Ayrton Senna. O le manumalo muamua a le Tupu i le Estoril Circuit

Anonim

O le tala o le mea mo le toʻatele, o le avetaavale Formula 1 sili ona lelei, e fesoʻotaʻi vavalalata ma le Estoril Circuit. Ae muamua, seʻi o tatou manatua le faasologa o mea na tutupu na iʻu ai Ayrton Senna susulu i luga o le tulaga sili ona tele o taʻaloga taʻavale i Potukale.

Na fanau Ayrton Senna i le aso 21 o Mati, 1960 i São Paulo, Pasila, ma talu mai lona laitiiti na amata ona ia tuuina atu kata. Sa i ai o ia i tua o le uili o se kart ma se afi mutia, lea i le fa o ona tausaga na amata ai ona faʻaalia le mea na ia fanau mai ai. Na ia ulufale i tauvaga aloaia i le 13 o ona tausaga, lea e masani ona tauivi ai ma le tulaga lua.

I le vae mulimuli na ou tatalaina loʻu fusipaʻu nofoa, o loʻu fiafia e tu i luga ma faʻamanatu loʻu manumalo muamua i le F1 - Ayrton Senna, Estoril Circuit, 1985.

Ae i le 1977 o lona tutumau na maua ai lona tulaga muamua, lea na mafua ai ona ia manumalo i le South American Kart Championship, o se mea na toe faia i le 1978 ma le 1980. E aunoa ma se taumafaiga ma o ona mata i taimi uma i le tulaga muamua, e leʻi leiloa e Ayrton Senna le faʻamoemoe e avea. numera 1. Faatasi ai ma le tele o manumalo, o le isi laasaga na iloagofie: amata ona tauva i siamupini autu a Europa.

Estoril matagaluega

Ma i le 1981 na amata ai ona tauva i Europa, manumalo i le siamupini Peretania i Fuafua Ford 1600 lea na ia manumalo ai i le 12 mai le 20 tuuga. I le 1982 na avea ai o ia ma siamupini Europa Fuafua Ford 2000 , manumalo i le 22 o tuuga e 27.

O lenei evolusione e leʻi misia. I le 1983, na manumalo ai Senna i le siamupini Peretania i Fuafuaga 3 lea na ia manumalo ai i le 13 manumalo, e iva o latou manumalo sosoo, e le au a Dick Bennetts. O se taimi na faailogaina i le taua finau ma Martin Brundle, o le sa tamoe mo se au tetee.

manumalo i le mamalu Macau Grand Prix saunia e Teddy Yip's Theodore Racing Team, o se manumalo na mafua ai ona avea o ia ma avetaavale Formula 3. ausia le Formula 1 i le 1984 i le pulega a se Peretania nofo toatasi Toleman. Ma sa i ai i le 1984 Monaco GP , lea na ia maua ai le mafaufau o 'au uma ma se faʻataʻitaʻiga mataʻina i le faʻatonutonuina o se nofoa nofo toatasi ua le toe aoga.

ayrton senna, GP Potukale, 1985

O lana vaitau lona lua lea na manumalo ai Ayrton Senna i lana GP muamua, o le 1985. Ma sa i totonu o matou. GP o Potukale e faapea o le pailate Pasila o le a faaulufaleina se faasologa o manumalo.

O se tuuga o le a alu i lalo i le tala faasolopito o se faʻataʻitaʻiga avetaʻavale. O se lolo na pa'ū i luga o Sintra, ma na tuua e Ayrton Senna le laina amata i le uili o le Lotus-Renault ma le talitonuga o se tasi na iloa o le manumalo, e sili atu nai lo se mea e mafai, o se mea mautinoa. A'o le'i uma le taamilosaga muamua, ua uma ona maua e Senna le tulaga muamua.

E le mafai ona faamatalaina ou tomai, e le lava na o upu e agavaa ai lau avetaavale. Ou te tuuina atu ia te oe se vitio, o se otootoga puupuu e uiga i le 1985 Portuguese GP, faatasi ai ma le faamatalaga a Senna e uiga i le tuuga:

Faitau atili