I tua o vaaiga o le Taʻavale O Le Tausaga 2019. Feiloai i le toʻafitu faaiʻuga

Anonim

Ua o'o mai le aso “D”! Ole aso 4 o Mati , i le afiafi o le tatalaina o le Geneva Motor Show, o le potu faʻafiafia o lenei faʻamanatuga selau o le a toe faʻafeiloaʻi ai le sauniga mo le faʻalauiloaina o le Taʻavale O Le Tausaga (COTY, mo uo) ma le tuʻuina atu o le faʻailoga i le manumalo faufale.

Ae a’o le’i faia lea tulaga, sa maua le avanoa i le vaiaso nei e to’a 60 sui o le au fa’amasino a le COTY e fa’ata’ita’i ai le to’afitu mulimuli.

E pei ona masani ai, o le nofoaga filifilia o le CERAM test circuit i Mortefontaine, latalata i Pale. O se lavelave o auala e faʻaaogaina e le tele o faʻailoga e atiaʻe ai a latou taavale i le lumanaʻi ma, mo aso e lua, e maua ai le COTY faʻamasino, tuʻuina atu tulaga sili ona lelei e faʻataʻitaʻi ai, i luga o se tapuni tapuni ma faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga avanoa uma, o sui e toʻafitu mo le faʻailoga. lea e manatu le alamanuia e sili ona ta'uta'ua.

COTY 2019
O taavale o fetu.

O sina tala fa'asolopito...

O le COTY e le masalomia o le faailoga pito i leva lea i le pisinisi tau taavale, aua o le uluai lomiga na amata mai i le 1964, ina ua tuuina atu le taui i le Rover 3500.

Fai sina tala fa'asolopito, COTY ose fa'atonu fa'atonu talu mai le amataga. , lea na amata i le aumaia faatasi o mekasini taavale taʻutaʻua e fitu mai atunuu Europa e fitu. Ma o loo faaauau pea.

O le filifilia o faʻataʻitaʻiga mo le tauvaga e faia e tusa ai ma taʻiala manino, o loʻo aoteleina faʻataʻitaʻiga na tuʻuina atu i le sefululua masina mulimuli aʻo leʻi faia le palota, ma e faʻamalosia e faʻatau atu i le itiiti ifo ma le lima maketi.

E le fa'aaogaina la ituaiga, o ai e filifilia le mea tatou te ta'ua o le lisi umi, lea e tu'ufa'atasia uma ai ta'avale agava'a, o le fa'atonuga lea a le COTY, e aofia ai le au tusitala na filifilia i totonu o fa'amasino.

COTY 2019

uma i fafo

O le manino o le upu faavae a le COTY. O tulafono uma e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i luga o le upega tafaʻilagi www.caroftheyear.org e mafai ona e iloa ai, mai le lisi muamua o taʻavale uma e fetaui ma taʻiala e palota ai, o se lisi laʻititi ma le toʻafitu mulimuli e filifilia e le 60 faamasino. .ona filifilia lea o le ua manumalo.

O le su'esu'ega e mulimulita'i i nisi o ta'iala o lo'o fa'asalalau i luga o le upega tafa'ilagi, ae e le mana'omia. O le faʻatuatuaga e tuʻuina atu i faamasino, e tatau ona avea ma tusitala faʻapitoa, o la latou galuega autu o le suʻeina o taavale ma faʻasalalau a latou suʻega i le aufaasālalau faʻapitoa sili ona lelei i totonu o latou atunuu.

Afai o loʻo e fesili pe faʻapefea ona oʻo mai iinei, e mafai ona ou fai atu, i loʻu tulaga, e pei o isi uma, o le ulufale atu i lenei "kalapu faʻasaina" e faia faʻapitoa e ala i le valaaulia mai le komiti, pe a uma ona feutagai ma isi juror.

