Se Mazda 787B o lo'o ee i Le Mans fa'amolemole

Anonim

Na matou fesili i se tagata faitau faʻamaoni, o se mea e ofo ai, o le a le mea na ia manaʻo e vaʻaia i totonu o le Razão Automóvel i le faaiuga o le vaiaso. O le tali sa faigofie ma tuusaʻo: "O se Mazda 787B o loʻo alaga i Le Mans, faʻamolemole."

O LE Mazda 787B o se fa'ailoga moni, na'o ia lava le fa'ata'ita'iga Iapani i le tala fa'asolopito na manumalo i le 24 Itula o Le Mans ma na ia faia ma le mata'ina. O se penisini moni e le'o fa'atauva'a i le "pese" tulaga ese o lana Wankel R26B. O le rotors e fa sa i ai le malosi maualuga o le 900 hp, ae na faʻatapulaʻaina i le 700 hp e tatalia ai le umi umi. O tapenaga mo le tuuga fautasi a le Mazda 787B i Le Mans na faia i le Silverstone Circuit ma le Estoril Autodromo, lea na ufiufi ai e le Mazda 787B le silia ma le 4700 km i le suʻega.

I le 1991 Johnny Herbert, faatasi ai ma Bertrand Gachot ma Volker Weidler na ave le Mazda 787B i le tulaga maualuga i luga o le pulelaa i le lomiga lona 59 o le 24H Le Mans. Ae o Herbert, e ui ina ave le Mazda 787B i le faaiuga o le tuuga, e leʻi oʻo i luga o le pulelaa e maua ai le ipu talafeagai. Ina ua maeʻa le tuuga, sa matua vaivai o ia ma le le lava o meaʻai na tatau ai ona ave o ia e fomaʻi ma ave i le falemaʻi matagaluega.

I lenei vitio tatou te vaʻaia ai le avetaʻavale Johnny Herbert, i tua o le uili o le Mazda 787B, faʻamanatuina le 20 tausaga o lona manumalo i Le Mans.

Faitau atili