GT86, Supra ma… MR2? Atonu ua toe fo'i mai le "Three Brothers" a Toyota

Anonim

O le a le ituaiga e sau i le mafaufau pe a tatou talanoa e uiga i taaloga? E mautinoa lava e le o le Toyota , ae naʻo le suʻeina o itulau o le talafaasolopito o le faʻailoga ma o le ae vaʻai i se talafaasolopito umi o taʻavale taʻavale.

Ma, masalo, o le vaitaimi sili ona mauoa i lenei mataupu o le taimi o le 80 ma le 90, ina ua tuuina mai e Toyota ia i matou se vaega atoa o taavale taʻavale, ma se crescendo o le faatinoga ma le tulaga.

MR2, Celica ma Supra o latou ta'aloga - mai le amataga - o le fa'ailoga, i se tulaga mata'ina na ta'ua ai o le " Tolu uso".

Ia, ina ua toeitiiti atoa le luasefulu tausaga o le toesea, e foliga mai o le "auso e toatolu" ua toe foi mai, e ala i le "poloaiga a le peresetene". Ae sili atu ona ogaoga, o le peresitene o Toyota, Akio Toyoda, o ia o le avetaavale autu mo le faailoga e toe foi atu i se aiga o taavale taʻavale.

E pei ona fa'amaonia mai e Tetsuya Tada, le inisinia sili i tua o le Toyota GT86 ma le Toyota Supra fou. Na faia e Tetsuya Tada ni faʻamatalaga - e le o le aufaasālalau, ae i ana uo i Peretania, lea na ia taumafai ai e faʻapipiʻi le Supra fou - e faʻamaonia, pe toetoe lava, le tala:

Fai mai Akio i le avea ai o se kamupani, e manaʻo e iai Três Irmãos, ma le GT86 i le ogatotonu ma le Supra o le uso matua. O le mea lena na matou taumafai ai e faʻamoemoe mo Supra lea na ofoina atu le maualuga maualuga i uiga uma.

Toyota GT86

O le "uso" lona tolu, o loo misi pea

Afai o le GT86 o le uso ogatotonu (nai lo le Celica), lea ua uma ona faʻamaonia o se sui, ma le Supra fou le uso matua, o lona uiga ua misi le uso laitiiti. E pei ona faʻaalia e nisi o tala, o loʻo saunia e Toyota se tamaʻi taʻavale taʻavale, o se sui i le MR2 , tauva o le Mazda MX-5 e le maalofia.

I le 2015, i le Tokyo Motor Show, na faʻaalia ai e Toyota se faʻataʻitaʻiga i lenei tulaga. O le mea moni, o se faʻataʻitaʻiga poʻo se taʻavale faʻataʻitaʻiga, o le S-FR (silasila i le faʻailoga o loʻo i lalo) e itiiti lava, ona o loʻo i ai uma "tics" o se faʻataʻitaʻiga gaosiga, e taʻua o le i ai o faʻata masani ma faʻamau faitotoa ma se totonu atoatoa.

Toyota S-FR, 2015

E le pei o le MR2, o le S-FR e leʻi sau ma se afi pito i tua. O le afi - 1.5, 130 hp, e aunoa ma le turbo - na tuʻu umi i luma, faʻatasi ai ma lona mana na tuʻuina atu i uili tua, pei o le MX-5. O le eseesega i le MX-5 o loʻo taoto i totonu o le tino, coupé, ma le numera o nofoa, faʻatasi ai ma nofoa laiti e lua, e ui lava i le faʻatusatusa i fafo.

O le a toe faʻaleleia e Toyota lenei faʻataʻitaʻiga, pe o sauniunia se sui tuusaʻo i le "Midship Runabout 2-seater"?

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

Faitau atili