COTY 2019

auala e palota ai

O lo'o fa'aauau pea le manino i le faiga palota mulimuli, lea e tofu ai le au fa'amasino i 'ai e 25 e tufatufa atu i le le itiiti ifo ma le to'alima o le au fa'ai'uga e to'afitu. O lona uiga, e mafai ona e tuʻuina atu naʻo le zero points i taavale e lua.

Ona tatau lea ona e filifilia lau mea e sili ona e fiafia i ai i le fitu, ma tuʻuina atu i ai le tele o 'ai nai lo isi. Ona mafai lea ona e tufatufa atu togi e te manaʻo ai e talafeagai, faatasi ai ma isi, pe afai o le aofaʻi atoa e maua ai le 25 points.

Ae oʻo mai le vaega sili ona manaia: e tatau i faamasino taʻitasi ona tusia se tusitusiga e faʻamaonia ai togi uma na ia tuʻuina atu, e oʻo lava i taavale na ia filifili e tuʻuina atu zero points. Ma o nei tusitusiga o loʻo faʻasalalau i luga o le upega tafaʻilagi www.caroftehyear.org i le minute talu ona faʻasalalau le manumalo o tausaga taʻitasi. E sili atu le manino nai lo lenei...

O vaega o le iloiloga o se vaega o le mea o loʻo faʻamoemoeina i se suʻega masani o se taavale, ae o le faʻamatalaga e faʻatatau i mea taʻitasi, e tusa ai ma faʻamatalaga patino a lo latou atunuu. E leai ni laulau e fa'atumu, e iai le poto masani ma le mafaufau lelei. Ioe, o se juror mai se atunuu Europa i matu e iai isi mea e ave i ai le faamuamua pe a faatusatusa i le itu i saute. E le gata ona o tulaga masani o le tau i itulagi taʻitasi, ae faʻapea foʻi ona o tau ma tau o loʻo molia.

COTY 2019

Faamasino mai atunuu e 23

O le fefinauai o manatu e uiga i le taavale lava e tasi o se tasi lea o itu e sili ona ou fiafia i ai i lenei suega faaiu, na o le pau lea o le taimi o le tausaga tatou te aoina uma ai faamasino e 60, mai atunuu e 23. O le maualuga o le malamalama o taavale a faamasino uma e matua loloto lava, aemaise lava talu ai o le toatele oi latou e faitau sefulu tausaga o latou poto masani i le suʻeina o taavale.

I se tulaga lautele, o taʻavale manumalo e faʻaaogaina lautele faʻataʻitaʻiga, ona o le malamalama o le au faatonu e tatau ona avea lea faailoga ma taiala mo tagata taʻavale o loʻo taumafai e faʻatau se taʻavale fou. O su'esu'ega sa faia i aso ua tuana'i ua fa'ai'u ai o le manumalo i le COTY e fa'atupuina lelei le fa'atuputeleina o fa'atauga o le fa'ata'ita'iga manumalo, e le na'o se tulaga fa'apitoa.

Ae o loʻo i ai pea nisi mea faʻateʻia i luga o le lisi puupuu. O le mea moni, o le tele o fa'amasino e fiafia tele i ta'avale, o lea e le mafai ai ona latou teena le fa'atauaina o nisi o ta'avale fa'alagona ae o isi e tele atu tekinolosi avant-garde. I le talafaasolopito o COTY, o taavale e pei o le Porsche 928 ma le Nissan Leaf ua uma ona manumalo, na o le tuuina atu o ni faataitaiga se lua o lenei mea.

COTY 2019

O le 2019 faaiu

Na ou fesili i nisi o laʻu 'au po o fea e sili ona fiafia e manumalo i lenei tausaga, ae o le faʻapotopotoga e paleni tele mo soʻo se tasi e lamatia ai se valoʻaga. O le tausaga nei, o le au fa'ai'u o mea nei, i le fa'asologa fa'aalafapeta:

O LE Alpine A110 e manino lava le filifiliga a i latou i le alofa, lea na matua alofagia i le tele o tusitala na taumafai i le tausaga atoa. Ae o se taavale taʻaloga e lua nofoa faʻatasi ai ma faʻatapulaʻaina gaosiga ma faʻatapulaʻaina le faʻaogaina.

