Ole ta'avale lea ole Mazda MX-5 fou

Anonim

O le Mazda MX-5 fou o le a naʻo le 2015 e iloa, ae o le faamanatuina o lona 25th anniversary, Mazda o loʻo ofoina atu se meaalofa e ala i le tatalaina o le isi augatupulaga chassis i Niu Ioka, e le taumateina o le vaega o vaega na sili ona sao i le faʻamalamalamaina o le uiga o le. le roadster iloga.

I le ata faʻaalia na tuʻuina atu, o le Skyactive Chassis, aʻo fou, e tumau pea le masani masani. E pei o le tulaga talu mai le augatupulaga muamua, o le Mazda MX-5 i le lumanaʻi o loʻo tausia le fausaga o ona tuaa. O le afi fa'aumi i luma, tu'u loa i tua o le axle pito i luma ma, ioe, uili uili tua. I le pito i luma matou te maua ai se faiga faʻamalolo faʻatasi ma tafatolu faʻapipiʻi, ae i tua o se ituaiga multilink. O lo'o va'aia o se afi 4-cylinder i totonu o le laina, ma o le MX-5 e fa'amoemoe e fa'aoga le 1.5 ma le 2.0 masani.

MX-5 e tutusa lelei ma le gaioi, malie ma... mama. E ui lava e malamalama lelei, faʻatasi ai ma le faʻavae faʻavae e molia ai le 1150kg (EU standard), o le evolusione i luga o le 3 augatupulaga o le MX-5 faʻaopoopoina le 120kg le manaʻomia pe a faʻatusatusa i le uluai. O le tupulaga lona 4 e fesuia'i le tulaga. O le sini a le faʻailoga o le tipiina o le 100kg mai le taimi nei, faʻalatalata atu i le mamafa o le MX-5 muamua. O le mea e faʻamaonia e Mazda o le tufatufaina o le mamafa o le 50/50, o se taimi maualalo o le inertia ma le pito sili ona maualalo o le kalave o soʻo se MX-5.

O loʻo iai pea le isi tausaga e faʻatali ai mo le MX-5 fou, ae leʻi...

Mazda_MX-5_25th_anniversary_2014_8

O le Mazda MX-5 25th Anniversary Edition fou lea, ma e pei ona taʻu mai e le igoa, o se lomiga faʻatapulaʻa faʻapitoa e faamanatu ai se aso taua. I le taimi nei, e na o le 100 iunite o le a avanoa mo le maketi a Amerika.

Amata i le mea o loʻo vaʻaia e le mata, o le MX-5 25th Anniversary Edition o le a maua faʻapitoa i le lanu e tasi, e taʻua o Soul Red Metallic. O le lanu uliuli iila e fa'atusatusaina ai lenei lanu vi'ia, e ufiufi ai pou A, fa'avaa tioata, fa'ata i tua ma le taualuga u'amea e mafai ona toe fa'afo'i. Ua fa'apogisaina fo'i le fa'aaliga ma o uili 17-inisi ua vali i le lanu efuefu u'amea pogisa.

Mazda_MX-5_25th_anniversary_2014_3

O totonu e mama, ma nofoa pa'u almond ma teuteu faitotoa. O le uili o le uili, taofi lima, faʻatonuga o le faʻaogaina o tusi ma lima, i le isi itu, o loʻo i totonu o le paʻu uliuli. O isi fa'amatalaga teuteu e fa'aoga i se leo e pei o le u'amea vai, ma o le lanu uliuli e toe fa'aalia i tua o nofoa ma lima uili. O le su'iina mumu e fa'atusalia i le leo le mautonu o totonu ma le MX-5 25th Anniversary Edition ua fa'apipi'iina fa'atasi ma pedal alumini.

O faʻamatalaga e faʻamutaina i fafo i totonu o le mea faʻapipiʻi lima vali. Amata i le mumu e pei o le lanu faavae, o se gradient i luga o le Piano Black o loʻo ufiufi, o lona uiga e le tatau ona i ai ni faʻataʻitaʻiga 2 e tutusa lelei. Faʻasaʻo i totonu ma fafo, o loʻo i ai foi le faʻailoga faamanatu o le 25 tausaga o le MX-5.

Mazda_MX-5_25th_anniversary_2014_17

Ae o le a le mea e tulaga ese ai lenei lomiga faʻapitoa mai le tele o isi e masani ona i ai i le MX-5 o le faʻalauteleina o le gauai atu i le fausiaina o le 2-lita afi, faʻapitoa i lenei lomiga faamanatu. Pistons, la'au fa'afeso'ota'i ma uili e filifilia e lima. Ou te manaʻo e talitonu o le faʻapalepale e tatau ona matua faigata i le faʻapotopotoga o le afi e mafai ona tatou maua i le MX-5, ae e tusa ai ma le Mazda, mo lenei lomiga faʻatapulaʻa, naʻo vaega e maua ai le paleni sili ma le mamafa. o le a filifilia e faaauupegaina le afi.

O le taunuuga, e tusa ai ma le Mazda, o se afi e sili atu le malosi ma naunau e faʻaaogaina i pulega uma. O le MX-5 25th Anniversary Edition o loʻo faʻapipiʻiina i le tusi tusi o le a faʻapipiʻiina ma Bilstein shock absorbers, ma, e pei ona taʻua, o le a naʻo le faʻapipiʻiina o uili 17" ma le paʻu e tuʻuina atu e Bridgestone e ala i le Potenza RE050A 205/45 R17.

Mazda_MX-5_25th_anniversary_2014_11
Ole ta'avale lea ole Mazda MX-5 fou 13301_5

Faitau atili