Top 5. O igoa tauvalaau sili ona malie na tuuina atu ia Porsches

Anonim

Beetle, gutu o le Toad po'o le Falaoa. O nisi ia o igoa tauvalaau sili ona ta'uta'ua na tu'uina atu i ta'avale, e o'o lava i le suia o igoa fa'ata'ita'iga moni: Volkswagen Type 1, Citroën DS ma Volkswagen Type 2. Ae e tele isi fa'ata'ita'iga i le tala fa'asolopito o ta'avale, o nisi e sili atu le fa'ailoga malie, o isi e le lelei.

I le vitio lata mai i le "Top 5" faasologa, na alu ai le malaga a Porsche i tua i le taimi ma asiasi atu i taavale e lima i lona talafaasolopito na maua ai igoa tauvalaau sili ona manatua pea.

O le faʻataʻitaʻiga muamua i luga o lenei lisi o le Porsche 356 B 2000 GS Carrera GT, lea sa taʻua foi o le "Triangular Scraper" (lea e faʻaliliuina i le "tafatolu tafatolu"), ona o lona foliga aerodynamic.

O le isi faʻataʻitaʻiga o le Porsche 935/78, e masani ona faʻaigoaina o le "Moby Dick" ona o lona apaʻau pito i tua.

Mo le Porsche 904/8, na matou faʻaauau pea le autu o meaola, aua o lenei faʻataʻitaʻiga na lauiloa o le "kangaroo". Ae ui i lea, e pei ona iloa e Porsche lava ia, o le faaigoaina o se taʻavale taʻavale ma le igoa o lenei taʻutaʻua marsupial e le o se faʻafetai. O lenei igoa tauvalaau na mafua ona o le 904/8 sa fai si le mautu ma faʻafefe.

Ona soso'o ai lea ma le 718 W-RS Spyder, o le Porsche e umi lona olaga tuuga - na tamoe i le va o le 1961 ma le 1964 e toetoe lava a leai se suiga - lea na lauiloa o le "tinamatua".

Porsche 917/20, le puaa sili ona saoasaoa i le lalolagi

Ma le mea mulimuli, o le Porsche 917/20 faʻailoga, o ona foliga e le masani ai ma muscular foliga, o se taunuuga o le taimi na faʻaalu i le matagi tunnel, faʻatasi ai ma le lanu piniki na mafua ai le faʻaosoosoina o le alofa, e aofia ai le igoa "puaa piniki".

Porsche 917/20

O lenei igoa na iu ina avea o se ituaiga o ula i totonu e le au, o le na filifili e teuteu i le "faafanua" o tipi eseese o puaa. Ma i lena aso na fanau mai ai le "Pink Pig", o le puaa sili ona saoasaoa i le lalolagi.

Faitau atili