Na'o Iapani.O le fonotaga na fa'apotopotoina na'o ta'avale ma le afi Wankel

Anonim

O le faʻamaʻi Covid-19 atonu na mafua ai ona faʻaleaogaina le tele o fonotaga ma faleoloa, peitaʻi e leʻi taofia ai se fonotaga faʻapitoa e faʻapitoa mo le Wankel afi.

Faia i Iapani, o lenei fonotaga e na o le tasi le tulafono: o taavale o loʻo iai e tatau ona faʻapipiʻiina i le afi taʻutaʻua na pateni e Felix Wankel i le 1929.

Faʻafetai ia YouTuber Noriyaro, i lenei vitio e mafai ona matou vaʻavaʻai atili i lenei fonotaga ma faʻamaonia le mea na matou faʻamoemoeina: o le tele o taʻavale o loʻo i ai e tasi le ituaiga: Mazda.

E mafua ona o ni mea faigofie se lua o le nofoaga faʻafanua o le mea na tupu ma, ioe, o le mafutaga umi a Mazda ma Wankel engines. O le mea lea, e iai a matou faʻataʻitaʻiga e pei o le Mazda RX-3, RX-7, RX-8 ma e oʻo lava i le Mazda 767B, o le muamua o le 787B - naʻo le Wankel na manumalo i le 24 Itula o Le Mans, i le 1991 - sa i ai ma le faailoga e "lagolago" le mea na tupu faatasi ai ma le i ai o lenei kopi.

Mazda tele, ae e iai tuusaunoaga

E ui lava i le tele o Mazdas i lenei mea na tupu - e le gata i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga atoatoa faʻapea foʻi ma isi ua matua suia - e le gata o faʻataʻitaʻiga Iapani e faia i lenei fonotaga faʻapitoa mo masini Wankel.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga e le o ni Iapani o loʻo i ai iina, o le mea sili ona seasea atonu o le Citroën GS Birotor, o se faʻataʻitaʻiga na faʻatau atu nai kopi ma na toe faʻatau mai e le Farani e faʻaumatia ina ia aua neʻi feagai ma le tuʻuina atu o vaega i le lumanaʻi.

I le faaopoopo atu i lenei tagata Farani e le masani ai, na auai foi le fonotaga a Caterham na mauaina se afi Wankel ma e oo lava i se prototype na faia mo le lomiga 1996 o le Tokyo Auto Salon.

Wankel Engine
E ui lava i lona faʻasalalau faʻasalalau o le Wankel engine o loʻo i ai le tele o tagata fiafia.

Faʻafouina Novema 5, 2020, 3:05 i le afiafi - O le tala na faʻatatau i le tauvaga faʻataʻitaʻiga o le 787B, ae o le mea moni o le 767B, o lea ua matou faʻasaʻo ai le tusitusiga e tusa ai.

Faitau atili