O le 70 tausaga talu ai na maua ai e Mercedes-Benz le Unimog

Anonim

Mai le Siamani" UNI fua- MO saua- G erät", pe Unimog mo uo, o aso nei o se sub-brand o le Mercedes-Benz universe na fausia e se loli fanua uma, i le tele o lomiga, talafeagai mo soʻo se auaunaga.

Ma pe a matou fai atu mo auaunaga uma, e mo auaunaga uma: matou te maua i latou o ni taavale i le tautua a le au leoleo (afi, laveai, leoleo), vaega o le tausiga ( nofoaafi, eletise, ma isi), pe o se tasi o o taavale pito i luga ole auala.

Talu mai lona fa'aaliga i le 1948, ua vave ona iloa e sili atu lona gafatia nai lo galuega fa'ato'aga lea na muai fa'ata'atia ai.

Unimog 70200
Unimog 70200 i le Mercedes-Benz Museum

I le tau mafanafana o le 1950, ina ua maeʻa ona fiafia i le manuia tele ina ua faʻaalia i se faʻaaliga faʻatoʻaga a le Deutschen Landwirtschaftsgesellschaft (DLG, poʻo Siamani Faʻatoʻaga Sosaiete) i Frankfurt, o le Boehringer Bros o le na mamanuina ma gaosia le taavale, na iloa ai o se tupe faʻaalu tele o le a. e mana'omia e fa'afetaia'ia ai, ole mana'oga maualuga lea na fa'ataunu'uina muamua e Unimog.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le fesoʻotaʻiga i Daimler (o se vaega o Mercedes-Benz o se vaega) ua leva ona i ai i lena taimi, ma o le kamupani na tuʻuina atu le afi i le Unimog 70200 (o le muamua o mea uma). O le afi tiso lava lea e tasi na fa'aola le Mercedes-Benz 170 D, o le muamua na fa'aola se ta'avale mama i le mae'a ai o le Taua Lona Lua a le Lalolagi. Na fa'amaonia e le ta'avale le 38 hp, ae o le Unimog na fa'atapula'aina i le na'o le 25 hp.

Ae ui i lea, i lenei vaitau o le taua, ina ua televave le tuputupu aʻe o le tamaoaiga, o le tuʻuina atu o le OM 636 i Unimog e leʻi faʻamaonia atoatoa e Daimler. O le kamupani faufale Siamani na taumafai e faʻamalieina ona lava manaʻoga, lea na oʻo atu i tapulaʻa o lona gafatia gafatia. Afai la o le OM 636 e tatau ona tuʻuina i totonu o se taʻavale, o le mea e ave i ai le faamuamua, e le o se mea e ofo ai, e tuʻu i totonu oa latou lava taavale.

Unimog 70200

Fofo? Fa'atau Unimog...

…ma toe avea ma se isi sui o le aiga o Daimler ma Mercedes-Benz - e le mafai ona faafitia le gafatia o le taavale. Na amata feutagaiga i le amataga o le taumafanafana o le 1950, faatasi ai ma sui e toalua mai Daimler ma le toaono tagata e umia sea mai Boehringer Unimog, le kamupani atinae. Faatasi ai ma i latou o le tama o Unimog o Albert Friedrich.

Na maeʻa feutagaiga, ma le manuia, ia Oketopa 27, 1950, 70 tausaga talu ai, ma Daimler mauaina ma Unimog, faʻapea foʻi ma aia tatau ma noataga uma na o mai ma ia. Ma o le vaega o totoe, e pei ona latou fai mai, talafaasolopito!

Faatasi ai ma le Unimog ua tu'ufa'atasia i totonu o atina'e tetele a Daimler, na fa'amaonia tulaga mo lona atina'eina fa'atekonolosi faifaipea ma fa'atūina ai se feso'ota'iga fa'atauga i le lalolagi atoa. Talu mai lena taimi, e sili atu i le 380 afe o oloa faʻapitoa Unimog ua faʻatau atu.

Faitau atili