E itiiti ifo i le 400 kilomita. O lenei McLaren F1 o le a sui lima mo se tamaʻi tamaoaiga

Anonim

E i ai taavale e le manaʻomia se faʻafeiloaʻiga ma le McLaren F1 e mautinoa lava o se tasi oi latou. Na faia e Gordon Murray, o lenei "taʻavale unicorn" na vaʻaia na o le 71 auala auala mai le laina gaosiga (106 iunite i le aofaʻi, i le va o faʻataʻitaʻiga ma tauvaga).

Fa'aola e le BMW atmospheric V12 (S70/2) ma le malosi o le 6.1 l, 627 hp i le 7400 rpm ma le 650 Nm i le 5600 rpm, o le Mclaren F1 mo le tele o tausaga o le ta'avale sili ona televave i le lalolagi, ma o lo'o sili ona saoasaoa. atmospheric engine production car ever.

Mo nei mafuaʻaga uma, o le tulaʻi mai o se iunite mo le faʻatau atu e masani lava o se mea e tupu ma, a o faagasolo tausaga, o tau na ausia i le faʻatautuʻi e lenei "matagofie" e Murray ua faʻateleina le faʻateleina (saʻo, i le mea moni). Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻatatauina o le iunite o loʻo tatou talanoa ai o le a faʻatau atu mo le sili atu i le 15 miliona tala (tusa ma le 12.6 miliona euros).

McLaren F1

i le tulaga mama

"Su'e mo se tagata fou" i le fa'atautu'i a Gooding ma le Kamupani i Pebble Beach i Aukuso, o lenei McLaren F1 o lo'o tu'uina atu i ai le numera o le chassis 029, ua tu'ua le laina gaosiga i le 1995. Fa'atasi ai ma le pito i fafo na valiina i le lanu tulaga ese "Creighton Brown" ma o totonu e ufiufi paʻu, o lenei faʻataʻitaʻiga na faimalaga, i le averesi, naʻo le 16 km i le tausaga!

O lona tagata muamua o se tagatanuu Iapani e seasea ona faʻaaogaina ma mulimuli ane o le F1 lea na "malaga" i le US lea, e tutusa lava, e itiiti se faʻaogaina i ai. I le faʻaopoopoga i le tulaga mama ma le maualalo o maila, o lenei iunite o loʻo i ai ni nai "mea e fiafia i ai".

McLaren F1

Muamua, e sau ma se pusa o atopaʻu muamua e ofi i totonu o vaega pito. E le gata i lea, o lenei McLaren F1 o loʻo i ai foi le vaʻaiga seasea mai le TAG Heuer ma e oʻo lava i le "taʻavale" o meafaigaluega o loʻo misi e faʻamaeʻa ai le seti.

Ma le mea mulimuli, ma o se ituaiga o "tusi faamaonia o le tulaga muamua", e oʻo lava i paʻu o le uluai Goodyear Eagle F1, e ui lava, e pei ona 26 tausaga, matou te fautua atu e sui aʻo leʻi toe faʻafoʻi lenei F1 i lona "nofoaga masani" : le auala.

Faitau atili