O loʻo tuʻuina atu e Porsche le Boxster fou: E iai a matou masini!

Anonim

Va'ai po'o le a le mea na i'u ina avea ma "tama'i pato mataga" a Porsche i le 90s!

Ina ua faalauiloa e Porsche le uluai augatupulaga Porsche Boxster i le 1996, o le au sili ona malolosi o le Stuttgart na feita i le faataitaiga. Na latou manatu o se a'oa'oga sese ma se fa'alataina o tulaga taua o le ituaiga. Sa latou faitio i mea uma. Mai le tulaga tutotonu o le afi, i le leai o se malosi o le taavale, ma o le mea moni, o le collage na faia e le "bastard" i le mamanu o le Porsche iconic 911. Toeitiiti lava o mea uma na fai mai i le taimi e uiga i le Boxster ... o se faʻataʻitaʻiga na ia nofo ai i le paolo o lana laurels na manumalo ai lona uso matua, le 911. O le Porsche lea a i latou e leai se tupe e faʻatau ai se 911, ma isi. O mea leaga, latou te le'i moemiti i mea o lo'o teuina i le 21st seneturi mo i latou… SUV's ma sedans fa'apipi'iina i se afi Volkswagen!

Ae na mavae atu le taimi, ma oi latou na faitioina Porsche mo le lafoaia o sea talitonuga sese, i aso nei ua gauai atu i le aulelei o le "laititi" roadster. O le amio ma le faatinoga o le Boxter ua matua tele pe itiiti foi i le tupulaga lona lua ma le taimi nei (987) ma i nisi o lomiga e mafai e le tagata laititi o le aiga ona faigata le olaga o lona uso matua i luga o auala mauga. Le leaga huh? Ma afai o le tupulaga lona lua ma le taimi nei Boxter (987) na faailogaina i le maliega autasi na ausia, o le lona tolu o augatupulaga Boxster (981) o le a mautinoa lava e faailogaina i le faamaoniga o le Boxster o se elemene atoatoa-fledged o le gafa o taavale taʻaloga a Porsche.

O le tuʻua o mea moni faʻasolopito mo se isi taimi, o le a le mea o loʻo teuina e le Boxster fou mo i tatou? Muamua, Porsche faʻasalalau e faʻafetai i le faʻaofiina o tekonolosi fou faʻafeiloaʻi, o le Boxster fou o loʻo faʻaalia le faʻaleleia atili o le malosi i le faasologa o le 15%. O tupe maua na maua e ala i le faʻaitiitia o le mamafa o le chassis, faʻapipiʻi se faiga toe faʻafouina malosi i le taimi o le taofi, toetoe lava "faʻamalosia" faiga amata-taofi, ma mulimuli ane, o se faiga e nafa ma le pulea lelei o le vevela faʻaogaina o le taʻavale.

O loʻo tuʻuina atu e Porsche le Boxster fou: E iai a matou masini! 13815_1

Ae o le mea moni, o soʻo se tasi e manaʻo e faʻapolopolo e faʻatau se Toyota Prius le manaia ma le "lanu meamata". Sei o tatou talanoa e uiga i le mea e sili ona taua: manuia. Sei o tatou amata i le chassis!

Le Boxster fou, i le faaopoopo atu i le faasilasilaina o se slimming i lalo o le seti pe a faatusatusa i le tupulaga lea ua le toe galue - o tupe maua i tulaga o le rigidity fausaga e le mafai ona faʻasalaina - o loʻo faʻaalia ai foi le tuputupu aʻe o le chassis i le toetoe lava o itu uma.

O loʻo tuʻuina atu e Porsche le Boxster fou: E iai a matou masini! 13815_2

O le Boxster fou ua tupu a'e i le uili fa'atasi ma le uili, o lona uiga e umi ma lautele. I le taimi lava lea e fa'ailoa mai ai fo'i e Porsche o le Porsche fou o le a matua maualalo ifo nai lo le fa'ata'ita'iga o lo'o iai nei. O nei mea uma faʻatasi e faʻaalia ai le tele o tupe maua i tulaga o le mautu ma le faʻaogaina o le seti, pe a faʻatusatusa i le 897 augatupulaga, lea ua le toe galue. O le mea la ua lelei, ua sili atu ona lelei ...

I le tulaga o le afi, e leai ni tala tetele, a itiiti mai i lenei vaega faʻalauiloa. O le lomiga faavae, o loʻo i ai le afi 6-silinder ma le 2,700cc Boxer engine, faʻamauina le maua o le 10hp pe a faʻatusatusa i lona muamua, mai le 255hp muamua i le 265hp sili atu le faauo. O le sili atu le malosi, lea o le a taʻua o le Boxster S, o le ai ai se afi e sili atu le "spicier" ma o loʻo tauaveina foi mai le augatupulaga muamua. O le a avea le tatou fusu lauiloa 6-silinder ma le 3,400cc, lea o loʻo faʻatauina le ata manaia o le 315hp. Na mafai e Porsche ona alu atili i le atinaʻeina o afi? E mafai, ae na amata ona ulufale atu i le teritori 911. Ma o le tauva mo le faʻatau, e lava le tauvaga i fafo, ae le o le i ai o se paga i totonu, a ea?

O loʻo tuʻuina atu e Porsche le Boxster fou: E iai a matou masini! 13815_3

O nei fuainumera uma ua fa'aliliuina i fa'amanuiaga e maua ai le saoasaoa mai le 0-100km/h ile 5.7sec. ma le 5.0sec, faʻatatau ile afi. Ma faʻasalalau le faʻaaogaina o le 7.7l/100km mo le afi laʻititi, ma le 8.0l/100km mo le afi sili ona malosi o le Boxster S.

Ae mo meafaigaluega, o loʻo i ai le Porsche sili e ofoina atu. O le ta'uta'ua ma le manaia PDK lua-clutch gearbox, fa'apea fo'i ma isi faiga ta'uta'ua o lo'o iai nei e pei o le PASM fa'amalolo, po'o le Chrono-Plus pack. Matou te faʻamaonia se filifiliga o se "taʻutaʻu" mo e fiafia i le "faanatinati" avetaavale. O loʻo matou talanoa e uiga i le Porsche Torque Vectorial (PTV) e leai se mea e sili atu nai lo le faʻaogaina o le faʻaogaina o masini e folafola mai e faʻateleina le faʻaleleia o afi o lenei faʻataʻitaʻiga.

O tau faʻamatalaina mo Potukale o 64 800 euros mo le 2.7 ma le 82 700 euros mo le S version, e aunoa ma se filifiliga, ioe. O le amataga o lana maketi o loʻo faʻatulagaina ia Aperila.

Tusitusi: Guilherme Ferreira da Costa

Faitau atili