o le malosiaga i le 850 hp, i totonu o se afi (i lona faʻafouga fou) ua uma ona tuʻuina atu se 570 hp faʻaaloalogia.

Ford Focus Pikes Peak

O le fale fa'alogo a Ausetalia ua tu'ufa'atasia le poloka V6 a Godzilla ma se fa'asologa fa'asolosolo ono-saosaoa, lea e tu'uina atu ai le malosi atoatoa i uili uma e fa. O le vaetamaina o laupapa alava carbon mo le tino na fesoasoani e faatumauina le lalo o le mamafa tone.

Fai mai, e na'o le fa'amalologa e fetaui ma mana'oga a Pikes Peak… et voilà. O le Ford Focus - po'o le a le mea o totoe - na faia muamua i le Pikes Peak International Hill Climb, ma le avetaavale o Tony Quinn i le uili.

O lenei tuuga mauga e faia i tausaga taʻitasi i Colorado, ISA, ma e taʻua o le "tuʻuga i ao": e 20 kilomita le umi ma se eseesega maualuga e toetoe lava 1500 mita i le va o le amataga ma le maeʻa, ma le averesi o le 7. %.

O le lomiga o lenei tausaga na faia i le faaiuga o le masina na tea nei, ae o lea ua maua ata o lenei malosiaga malosi o loo faatino. Na'o le va'aia:

Faitau atili