Fernanda Pires da Silva. Na maliu le "tina" o le Estoril Autodromo

Anonim

I le faaopoopo atu ia Paulo Gonçalves, o lenei faaiuga o le vaiaso na tutusa foi ma le leiloa o se isi igoa taua i le taʻaloga taʻavale a Potukale: Fernanda Pires da Silva, le "tina" o le Estoril Circuit.

O lea tala na faalauiloa i le Aso Toonai e le nusipepa o le Expresso, ma lipotia ai le maliu o le tamaitai faipisinisi e 93 tausaga le matua i lea aso.

O le Peresetene o le vaega o Grão-Pará, Fernanda Pires da Silva o le a manatua pea mo se galuega na tuuina atu ai le tele o taaloga afi a le atunuu: le Estoril Autodrome.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le nafa ma le fausiaina o le tuuga tuuga i le amataga o le 1970s, o Fernanda Pires da Silva na agai i luma: na ia faaaogaina lona lava laumua e fausia ai le mea sa avea muamua ma fale o le Formula 1 i lo tatou atunuu.

Estoril Circuit
O le Autodromo do Estoril (o lona igoa aloaʻia Autódromo Fernanda Pires da Silva), na faʻauluina ia Iuni 17, 1972.

I aso nei, o le tuuga tuuga na fuafuaina e le tamaitai fai pisinisi o loʻo faʻasoa lona igoa ma ia, ma avea ma manatuaga sili o le galuega a Fernanda Pires da Silva, o le na tuuto atu i le vaega o tagata tafafao maimoa ma fanua.

Na vaaia foi e le peresitene o le vaega o Grão-Pará lana galuega na aloaia i le Civil Order of Agricultural and Industrial Merit i le taimi o le au peresitene o Jorge Sampaio, ina ua mulimuli ane teuteuina e avea ma Ofisa Sili o le Order of Merit. Mulimuli ane, ia Mati 11, 2000, na siitia ai foi Fernanda Pires da Silva i le Koluse Tele o lea lava Poloaiga.

Faitau atili