Fisker. O le isi taavale a Pope Falanisisi o le tram Amerika

Anonim

Ua fa’atoa fa’ailoa mai e Amerika Fisker o le a fausia se Popemobile e fa’aeletise uma mo Pope Falanisisi, le ta’ita’i sili o le Ekalesia Katoliko.

O le faaaliga na oo mai ina ua uma ona asiasi atu Henrik Fisker ma Geeta Gupta-Fisker, o i latou na faavaeina le kamupani Kalefonia, i le Vatikana e tuuina atu le galuega ia Pope Francis.

Faʻavae i luga o le Fisker Ocean, le SUV eletise a Fisker, o lenei Popemobile o le a faʻaalia ai se fausaga tioata e tulaʻi mai i luga o le taualuga ma faʻatagaina ai le fausiaina o se ituaiga o dome ina ia mafai ai e Lona Paia ona faʻafeiloaʻi i tagata faʻamaoni uma na te feiloai.

Fisker Papamobile

O lo'o fa'atulaga mo le tu'uina atu i le tausaga a sau, o le a fa'aalia ai e le pope Fisker Ocean le tele o mea fa'atumauina ma o le popolega tonu lava o Pope Falanisisi mo le si'osi'omaga na mafua ai ona maua e Henrik Fisker lea manatu.

"Na musuia aʻu e faitau o Pope Francis o loʻo popole i le siosiomaga ma le aʻafiaga o suiga o le tau i tupulaga i le lumanaʻi", o le tala lea a Henrik Fisker, o le na faʻaalia "o fala o le a faia mai fagu toe faʻaaogaina e toe maua mai le sami".

Fa'aauupegaina i le 80 kWh maa ma lua afi eletise, o lenei Popemobile eletise o le ai ai le mana e tusa ma le 300 hp ma o le a mafai ona malaga i luga o le 550 km i luga o le totogi e tasi.

O Pope Francis e le o se mea fou i taavale eletise

E ui ina faʻailoa e Fisker o le muamua lea o le popmobile eletise i le talafaasolopito, o le mea mautinoa o Pope Francis ua uma ona tuʻuina atu e "puʻe" i luga o le Nissan LEAF ma le Opel Ampera-e, i le 2017.

E le gata i lea, na maua e Lana Afioga i le 2020 - mai le Konafesi a Epikopo Katoliko a Iapani - o le Toyota Mirai (lea ua uma ona matou faʻataʻitaʻia) faʻapitoa mo ia, lea na avea ma uluai Popemobile e faʻamalosia ai le hydrogen.

Faitau atili