Mazda MX-5: Manatua le taimi ua tuanaʻi ma le faʻamoemoeina o le lumanaʻi

Anonim

O le Mazda MX-5 e faamanatuina lona 25th anniversary i lenei tausaga, faʻatasi ma le tatalaina o se tupulaga fou ia Setema 3rd. Ua tatou masani i lenei tupulaga fou i sina mea itiiti i lenei tausaga, ma e leʻi atoa se masina, o loʻo toe iloilo e XCar le talaʻaga o le taʻavale taʻutaʻua sili ona lauiloa.

O le ata tifaga e faʻapipiʻi le Mazda MX-5's 25-tausaga talafaasolopito i le 12 minute. Talu mai lona amataga, lea e amata i le tausaga mamao o le 1976, mulimuli i le fesoʻotaʻiga ma le 3 augatupulaga, ma faʻaiʻu i le itu masani ma le tauvaga o le taʻavale taʻavale laiti. O se auala lelei e sauniuni ai mo le taunuu mai o le tupulaga fou i le amataga o le masina fou.

O le tupulaga fou ua maua i sina mea itiiti, faatasi ai ma le tatalaina o le chassis ia Aperila, i le faaaliga a Niu Ioka, ma i vaiaso talu ai nei, o Mazda na lolomiina teasers i le faʻamoemoe o le tuʻuina atu o le MX-5 fou, lea matou te tuʻuina atu ai. le iloa le mea fou i le ata i lalo.

Fa'aliliuina ata ile fa'aogaina ole ifftoany

O le a se mea tatou te iloa e uiga i le MX-5 fou?

E pei ona valoia - mo i latou na mulimuli i faʻasalalauga fou a Mazda - o le MX-5 fou e tatau ona avea ma se isi mataupu i le Skyactiv saga. O se polokalame, i se faapuupuuga, o se auala atoa i le mamanu o taavale, o lona uiga, e leai se "maa" e le mafai ona paʻi, faʻamalieina le taʻavale atoa, mai le mamanu o le fausaga i le fou, sili atu le lelei o masini, e aunoa ma le faʻagaloina o le tele o mataupu. mataupu , e pei o le lagona o le pulea a o ave taavale ua matua viia i Mazda.

Faatasi ai ma le MX-5 o se tasi o faʻamatalaga e le maʻalofia i le polokalame Skyactive, pe i fuafuaga e aveese le mamafa mai augatupulaga fou o Mazda faʻataʻitaʻiga, poʻo le auiliiliga foi o le suiga o mea, e tatau ona faʻamoemoeina o le MX-5 fou. o le a avea ma tumutumuga mai le polokalame.

O le MX-5 fou o lo'o folafola mai e 100kg mama nai lo le taimi nei ma o le a fa'aogaina fa'aliliuga e fa'atatau i le fa'atulagaina umi o le otto Skyactive afi ua uma ona tatou iloa - e ta'ua o le 1.5 ma le 2.0 4-cylinder engines. O se ogatotonu maualalo o le kalave e tatau foi ona faʻamoemoeina, ma e pei ona faʻaalia e le taʻavale, o le tausiga o se fausaga faʻapitoa o se afi faʻaumiumi pito i luma e tuʻu tonu lava i tua o le axle pito i luma, uili i tua ma le faʻamalolo tutoʻatasi i au uma e lua.

mazda mx-5 gui

O le mea sili e le iloa e faʻataʻamilo i le mamanu o le faʻataʻitaʻiga fou. O nisi e fai mai o le a avea ma soʻo o le gagana Kodo e faʻaalia ai le isi vaega o le Mazda, e pei ona fai mai isi o le a faʻaalia ai le MX-5 muamua. Tatou fa'atali se'ia o'o ia Setema e fa'amaonia uma tala ma fa'ate'a uma masalosaloga.

O le isi mea moni uiga ese i le talafaasolopito o lenei faʻataʻitaʻiga. Mo le taimi muamua i lona talafaasolopito, o le MX-5 o le a tuʻuina atu lona auivi e faʻatupu ai se isi taʻaloga taʻavale. E tatau ona avea ma Alfa Romeo, ae o le tele o suiga i le Fiat Group, o le uso o le MX-5 e tatau ona iu i le tauaveina o le faailoga Fiat (o loʻo tu pea le manatu o Abarth), faʻatasi ai ma le mamanu patino ma le masini.

Faitau atili