O lo'o fa'aauau pea ona fa'alauteleina le eseesega i le va o le fa'aaogaina moni ma le fa'asalalauga

Anonim

Fa'atauga ma fa'amālosia. O se tasi lea o mataupu sili ona talanoa i ai iinei i Razão Automóvel. Afai e te manaʻo e faʻaauau le tafaoga faamasani ma mea sili ona taua o loʻo matou ufiufi i lenei autu, o nai faʻataʻitaʻiga nei:

  • Mea uma e te manaʻomia e te iloa e uiga i le faʻaaogaina fou ma le faʻasologa o faʻamalo;
  • E na'o le 15 fa'ata'ita'iga e fetaui ma tulaga fa'aleaogaina o le RDE 'ola moni';
  • O le a matua'i uma lava afi afi tiso? Vaai leai, vaai leai...;
  • Dieselgate ma emissions: o le faʻamalamalamaga talafeagai.

E tusa ai ma le autu o le mataupu, e le o se mea e ofo ai i soo se tasi ona o taavale uma o loʻo faʻatau atu e ofoina atu se eseesega i le va o le faʻatagaina ma le faʻaaogaina moni. O se mea e fai soo ma ua manatu "masani". Mai faʻailoga i tagata faʻatau, ua masani tagata uma i le ola ma nei faʻalavelave.

Ae ui i lea, o nei eseesega o loʻo faʻapea o loʻo faʻateleina le popole. E tusa ai ma le European Federation for Transport and Environment, o le averesi o le eseesega o maketi o loʻo taoto nei i le 42% (fa'amatalaga mai le 2015).

O lo'o fa'aauau pea ona fa'alauteleina le eseesega i le va o le fa'aaogaina moni ma le fa'asalalauga 13696_1

O faʻaiʻuga e mai se suʻesuʻega na faia e le European Federation of Transport and Environment, lea na faʻatusatusaina faʻamaumauga faʻamaonia taavale ma suʻega na faia e le International Council on Clean Transportation (ICCT) ma faʻamaumauga na tuʻuina atu e le faitau afe o tagata taʻavale e ala i le Spritmonitor platform. O lea la, o loʻo matou feagai ma se faʻataʻitaʻiga sili ona taua.

Aisea e "tulai ai" lenei eseesega?

O le averesi o eseesega o loʻo faʻaauau pea ona tulaʻi mai, i lea tausaga ma lea tausaga, e le gata ona o le faʻateleina o le faʻafouina o afi, lea e mafai ai e faʻailoga ona sili atu ona lelei le "puleaina" afi afi (e aunoa ma le solia o soʻo se tulafono), ae faʻapea foʻi ona o le tele o le i ai o faiga i totonu. o le 1990s (ina ua faʻaaogaina le NEDC cycle) e leʻi faʻatemokalasi - vaʻai le faʻamatalaga a le OICA iinei.

Fa'atonu eletise, ea malulu, fa'alogo leo, GPS, radar, ma isi mea uma ia e "gaoi" le lelei o afi afi ma fa'ateleina ai le fa'aaogaina. O nei faiga e le'i amana'ia pe a fa'avasegaina lenei fa'ata'amilosaga fa'amaonia mo le silia ma le 20 tausaga.

Tu'ua'ia le taamilosaga NEDC

E tusa ai ma lenei suʻesuʻega, o loʻo faʻateleina le faʻaogaina o vaʻa i le taamilosaga a le NEDC. I le 2001, o le averesi o eseesega i le va o le taumafaina moni ma le faʻaaogaina faʻatagaina na o le 9%, mai le 2012 i le 2015, o lenei averesi na siitia mai le 28% i le 42%.

O le faʻatusatusaga o lenei suʻesuʻega o le 2020 o le averesi o le eseesega o maketi o le a 50%. E ui o le faʻatagaina o le WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedures) faʻamaonia le taamilosaga - lea o loʻo faia ai se vaega o suʻega i lalo o tulaga moni - o lenei fuainumera e mafai ona pa'ū i le 23%.

O lo'o fa'aauau pea ona fa'alauteleina le eseesega i le va o le fa'aaogaina moni ma le fa'asalalauga 13696_3

mae'a su'esu'ega iinei

E pei ona matou taʻua muamua, i le mea moni, e leai se tasi e manumalo i nei eseesega. E le o faʻailoga, e le o setete, ma e oʻo lava i tagata faʻatau. O Sui Usufono o le EU ua fautuaina foi e le Komisi Europa e toe iloilo a latou lafoga faʻaalu i lalo ina ia, a faʻamalosia le taamilosaga a le WLTP, e leai se siitaga o lafoga.

O le mea moni, e leai se tasi e foliga lelei ile ata. Malosiaga faʻapolokiki (Member States, EU, etc.) ma faufale, e ala ia latou faʻalapotopotoga (ACEA, OICA, ma isi) e oʻo mai i le taimi nei e itiiti lava se mea na faia e toe faʻafoʻi ai lenei tulaga. Ole ta'amilosaga WLTP e umi se taimi e fa'amanaia ai, ma e le'i taunu'u le ta'amilosaga RDE i le 2025.

O fa'ailoga o lo'o iai le tele ma le la'ititi o eseesega

Faatasi ai ma ituaiga o loʻo iloiloina i lenei suʻesuʻega, o le sili (ma le laʻititi laʻititi laʻititi) o le Fiat, ma le "naʻo" 35% le eseesega. O le mea sili ona leaga, e ala i le tele o le va, o le Mercedes-Benz, ma le 54% averesi eseesega.

O lo'o fa'aauau pea ona fa'alauteleina le eseesega i le va o le fa'aaogaina moni ma le fa'asalalauga 13696_4

Faitau atili