Citroën C5 Aircross

O LE Citroën C5 Aircross ave le faʻailoga i se vaega e leʻi i ai lava, ma se SUV e faʻatau i luga o le mafanafana, ae o le filifiliga o mea i totonu e finauina.

COTY 2019 Ford Focus

O LE Ford Taulai o loʻo faʻaauau pea i lenei augatupulaga e faʻamuamua dynamics ma afi, ae o lona sitaili ma foliga e le o toe pei o le uluai augatupulaga.

O LE Jaguar I-Pace o se faʻataʻitaʻiga lelei o le auala e mafai ai ona e faia se taʻavale eletise 100% e aunoa ma le faʻalataina o aʻa o le ituaiga, ae e le o se faʻataʻitaʻiga e mafai ona maua e le tele o ato tupe.

COTY 2019 Kia Ceed, Kia Fa'aauau

O LE Kia Ceed ulu atu i le tupulaga lona tolu ma se oloa atoatoa atoatoa ma se fou fana fana lomiga taofi, ae o le faailoga faailoga e le o se tasi o le sili ona matagofie.

O LE Mercedes-Benz Vasega A ua faʻaleleia tele pe a faʻatusatusa i le augatupulaga talu ai ma o loʻo i ai se faiga faʻatonu leo lelei, ae e le o le taugofie i le vaega.

Mulimuli ane, o le Peugeot 508 e manaʻo e toe faʻaola le tolu-volume saloons, ma se sitaili fou, ae o le nofoia e le o se tasi o ona malosiaga.

Ae ui i lea, o nisi nei o oʻu manatu e uiga i le toʻafitu mulimuli, ina ua uma ona faʻataʻitaʻiina i latou uma, o nisi o i latou i le tele o taimi, i atunuu eseese ma i luga o auala eseese. Talu ai ona o le filifiliga o le COTY o loʻo faia i le faʻatemokarasi atoa, e le mafai e se tasi ona iloa pe faʻafefea ona faʻatonuina e le matematika le toʻafitu mulimuli, pe a palota uma le au faamasino.

o le suega mulimuli

I lenei mea, o faʻailoga o loʻo faʻatusalia i le lisi o tagata mulimuli e valaʻaulia e faia se faʻataʻitaʻiga mulimuli o la latou taʻavale i faamasino, i se taimi faʻataʻitaʻiga na o le sefululima minute taʻitasi. O tulafono.

O nisi faʻailoga e aumaia CEOs e tuʻuina atu i ai se vaaiga sili atu faʻalapotopotoga, o isi peti i luga o vitio ma se feʻau tuusaʻo, o isi na tuʻuina a latou inisinia sili e faʻamatalaina mea uma ma o le tausaga nei na faʻaalia ai se faʻailoga e lisi ai mafuaʻaga e tatau ai ona manumalo lau taavale ae o isi e leai. t. E leai se aoga e fai atu, o faʻailoga faʻatatau e leʻi fiafia i lenei faʻamatalaga malie ...

O le mea e ofo ai, na filifili se tasi o faʻailoga e le auai i lenei sauniga faʻamalamalamaga, tatala i fesili, o nisi o ia mea na faigata tele mo sui o loʻo i ai ona tali.

nisi mea e ofo ai

O ituaiga taʻitasi e ave i Mortefontaine le tele o afi o lana faʻataʻitaʻiga mulimuli, ae, ina ia faʻaleleia le sauniga, o nisi na filifili e aumai foi ni mea e ofo ai, i le tulaga o le lumanaʻi o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, lea e leʻi faʻatau atu.

