Fa'amanatuina le 25 Tausaga o le Mazda MX-5

Anonim

O le Mazda MX-5 e faamanatuina lona 25th anniversary i lenei tausaga, ina ua faʻaalia i le Chicago Motor Show 1989. Talu mai lena taimi, ua avea ma taʻaloga taʻaloga sili ona manuia, ma faʻatau atu e latalata i le miliona iunite mai le 3 augatupulaga. Ma e le tatau ona gata ai iina, faatasi ai ma le tuʻuina atu o le tupulaga fou ua i ai i le 2015.

E amata i le faʻamanatuga, e leai se mea e pei o le manatuaina o le MX-5 muamua ma se vitio laʻititi ae tele i le amataga o le masini. Ua valaaulia e Jay Leno i lana faletaavale taʻutaʻua ni tagata taʻaʻalo se toʻalua i le fanau mai o le MX-5 (poʻo Miata i le Iunaite Setete o Amerika), lea o Bob Hall, o se tusitala i le Motor Trend, ma Tom Matano, le mamanu o le a faia. tuuina atu le laina, tu i fafo mulimuli ma faailoga i le roadster faavavau, faatasi ai ma uluai talanoaga hypothetical e uiga i se tamai taʻaloga taʻavale a Mazda e tulaʻi mai i le 70s.

O le fa'aosoina o le agaga o tama'i ta'aloga ta'aloga fa'aPeretania mai le 60s, lea o lo'o tu mai ai le fa'ailoga ma le fa'aosofia Lotus Elan, le MX-5, talu mai lona fa'aofiina i le 1989, e tutusa lelei ma le fiafia i tua o le uili. O le a le manumalo lava i se taʻaloga o taʻaloga mama, ae o le mamafa o loʻo i ai ma se taʻavale faʻapitoa, e fesoasoani e faʻatumu lena "mea sese", faʻamautinoaina se faʻataʻitaʻiga tulaga ese ma e sili atu le sili atu ona mamana ma taugata talosaga.

E iai ni fesili? vaai lenei MX-5 sasaina "malosi faʻavae" i le Sebring Circuit.

Fa'aali atu ia te oe se auala e pi'o, ma e tatau ona i ai ni nai mea e fa'afiafiaina mo lona suavai, feso'ota'iga ma le vave o le tali e pei o le MX-5.

Mx5-NA

Faʻaopoopo le tau talafeagai ma tau, faʻalagolago i luga atu o le averesi, tele le faʻaogaina o le gafatia ma le faʻatinoina o galuega, faʻapea foʻi ma le le lava o tagata tauva (sa i ai se faʻamaʻi i le ogatotonu o le 1990s, ae leai se mea o totoe), ma e te mauaina. fa'aauau le manuia o lenei ta'avale iloga ma fa'asolopito i luga o le 25 tausaga. Ma e le gata ai iinei...

Ua i ai nei i le 2015 o le a tatou vaʻai i le tupulaga fou o le Mazda MX-5 , folafola atu e mama ma sili atu le tamaoaiga nai lo le taimi nei, ma le faʻaogaina o masini Skyactive. Ae o le tala tele o le mea moni e iai soʻu tuagane. Mai lau fa'avae, matou te va'ai i se MX-5 parlare Italian. O le maliliega na sainia i le va o Mazda ma le mea ua taʻua nei o FCA (Fiat Chrysler Automobiles), na faʻaalia ai se sui o le Alfa Romeo Spider. Fa'asoa le tulaga, ae fa'atasi ai ma fa'ainisinia ma fa'alelei, sa manatu i ai o se fa'aipoipoga manuia. O mea na tutupu lata mai ua faasino i le lafoaia o lenei fuafuaga. Ia, o se vaega. O le ai ai se "Italian" MX-5, ae o le faʻailoga o le a tauaveina e le tatau ona avea ma Alfa Romeo, faʻatasi ai ma faʻailoga sili ona ono suitulaga ia Fiat poʻo Abarth i le 2016.

E tasi le mea e mautinoa: o le a faʻaauau pea le matou Mazda MX-5!

Faitau atili