Tofa MotoGP. Valentino Rossi faʻasalalau lona lumanaʻi i taavale

Anonim

Valentino Rossi na faasilasila mai i le Aso Tofi nei o le a alu ese mai le MotoGP. O le "tofa" lea a le tagata ti'eti'e ta'uta'ua - ma mo le tele o taimi sili ona lelei - o le ta'aloga ta'aloga ta'avale afi ta'uta'ua a le lalolagi.

Na taʻua e le 42 tausaga le matua Italia o le a avea ma ana vaitau mulimuli - o lona 26th i le World Motorcycle Championship. O le iuga lea o se galuega umi ma le mamalu ua faitaulia ai siamupini e iva o le lalolagi, 115 manumalo ma 199 pulelaa.

Numera e ono suia pea seia oo i le GP mulimuli o le vaitau, ia Novema 14th, i Valencia.

Le lumanaʻi o Valentino Rossi

I aso nei, o Rossi e le naʻo se avetaavale, o ia o se lalolagi faʻailoga e maua ai le faitau miliona ma e toetoe lava a tele e pei o le taʻaloga lava ia. Ae ina ua ia faia se manatu e faamanatu ai le au tusitala i le taimi o le faasilasilaga o lona litaea mai le MotoGP, e ui lava i le fua o lona talatuu, "i loʻu loto, ou te lagona o aʻu ma o le a sili atu i luga o mea uma se tagata tietie seia oʻo i le iuga o oʻu aso", o le tala lea a le tagata tietie Italia.

Tofa MotoGP. Valentino Rossi faʻasalalau lona lumanaʻi i taavale 13103_1
Niki Lauda ma Valentino Rossi . O le fa'ailoga a Valentino Rossi e fa'afeagai ma ta'aloga ta'avale. O ia o le uluai uila afi i le talafaasolopito na iloga i le tulaga maualuga e le lauiloa a le British Racing Drivers Club - vaʻai iinei.

O le mafuaaga lena na faia ai e Valentino Rossi se manatu e faʻailoa ai o le a ia le faʻamavae i tuuga. I le faaopoopo atu i le puleaina o le VR46 brand, ma 'au o loʻo tauaveina lona igoa i le Moto3, Moto2 ma le MotoGP, o le a ia faʻaputuina galuega a pailate i tauvaga afi.

O lo'u naunau tele o le tuuga uila afi. Ae o tuuga taʻavale foi e nofoia se avanoa tele i loʻu fatu.

Tofa MotoGP. Valentino Rossi faʻasalalau lona lumanaʻi i taavale 13103_2
O le galuega a Valentino Rossi na amata i le kaseti. Ae ui i lea, o le le lava o punaoa tau tupe o lona uiga o lona tama, o le avetaavale muamua o Graziano Rossi, na amataina Valentino Rossi i luga o uili e lua.

Na fesiligia e uiga i le faiga o le a ia tauva ai, fai mai Valentino Rossi "e leʻi faia se faaiuga (...), o se mataupu lea o loʻo feagai ma Uccio Salucci".

Valentino Rossi i le Formula 1?

O le avetaavale Italia e le o se 'tagata ese' i tuuga afi - o ia foi o le uluai uila afi na iloga e le British Racing Drivers Club (BRDC).

Mai le 2004 i le 2007, na manaʻo foʻi i ai le Formula 1 - manatua le tala atoa i lena autu - lea na faʻaalia ai le saoasaoa ma le tumau i le fuaina o le malosi ma igoa e pei o Michael Schumacher. Ae ui i lea, i le 42 tausaga le matua, o se matata i le Formula 1 ua matua faʻaumatia.

Tofa MotoGP. Valentino Rossi faʻasalalau lona lumanaʻi i taavale 13103_3
Vaega o le aiga. O le auala lena e manatu ai Ferrari ia Valentino Rossi.

I le ta'amilosaga, na fa'aalia ai fo'i e Rossi le taleni ma le saoasaoa, e o'o lava i le sasaina o Colin McRae i le Rally de Monza i le 2005. Talu ai nei lava, o Valentino Rossi o lo'o tamo'e e le aunoa i tuuga tumau, o le filifiliga sili lea mo lona fa-uili ta'aloga i le lumana'i. .

Po'o le a lava le ta'aloga, e tasi le mea e mautinoa: po'o fea lava e i ai Valentino Rossi, o le ai ai le tele o tagata fiafia. Le lekeona lava lea e toeitiiti atoa le 30 tausaga na vali samasama ai tulaga o ta'amilosaga na pasia ai le MotoGP.

Tofa MotoGP. Valentino Rossi faʻasalalau lona lumanaʻi i taavale 13103_4
O lenei ata e mai le Goodwood Festival. Le tausamiga tele i le lalolagi fa'apitoa mo ta'avale o lo'o fa'aofuina i lanu samasama e talia ai Valentino Rossi.

Faitau atili