Na aumaia e Kia le faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le Ceed SW ma le SUV, e matua faʻafefeteina uma. Na mafai ona ou taʻitaʻia i latou e toʻalua mo ni taʻamilosaga se lua i le taamilosaga, ma faʻamutaina e ono manaʻomia e le SUV se faʻamalolo vaivai aʻo maualalo le maa o le plug-in, faʻatapulaʻaina lagona e tatau ona ave. I totonu o se fale'ie, fa'atasi ai ma se avanoa fa'apitoa, na maua ai e Kia le SUV a Ceed, ae aunoa ma se fa'atagaga e pu'e ata. E mafai ona ou fai atu na ou fiafia i mea na ou vaʻaia ...

Kia Ceed fou PHEV ma Xceed

Ae o loʻo i ai pea i le faʻailoga, e leʻi faʻatuai Kia e aumai isi sui o le aiga Ceed: PHEV version ma Xceed SUV

Na aumai foʻi e Ford ni oloa fou se lua, le taʻaloga ST, ma le 280 hp ma le Active, faʻatasi ai ma le 3 cm le maualuga o le faʻamalolo ma le palasitika palapala. Ae na talosaga le American brand e aua neʻi talanoa e uiga i le ST avetaʻavale, ma na matou malilie uma. Ae mo Active, o le mea e mafai ona ou fai atu o le maualuga o le taofiga e le suia ai le tele o lagona lelei o le avetaʻavale o Focuss uma. Ma o se tala fiafia lena.

COTY 2019 Ford Focus
O sui fou o le aiga Focus: le ST ma le Active

Na ave foi e Citroën se faʻataʻitaʻiga o le Plug-in Hybrid version o le C5 Aircross, ae naʻo mo ata faʻapitoa.

Citroen C5 Aircross PHEV
O le faʻataʻitaʻiga o le C5 Aircross PHEV na faʻaalia muamua i le Paris Motor Show

O mea latou te fai mai ai

I le taimi nei, e leai se fa'amasino e mana'o tele e fa'ailoa mea e fiafia i ai, ae maise o lenei tausaga, lea e foliga mai ua latalata le fusuaga. Ae fiafia tagata uma e vaʻai i le taimi ua tuanaʻi ma le lumanaʻi ma tali aʻu fesili e uiga i le aoga o le COTY ma le lumanaʻi. O lea na ou faaaogaina ai le avanoa ma talanoa ma nisi o le au tusitala sa i ai, e taumafai e ave se “X-ray” i le faalapotopotoga o le Car Of The Year. O fesili ma tali nei.

O a ni mafua'aga e fa'atatau ai le COTY?

Juan Carlos Payo
Juan-Carlos Payo, Autopista (Sepania)

“O le lelei o faamasino, o le manino o se taui e le mafai ona faʻaogaina. O la tatou DNA ma o a isi faailoga e le maua. Faʻapea foʻi ma le maketi a Europa, lea e filifilia ai, e aofia ai le tele o mea eseese ae tutusa foi. E le gata i lea, na matou filifilia taʻavale e mafai ona e vaʻaia i luga o auala, matou te leʻi filifilia "taʻavale-manatu" ae o taʻavale e mafai e tagata ona faʻatau."

O le a le mea e malosi ai le COTY ma o le a le mea e tatau ona faʻaleleia?

Frank Janssen
Frank Janssen, Stern (Siamani)

“Matou te faʻamalamalamaina taʻavale e tatau ona faʻatau e tagata faʻatau. Matou te tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga sili ona lelei ma i lenei suʻega faʻauʻu e fitu a matou mea sili. O le vaega o faamasino e 60 e filifilia COTY e aofia ai tagata sili ona taʻutaʻua i Europa ma e tatau ona tatou faʻaogaina atili lenei mea i le lumanaʻi. E tatau ona matou tuʻuina atu i tagata faʻatau taavale tali, e tatau ona matou vavalalata ia i latou."

O le a le malosi autu o le COTY?

