911 o le a avea ma Porsche mulimuli e eletise. Ma atonu foi e le tupu ...

Anonim

E oo atu i le 2030, 80% o le faatauina atu a Porsche o le a eletise, ae o Oliver Blume, faatonu sili o le kamupani gaosi oloa i Stuttgart, ua uma ona malolo le au sili ona mama o le ituaiga Siamani, fai mai o le 911 o le a le ulufale atu i nei tala.

O le "pule" a Porsche o loʻo faʻamatalaina le 911 o le faʻailoga o le faʻailoga Siamani ma faʻamautinoa o le a avea ma faʻataʻitaʻiga mulimuli i le "fale" o Zuffenhausen e avea ma eletise atoatoa, o se mea atonu e le tupu lava.

"O le a matou faʻaauau pea ona gaosia le 911 ma se afi afi i totonu," o le tala lea a Blume, na sii mai e CNBC. “O le manatu 911 e le fa'atagaina se ta'avale eletise uma ona o lo'o i ai le afi i tua. A tuu uma le mamafa o le maa i tua, o le a le mafai ona ave le taavale”, o lana tala lea.

Porsche Taycan
Oliver Blume, Pule Sili o Porsche, e tu i tafatafa o le Taycan fou i le Frankfurt Motor Show.

E le o le taimi muamua lea na faʻaalia ai e Oliver Blume ia lava ma le malosi i ona talitonuga mo le faʻataʻitaʻiga sili o faʻataʻitaʻiga a le ituaiga. Manatua, mo se faʻataʻitaʻiga, le mea na fai mai ai Blume pe a ma le lima masina talu ai i faʻamatalaga ia Bloomberg: "Seʻi ou faamanino atu, o le matou faʻailoga, le 911, o le ai ai se afi afi mo se taimi umi a sau. O le 911 ose ta'avale ua saunia mo se afi afi. E le aoga le tuʻufaʻatasia ma le mama eletise. Matou te talitonu i taʻavale faʻamoemoeina mo le faʻaogaina eletise."

A uma mea uma, ma toe tepa i tua i le faʻatulagaina mo le 2030, e saogalemu le fai atu o le taimi lena o le 911 o le a avea ma se tasi o sao sili ona tele - pe naʻo le nafa ... - mo le 20% o Porsche faʻataʻitaʻiga o le a le faʻaaogaina.

Ae ui i lea, o nisi ituaiga o eletise i le lumanaʻi e leʻo faʻasalaina, ma Blume faʻaalia o le aʻoaʻoga na maua mai le polokalame tetee - lea na puleaina le 24 Itula o Le Mans - atonu e i ai se aafiaga i le lumanaʻi o le 911.

Porsche 911 Turbo
Porsche 911 Turbo

O le eletise ua fai ma sui o se vaega tele o le faʻatauga a Stuttgart ma o loʻo i ai i luga o le Cayenne ma Panamera, i le plug-in hybrid variants, faʻapea foʻi i luga o le Taycan, le ata muamua-eletise a Porsche.

E le o toe umi ae mulimuli mai se Macan e na'o le eletise - o le PPE platform (fa'atupuina fa'atasi ma Audi) o le a amata, ma fa'aeletise fa'aliliuga o le 718 Boxster ma Cayman e mafai fo'i ona i ai i totonu o le paipa, e ui lava e leai se mea e le'i faia i ai se filifiliga. avanoa e fai ai e pei o se taavale eletise, ae o loʻo tatou i ai pea i le tulaga faʻavae. Matou te lei faia lava se faaiuga”, o le tala lea a Blume i le faatalatalanoaga ma le Top Gear.

Porsche 911 Carrera

Toe foʻi i le 911, o le tali i lenei "faʻatusa" atoa - eletise poʻo le leai? - e mafai ona feso'ota'i sa'o ma le bet talu ai nei a Porsche i suau'u fa'akomepiuta, e pei ona fa'asalalau talu ai nei e le fa'ailoga Siamani se faiga fa'apa'aga ma Siemens Energy e gaosia suau'u gaosia i Chile e amata i le tausaga a sau.

Faitau atili