Soren Rasmussen
Soren Rasmussen, FDM/Motor (Tenimaka)

“E lua lava mea. O le mea muamua, i le avea ai ma tusitala faʻapitoa, matou te tuleia le alamanuia e faia ni taʻavale sili atu ma sili atu - latou te iloa e tatau ona sili pe a latou mananao e manumalo. Lona lua, matou te gaosia mea lelei tele mo le tagata fa'atau e lagolago ai a latou filifiliga pe a fa'atau se ta'avale. O se fa'amoemoega ma fa'apolofesa au'ili'iliga e filifili ai i le auala sili.”

O le a le mea na tupu ile COTY i le tele o tausaga?

Efstratios Chatzipanagiotou
Efstratios Chatzipanagiotou, Uili 4 (Eleni)

"O le ulufale mai o tagata laiti ma le tatalaina i fafo atu o le lalolagi, e ala i ala o faasalalauga lautele, o se suiga. O le taimi muamua lea i totonu o le limasefulu tausaga ua matua suia ai le COTY. Faatasi ai ma sui fou, ua taunuu mai manatu fou, o le auʻiliʻiliga e le o toe faʻatatau i le avetaʻavale ma faʻamaeʻaina atili, faʻatasi ai ma faʻamatalaga atili ma aofia ai vaega fou o le poto masani avetaʻavale, e pei o fesoʻotaʻiga.

Aisea e mafai ai e tagata fa'atau oloa ona fa'atuatuaina COTY?

Phil McNamara
Phil McNamara, Mekasini Taavale (Peretania)

“Mo le poto masani a faamasino, mo lo latou tomai faapitoa, mo le filifiliga moni faatemokalasi a le 60 tagata tomai faapitoa. O le aʻoaʻiga ma le faʻamalosi e faʻaaogaina e tagata taʻitoʻatasi e ausia ai se faʻaiuga ma le faʻamaoni. O iinei o loʻo i ai se mea e sili ona lelei, ae itiiti lava. E tatau ona oo atu o matou manatu i le tele o tagata, o o matou leo e tatau ona lagona atili e le toatele o tagata.

O le a se mea e mafai ona maua e lau au faitau mai le COTY?

Stephane Meunier
Stephane Meunier, L’Automobile (Farani)

“O le L’Automobile o se vaega o le komiti fa’atulagaina ma o se talatu’u lea na amata mai i le 90, ina ua tatou fa’amanuiaina L’Equipe. I lena taimi, sa matou taumafai e faʻamalosia le mamafa o le COTY, faʻatasi ma a matou au faitau, faʻatasi ai ma le lelei o le matou le toe amataina mai le sasa. Ma o loʻo i ai a matou fuafuaga e fai nisi mea e sili atu, e le gata i le lomiga pepa ma luga o la matou upega tafaʻilagi. Matou te faʻasalalau e le aunoa tala e uiga i le Coty ma e talisapaia e le au faitau, aemaise lava pe a lauiloa le taʻavale manumalo i le toʻatele. E masani lava o se "faʻateleina" le faʻatau mo se taʻavale e manumalo, e maua ai e tagata faʻatau se faʻaopoopoga faʻaopoopoina."

E tusa lava po o le a le taunuuga, e tasi le mea e mautinoa, o le COTY o loʻo faʻaauau pea ona avea ma se mea taua tele mo le alamanuia, faʻamanatuina tatau e le manumalo i le faʻasalalauga ina ua maeʻa le manumalo ma i le tamaʻi pepa faʻapipiʻi e masani ona pipii i le faamalama pito i tua o iunite taʻitasi na gaosia mai. o le taimi lenei.

E toafia i tatou e le'i mauaina se tasi o le au filifilia, ma lena mea faapipii? Fa'ata'ita'i: va'ai i fa'amalama pito i tua o ta'avale o paka i luga o auala ma taumafai e su'e tagata manumalo mai tausaga ua mavae.

Francisco Mota i luma ole 7 fa'ai'uga
Francisco Mota o loʻo tu i luma o le 7 faʻauʻuga o le COTY 2019

Faitau atili